Facebook Pixel Ο Καλάθης και ο χαμαιλέων ΠΑΟ!
Μπάσκετ
| 2011-05-06 23:29:00

Ο Καλάθης και ο χαμαιλέων ΠΑΟ!

Ο Καλάθης και ο χαμαιλέων ΠΑΟ!

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Σιένα και τον Νικ Καλάθη.

Το 2002 είχε κατακτήσει το τρόπαιο στη Μπολόνια, με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Θα δίσταζε, πιστεύετε, ο Ομπράντοβιτς να εμπιστευόταν και να έχει, εν τέλει, μεγάλο πρωταγωνιστή στον ημιτελικό του φάιναλ-φορ τον Νικ Καλάθη;

Δεν μιλάμε άλλωστε για τον...Τέπιτς, αλλά για τον "άσο" του ΠΑΟ, που έκανε τη διαφορά και στον τριπλό θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα.

Ορθά, λοιπόν, ο Ζοτς μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον 7ο τελικό της ιστορίας του (έκτος με τον δαιμόνιο Σέρβο από το Τσάτσακ, στον πάγκο του) δήλωσε πως "δεν ένιωσε έκπληξη" από την απόδοση του απόφοιτου των Γκέιτορς στο παρκέ...

 

Δεν μάλλιασε, άλλωστε, άδικα η γλώσσα του όλη τη χρονιά είτε να φωνάζει στον ξανθομάλλη Νικ, είτε να προσπαθεί να πείσει τους δύσπιστους που φώναζαν "ο ΠΑΟ θέλει κι άλλο γκαρντ".

 

Μπορεί, πράγματι, να θέλει. Ωστόσο, ο Ομπράντοβιτς φαίνεται ότι εν τέλει θα κερδίσει το στοίχημα με τον διεθνή πλέι-μέικερ. Απόδειξη, ότι στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς (μέχρι τον επόμενο την Κυριακή το απόγευμα) ο Παναθηναϊκός είχε πρώτο σκόρερ τον γοργοπόδαρο Καλάθη (17π) ο οποίος έμεινε στο παρκέ 29 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα.

Λίγο έλειψε, μάλιστα, να ξεπεράσει σε χρόνο συμμετοχής κι αυτόν ακόμη τον Διαμαντίδη! Ε, δεν θα αργήσει. Ο τελικός είναι κοντά. Και μην τρελαίνεστε τόσο πολύ. Ο Καλάθης αμείβεται με 1.000.000 δολάρια ετησίως. Άρα, πρέπει

Κι αυτοί ...ήξεραν

Φυσικά δεν υπήρχε μόνο ο Καλάθης. Δεν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να νικήσει, μόνο με αυτόν. Ο Διαμαντίδης μπορεί να μη σκόραρε πολύ, αλλά έκανε όλες τις άλλες δουλειές που έπρεπε. Ο Φώτσης ήταν πολύ ζεστός και τα δικά του σουτ άνοιξαν την κλειστή άμυνα της Σιένα, ενώ ο Βουγιούκας με το καλό του παιχνίδι στο λοου-ποστ προβλημάτισε όσο κανείς άλλος ψηλός τον Πιανιτζάνι.

Ήταν τόσο καλός ο Ίαν που ο Ομπράντοβιτς κράτησε για σαράντα λεπτά στον πάγκο τον Μάριτς!

Πάνω απ' όλα όμως ο Παναθηναϊκός απέδειξε, με την δίκαιη πρόκρισή του στον τελικό, και άλλα δυο πράγματα.

1. Όταν φτάνει στη... βρύση, αποκλείεται να μη πιει νερό!

2. Ο χαμαιλεοντισμός του είναι εκπληκτικός. Η προσαρμογή του στο ...ξυλίκι της Σιένα ήταν μοναδική. Μπορεί στην αρχή να πιέστηκε αρκετά και να έκανε μαζεμένα 6 λάθη, μπορεί να έχασε όλα τα ριμπάουντ, αλλά βρε αδερφέ όταν βαρούσαν οι Ιταλοί, βαρούσαν και οι "πράσινοι".

Κι όπως ξέρετε, βαράει καλύτερα, όποιος βαράει τελευταίος.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags