Facebook Pixel «Η εμπειρία δεν μάς εγγυάται τη νίκη»
Μπάσκετ
| 2011-05-05 13:06:00

«Η εμπειρία δεν μάς εγγυάται τη νίκη»

«Η εμπειρία δεν μάς εγγυάται τη νίκη»

Ο Μάικ Μπατίστ τόνισε πως οι «πράσινοι» πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι στο στόχο της κατάκτησης της κορυφής της Ευρώπης και να μην παρασυρθούν από το γεγονός ότι έχουν την εμπειρία πέντε προηγούμενων τίτλων.

«Το ότι έχουμε μεγάλη εμπειρία δεν μας εγγυάται τη νίκη. Δεν θα το βάλει κάτω η Σιένα για αυτό το λόγο. Ό,τι έγινε στο παρελθόν ανήκει εκεί. Τώρα έχουμε ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο και θέλουμε να κατακτήσουμε έναν ακόμη τίτλο. Θα πρέπει να παίξουμε σκληρά για 40 λεπτά και να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Αμερικανός άσος του «τριφυλλιού» σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ενώ πρόσθεσε: «Ο κόουτς ξέρει πόσο δύσκολα είναι αυτά τα μας, πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθείς με τα φώτα των ΜΜΕ και την προσοχή όλου του κόσμου πάνω σου. Η δουλειά του είναι να μας κρατήσει προσηλωμένους στο στόχο. Παίζουμε για κάτι εξαιρετικό την Κυριακή». 

Όσον αφορά την ομάδα της Τοσκάνης ο 33χρονος άσος υποστήριξε: «Η Σιένα είναι μία πολύ καλά προπονημένη ομάδα. Ο κόουτς πιέζει τους παίκτες του να παίζουν άμυνα και να κερδίζουν. Είχαμε κάποιες πολύ δυνατές μονομαχίες με τη Σιένα στο παρελθόν, ειδικά από το 2008 και μετά. Το 2009 χρειάστηκε να δείξουμε ψυχική δύναμη για να τους αποκλείσουμε στα προημιτελικά. Ήταν μία πολύ σκληρή σειρά αγώνων. Έπρεπε να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Ξέρω καλά τι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε και την Παρασκευή». 
 
Τέλος, για τις μάχες του με τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς και τον Μίλοβαν Ράκοβιτς στις δύο ρακέτες του «Παλαού Σαν Τζόρντι» δήλωσε: «Ο Λαβρίνοβιτς είναι εξαιρετικός σουτέρ από μακρινή απόσταση. Δεν είναι ο τυπικός σέντερ που αντιμετωπίζει κανείς στην Ευρώπη. Θα πρέπει να μην του επιτρέψουμε να δει το καλάθι από μακρινή απόσταση και να τον κυνηγάμε, ώστε να τον αναγκάσουμε να κάνει πράγματα που δεν μπορεί εύκολα να κάνει. Ο περιορισμός του είναι ένα από τα κλειδιά για να κερδίσουμε. Ο Ράκοβιτς είναι πολύ σκληρός, πολύ δυνατός, έχει σερβικό αίμα και αυτοί οι τύποι κάνουν ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα τους. Δεν θα πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει αυτά τα μικρά πράγματα που συνήθως κάνει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags