Facebook Pixel Αστέρια έτοιμα για 6ο Αστέρι!
Μπάσκετ
| 2011-05-06 17:09:00

Αστέρια έτοιμα για 6ο Αστέρι!

Αστέρια έτοιμα για 6ο Αστέρι!

Μπροστά σε ακόμα μία μεγάλη πρόκληση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει τη Σιένα (19:00) στον 1ο ημιτελικό του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα στη Βαρκελώνη. Ο sportdog είναι εκεί...

Με τελικό στόχο την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για 6η φορά, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αντιμετωπίζει σήμερα (19:00, ΝΕΤ, NOVASPORTS-1) την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Σιένα, στον 1ο ημιτελικό της διοργάνωσης. Στον 2ο ημιτελικό θα παίξουν Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00, ΝΕΤ, NOVASPORTS-1), με φόντο τον τελικό που θα διεξαχθεί το απόγευμα (17:30) της Κυριακής.

Το 6ο αστέρι
Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης 5 φορές την τελευταία 15ετία (Παρίσι - 1996, Μπολόνια - 2000, Θεσσαλονίκη - 2002, Αθήνα - 2007, Βερολίνο - 2009) και έχοντας αποκλείσει στα πλέι-οφ, αν και με μειονέκτημα έδρας, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και - απούσα - οικοδέσποινα του φάιναλ-φορ Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης στην προσπάθεια να προσθέσει και το 6ο αστέρι στη φανέλα του. Ωστόσο, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του όλες αυτές τις μέρες προσπαθούν να αποποιηθούν αυτόν τον τίτλο και να μείνουν συγκεντρωμένοι στη "δουλειά" που έχουν να φέρουν εις πέρας, με μοναδικό στόχο να επιστρέψουν στην Αθήνα ως πρωταθλητές.

Είπαν για τον ημιτελικό
Για τον αποψινό ημιτελικό με τη Σιένα, η οποία στα πλέι-οφ απέκλεισε με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: "Θα προσπαθήσουμε να το ευχαριστηθούμε για ακόμη μία φορά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες γιατί αξίζουν να είναι εδώ. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι των παικτών. Είμαι περήφανος που έχω αυτούς τους παίκτες δίπλα μου. Ο Διαμαντίδης γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να φτάσει στο φάιναλ-φορ. Όλοι ξέρετε πώς παίζει".

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που έκλεψε την παράσταση σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του με κοστούμι και γραβάτα, δήλωσε: "Ο καθένα ξέρει τι να κάνει, ώστε η ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Ελπίζω να δούμε μια ωραία διοργάνωση κι αν το αξίζουμε, να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Σεβόμαστε πολύ τη Σιένα και πρέπει να δώσουμε το 100% για να ανταπεξέλθουμε".

Ο προπονητής της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, αφού τόνισε πως η ομάδα του θα κάνει τα πάντα στο παρκέ, είπε με χιούμορ: "Ελπίζω ο Ζέλιμιρ να μας δώσει την ευκαιρία να κερδίσουμε". Για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ανέφερε: "Έχουμε απέναντί μας μία ομάδα που έχει κερδίσει τα πάντα στη σύγχρονη εποχή, ενώ ο Ομπράντοβιτς είναι σπουδαίος προπονητής. Περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι".

Χωρίς απουσίες
Το ευχάριστο για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι πως ίσως για πρώτη φορά φέτος, έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, αφού και ο Μάριτς φαίνεται σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την επέμβαση στον αγκώνα του. Το μοναδικό ερωτηματικό των προηγούμενων ημερών ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, λόγω μιας γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπώρησε, ωστόσο ο αρχηγός, ο οποίος αύριο αναμένεται να τιμηθεί ως πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο ραντεβού. Ο Διαμαντίδης προπονήθηκε κανονικά τις δύο προηγούμενες μέρες και ο Ζοτς βρήκε την υγειά του!

Οι Έλληνες του φάιναλ-φορ
Εκτός από τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, στο φάιναλ-φορ θα έχουν ακόμα τρεις ελληνικές παρουσίες. Στην αποψινή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, Σιένα, αγωνίζεται ο διεθνής γκαρντ, Νίκος Ζήσης, στη Μακάμπι Τελ Αβίβ παίζει ο διεθνής σέντερ, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ενώ ελληνική εκπροσώπηση θα έχουμε και στη διαιτησία με την παρουσία του έμπειρου ρέφερι, Χρήστου Χριστοδούλου.

Και λίγη ιστορία
Ο Παναθηναϊκός των 5 Ευρωπαϊκών τίτλων είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκα, από τη χρονιά που αυτή διαδέχτηκε το Κύπελλο Πρωταθλητριών (σεζόν 1987-88). Από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό φάιναλ-φορ μόνο η Σιένα δεν έχει κατακτήσει κάποιον Ευρωπαϊκό τίτλο. Οι άλλες τρεις μετρούν συνολικά 18 Κύπελλα. Πολυνίκης του θεσμού είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 8 τίτλους (7 Κύπελλα Πρωταθλητριών και μία Ευρωλίγκα), ενώ Παναθηναϊκός και Μακάμπι έχουν από 5. Ο Παναθηναϊκός μετέχει σε φάιναλ-φορ για 10η φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Νο1 κίνδυνος για μας ο Διαμαντίδης"

"Ελπίζω ο Ζοτς να μας δώσει την ευκαιρία"

Λίγα και σταράτα ο Ομπράντοβιτς!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags