Facebook Pixel Αλβέρτης: Με …γκάζια για το 6ο (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2011-05-03 16:13:00

Αλβέρτης: Με …γκάζια για το 6ο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλβέρτης: Με …γκάζια για το 6ο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως παίκτης συμμετείχε σε πάρα πολλά Φάιναλ Φορ. Κατέκτησε πέντε ευρωπαϊκά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τώρα ετοιμάζεται για το πρώτο του από ένα διαφορετικό πόστο μέσα στην ομάδα.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε στο superbasket.gr για τα πέντε αστέρια στη φανέλα των «πρασίνων» και ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων βάζοντας αυτός της λεζάντες σε κάθε ένα από τα ευρωπαϊκά τρόπαια του «τριφυλλιού».

ΠΑΡΙΣΙ 1996
«Η στιγμή της απονομής του πρώτου ευρωπαϊκού. Σίγουρα πρόκειται για μια ξεχωριστό στιγμή. Πραγματικό παραλήρημα. Το φοβερό φινάλε και το ότι ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό που κατακτούσαμε σίγουρα το κάνει ξεχωριστό».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2000
«Όντεντ Κάτας. Και φυσικά το πρώτο ευρωπαϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Η αρχή για μεγάλα πράγματα».

2002 ΜΠΟΛΟΝΙΑ
«Ένας τίτλος δύσκολος. Όλα τα προγνωστικά ήταν εναντίον μας. Πραγματική κατάθεση ψυχής και μαγκιάς. Το τρίτο ευρωπαϊκό».

2007 ΑΘΗΝΑ
«Το τέταρτο. Στην Αθήνα, μέσα στο σπίτι μας. Μεγάλες στιγμές. Απίστευτος κόσμος και αποθέωση».

2009 ΒΕΡΟΛΙΝΟ
«Το πέμπτο ευρωπαϊκό. Είναι η στιγμή που ο Δημήτρης με φωνάζει για να σηκώσουμε μαζί το τρόπαιο. Σίγουρα κάτι πολύ ξεχωριστό για εμένα γιατί ξεπερνάει τα αθλητικά πλαίσια και αγγίζει τα ανθρώπινα. Δεν το περίμενα και μπορώ να πω ότι αιφνιδιάστηκα. Αλλά ήταν μια ανεπανάληπτη στιγμή».

Αντί επιλόγου, ζητήσαμε από τον «Φράγκι» να μας αποκαλύψει εάν ποτέ περίμενε, στο ξεκίνημα της καριέρας του, πως θα κατάφερνε να ζήσει τόσο μεγάλες στιγμές. «Όταν ξεκινάς σε πολύ μικρή ηλικία είναι λογικό να έχεις τους στόχους σου και τα όνειρα σου. Να φαντάζεσαι πράγματα εφικτά και να προσπαθείς βήμα-βήμα να πετυχαίνεις αυτά που θες. Είμαι πολύ τυχερός και νιώθω ευτυχισμένος που κάθισα στην ομάδα τόσα χρόνια και έζησα αυτές τις στιγμές, τις χαρές, τις συγκινήσεις και όλα αυτά τα μοναδικά συναισθήματα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να σε κάνει να νιώσεις».

Όσο για το εάν ξεχωρίζει κάποιο από τα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια που κατέκτησε ως παίκτης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν ξεκάθαρος. «Όταν περνάνε τα χρόνια, κάνεις τη σούμα και βλέπεις πως το καθένα ξεχωριστά έχει τη δική του αξία. Την ίδια δυσκολία και τα ίδια έντονα συναισθήματα. Και τα πέντε ευρωπαϊκά είναι τόσο ίδια και τόσο ξεχωριστά ταυτόχρονα..».

Στο μυαλό του όμως δεν είναι το παρελθόν αλλά το μέλλον και όπως και ο ίδιος τονίζει: «Με… γκάζια για το 6ο».

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags