Facebook Pixel "MVP ο παιχταράς με το 13"!
Μπάσκετ
| 2011-05-04 23:29:00

"MVP ο παιχταράς με το 13"!

"MVP ο παιχταράς με το 13"!

Η Ευρωλίγκα θα ανακοινώσει το Σάββατο τον πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς στη διοργάνωση, ωστόσο ο σκύλος που γυρίζει και μυρίζει στη Βαρκελώνη, το έμαθε και σας το μεταφέρει.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι ο MVP της χρονιάς στην Ευρωλίγκα. Αυτό, τουλάχιστον, αφήνουν να εννοηθεί υψηλόβαθμα στελέχη της διοργανώτριας, τόσο σε μεταξύ τους συζητήσεις όσο και σε πηγαδάκια που στήνονται στο περιθώριο του φάιναλ-φορ που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας το προσεχές τριήμερο 6-8 Μαΐου.

Τι συζητούν, φωτογραφίζοντας τον αρχηγό του Παναθηναϊκού; Πως πρόκειται για έναν πλήρη παίκτη, ίσως τον πληρέστερο της διοργάνωσης, που φέτος έκανε την πιο μεστή χρονιά του, ενώ εκθειάζουν τα στατιστικά του και τις εμφανίσεις του στα πλέι-οφ, στο δρόμο μέχρι τον θρίαμβο του τριφυλλιού επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπαρτσελόνα.

Τι λένε αυτά τα στατιστικά για τον "κύριο με το 13", όπως προσφωνούν στη Βαρκελώνη τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος και φέτος αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της διοργάνωσης;

Πως ήταν 1ος σκόρερ των πλέι-οφ με 18 πόντους ανά παιχνίδι, 4ος πασέρ (4,75 ασίστ μ.ο.), 8ος στα κλεψίματα (1,25 μ.ο.), 1ος στα κερδισμένα φάουλ (7,75 μ.ο.), 1ος στις εύστοχες βολές (6,75 μ.ο.), 1ος στις εκτελεσμένες βολές (8 μ.ο.), 9ος στα ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή του φάουλ (84,38% με 27/32 - 1ος ήταν ο Σπανούλης με 20/20!), 5ος στα εύστοχα τρίποντα με 9 (ποσοστό 42,86%) και 3ος στα λεπτά συμμετοχής (32,25 μ.ο.). Με όλα αυτά, ήταν και 2ος στο σχετικό ranking με 18,75 βαθμούς (19,5 είχε ο Τζέρεμι Πάργκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ).

Όπως καταλάβατε, βάσει στατιστικών μόνο ο Πάργκο μπορεί να τον κοντράρει, ωστόσο για την ανάδειξη του MVP μετρά και η προσωπικότητα και όπως λένε κάποια στελέχη της Ευρωλίγκα, "ο κύριος με το 13 έχει δείξει εδώ και χρόνια την αξία του".

Περιμένοντας τα επίσημα αποτελέσματα, απολαύστε στα βίντεο που ακολουθούν στιγμές του Δημήτρη Διαμαντίδη από τη φετινή διοργάνωση...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags