Facebook Pixel Φοβού τους Ιταλούς...
Μπάσκετ
| 2011-05-05 18:01:00

Φοβού τους Ιταλούς...

Φοβού τους Ιταλούς...

Ο Νίκος Παπαδογιάννης καταθέτει από τη Βαρκελώνη τα προγνωστικά του για τους ημιτελικούς και ετοιμάζει τη φωνή του για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της Nova.

Βλέπω γύρω μου Ιταλούς. Ναι, Ιταλούς. Το Λούκα Τσαμπότι της Corriere dello Sport είχα να τον συναντήσω χρόνια. Κάποτε ήταν μόνιμος θαμών των φάιναλ-φορ και των Ευρωμπάσκετ. Τώρα τον πήρε κι αυτόν η κατηφόρα, μαζί με το Μάριο Αρτσέρι, το Φράνκο Λάουρο της RAI και τους άλλους καλοντυμένους υπηρέτες του ιταλικού ρεπορτάζ μπάσκετ.

Εσπασε ο διάολος το ποδάρι του και έχασα τα προηγούμενα τρία φάιναλ-φορ της Σιένα (2003, 2004, 2008). Και παρών να ήμουν, θα ξεχνούσα γρήγορα την παρουσία της. Η Μοντεπάσκι και ο Άρης είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν "μηδέν στα τρία" σε ημιτελικούς.
 
Εγραψα Άρης και θυμήθηκα τις ορδές των συναδέλφων εκ Θεσσαλονίκης που ταξίδεψαν μαζί του και μαζί μου στη Γάνδη, στο Μόναχο, στη Σαραγόσα: τα φάιναλ-φορ του Πάρη Καλημερίδη, του Χρήστου Σαμαρά και του Γιώργου Τουρώνη. Οι περισσότεροι από τους ρεπόρτερ που καλύπτουν σήμερα τον Άρη ήσαν τότε μειράκια ή πιτσιρίκια ή και αγέννητοι. Μάλλον πρέπει να αλλάξω κουβέντα πριν μαρτυρήσω και τη δική μου ηλικία.
 
Οι Ιταλοί επέστρεψαν, δυστυχώς για τον Ολυμπιακό που έπεσε στα νύχια της Μοντεπάσκι και μαρτύρησε, ευτυχώς για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Καιρός ήταν να εμφανιστούν με αξιώσεις στο προσκήνιο.
 
Το 1999, στο Μόναχο, οι δύο άσπονδες συμπολίτισσες της Μπολώνια έπαιξαν καυτό ημιτελικό και έλυσαν τις διαφορές τους με καρπαζιές, προς τέρψιν όσων ψάχνουν κι αλλού αλεπούδες με κομμένη ουρά για να δικαιολογήσουν τους Έλληνες ταραξίες. Το 2002, στη Μπολώνια καλή ώρα, η Κίντερ είχε για παρέα τη Μπένετον Τρεβίζο, όπως και τέσσερα χρόνια νωρίτερα εδώ στη Βαρκελώνη, όταν ο Ιωαννίδης νίκησε για μία και μοναδική φορά τον Ομπράντοβιτς. Το 2003, πάλι στη Βαρκελώνη, η Μπένετον επέστρεψε με συνοδοιπόρο τη Σιένα, η οποία έκανε την πρώτη θριαμβευτική της εμφάνιση. Το 2004, στο Τελ Αβίβ, η Μοντεπάσκι πήρε μαζί της την άλλη ομάδα της Μπολώνια, τη Φορτιτούντο που έγινε ρεζίλι στον τελικό.
 
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags