Facebook Pixel "Πρωτάθλημα και Κύπελλο και Ευρωπαϊκό"
| 2011-05-05 10:04:00

"Πρωτάθλημα και Κύπελλο και Ευρωπαϊκό"

"Πρωτάθλημα και Κύπελλο και Ευρωπαϊκό"

Tα θέλει όλα ο Φώτσης με τον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδος, Αντώνης Φώτσης, παραχώρησε συνέντευξη στην "Πράσινη":

- Αντώνη, στη μέχρι τώρα φετινή πορεία του Παναθηναϊκού είναι κοινό μυστικό ότι διάγεις την πιο ώριμη φάση της καριέρας σου…

«Προσπαθώ όσο περνάνε τα χρόνια να βοηθάω την ομάδα. Με το πέρασμα των χρόνων έχω μάθει από τα λάθη που έχω κάνει. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Και αυτό είναι κάτι που μπορείς να το πετύχεις μόνο μέσα από τον χρόνο».

- Ο τρόπος του παιχνιδιού σου μοιάζει διαφορετικός. Πάντα έκανες πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, αλλά φέτος κάνεις ακόμα περισσότερα πράγματα...

«Σαν στόχο έχω να βοηθάω την ομάδα. Να κάνω ό,τι μπορώ μέσα στο γήπεδο για να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Όποτε βρίσκομαι στο παρκέ θέλω να συμβάλω για ένα καλό αποτέλεσμα».

- Το γεγονός ότι είσαι πατέρας και ξέρεις ότι ο γιος σου σε παρακολουθεί, σου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να είσαι ακόμα καλύτερος;

«Σίγουρα όλα παίζουν ρόλο και ο γιος μου έχει πολύ σπουδαίο ρόλο στη ζωή μου. Αυτό όμως που προσπαθώ να κάνω, είναι να διαχωρίζω την οικογένειά μου από το μπάσκετ.

Αν, δηλαδή, έχω προβλήματα στο σπίτι δεν πρόκειται να τα φέρω στην προπόνηση. Ή το αντίθετο. Σίγουρα είμαι πολύ πιο χαρούμενος με τον μικρό. Στο μπάσκετ, όμως, πάντα κάνω τη δουλειά μου».

- Από την πρώτη φορά που σε είδαμε να παίζεις μπάσκετ μέχρι και σήμερα μοιάζεις να συνεχίζεις να το διασκεδάζεις το ίδιο...

«Από τότε που ξεκίνησα μέχρι τώρα αυτός είναι ο στόχος μου. Να βοηθάω για τις νίκες και να βγάζω χαρά μέσα από αυτό που κάνω».

- Έχεις αναλογιστεί πως αν όλα πάνε καλά και την Κυριακή το βράδυ ο Παναθηναϊκός κατακτήσει την κούπα θα είσαι ο μόνος παίκτης της ομάδας με τρία Ευρωπαϊκά, ύστερα από αυτά της Αθήνας και του Βερολίνου; Είχες σκεφτεί όταν ξεκινούσες ότι στα 30 σου χρόνια θα είχες πετύχει τόσα πράγματα;

«Δεν το είχα σκεφτεί όταν ξεκινούσα. Δεν είχα στόχους. Εγώ απλά έπαιζα γιατί πέρναγα καλά. Μου άρεσε το μπάσκετ. Όσα και να κερδίσω ποτέ δεν θα είναι αρκετό, γιατί πάντα θα κυνηγάω την ευκαιρία για να κερδίσω κάτι παραπάνω».

- Τι είναι ο Παναθηναϊκός για εσένα;

«Στον Παναθηναϊκό είχα έρθει από πολύ μικρός. Από 16 χρόνων. Είναι η οικογένειά μου. Η ομάδα όπου έπαιξα πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ.

Με έχουν βοηθήσει όλοι πάρα πολύ. Ακόμα και όταν έφυγα κάποιες φορές, όταν επέστρεφα αισθανόμουν σαν να μην είχα φύγει. Ένιωθα σαν να ήμουν πάντα εδώ. Δεν έχει αλλάξει τίποτα».

- Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για το Final Four και τον ημιτελικό με τη Σιένα;

«Ό,τι έχουμε κάνει εξαρτάται από αυτό το τριήμερο και πρώτα απ’ όλα από το παιχνίδι με τη Σιένα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο.

Αν έχουμε αυτό στο μυαλό μας, την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλη τη σεζόν, θα πρέπει να μπούμε στο παρκέ και να τα δώσουμε όλα για να μας βγει ένα καλό αποτέλεσμα».

- Στα προημιτελικά με την Μπαρτσελόνα πολλοί σας είχαν… ξεγραμμένους. Αυτό σας τσάντισε;

«Αν κι εγώ δεν προσέχω τι λέει ο κόσμος, σίγουρα η Μπαρτσελόνα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Για να φτάσεις όμως στο Final Four, δεν μπορείς να παίζεις συνέχεια με ομάδες που είναι κακές ή μέτριες.

Κάποτε θα βρεθεί μπροστά σου μια ομάδα που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη και θα πρέπει να τη νικήσεις αν θες να πας ψηλότερα.

Εμείς είχαμε το ντεζαβαντάζ, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Και μάλιστα ξέραμε καλά από το πρώτο ματς ότι μπορούμε να κερδίσουμε μέσα στην Ισπανία και να προκριθούμε».

- Το ότι η Σιένα δεν είναι… Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Ρεάλ ή Ολυμπιακός μήπως είναι «παγίδα» στον ημιτελικό;

«Πιστεύω ότι σαν όνομα η Σιένα δεν έχει την ίδια βαρύτητα με άλλες ομάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα πάρα πολύ καλό σύνολο και ότι δεν αξίζει να βρίσκεται στο Final Four.

Έχασε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με πάρα πολλούς πόντους διαφορά και νίκησε τα τρία επόμενα. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο Final 4 σημαίνει πολλά. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

- Όλα αυτά τα χρόνια έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν γραφτεί περισσότερα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τι έχεις να πεις εσύ για όλους αυτούς που είναι συνέχεια δίπλα σας, όπου κι αν βρεθείτε;

«Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, πάντα καταλαβαίνεις πότε ο κόσμος βρίσκεται δίπλα σου. Πότε είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι και προσπαθεί να σε εμψυχώσει. Είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια του κόσμου για εμάς, γιατί παίζουμε και γι’ αυτούς που έχουν έρθει να μας δουν».

- Μία από τις απορίες του κόσμου είναι τι λες κάθε φορά που χάνεις ένα σουτ και κοιτάς ψηλά;

«Λέω πάρα πολλά. Τα πάντα. Δεν θυμάμαι ακριβώς. Είναι διαφορετικά κάθε φορά. Δεν είναι τα ίδια».

- Τι χαίρεσαι περισσότερο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα; Τι είναι πιο ωραίο για εσένα;

«Ανάλογα τη στιγμή. Όλα είναι ωραία. Ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, ένα λέι απ».

- Ένα από τα «μυστικά» της φετινής πορείας της ομάδας είναι για πολλούς τα «τεσσάρια» της. Ο Φώτσης και ο Τσαρτσαρής. Συμφωνείς;

«Δεν το βλέπω έτσι. Είναι μια συνολική προσπάθεια ό,τι γίνεται σε μια ομάδα. Πρέπει να παίζουν και οι 12 καλά. Όλη η ομάδα κάνει πολύ καλή δουλειά. Ξέραμε ποια είναι τα δυνατά μας σημεία. Σε αυτά “πατήσαμε” και συνεχίσαμε».

- Τώρα έρχεται το Final Four, μια εβδομάδα μετά ο τελικός του Κυπέλλου και αργότερα οι τελικοί πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό με ντεζαβαντάζ έδρας. Είστε έτοιμοι για ένα ακόμα Triple Crown;

«Αυτή τη στιγμή πάμε για το πρώτο. Τον τελικό της Euroleague και να πάρουμε την κούπα. Στόχος μας είναι και οι τρεις τίτλοι. Είμαστε μέσα σε αυτούς τους στόχους και θέλουμε να τους πάρουμε και τους τρεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags