Facebook Pixel «Ατομιστής και… άπληστος στους τίτλους»!
| 2011-05-11 02:52:00

«Ατομιστής και… άπληστος στους τίτλους»!

«Ατομιστής και… άπληστος στους τίτλους»!

«Άπληστος» δήλωσε ο Μάικ Μπατίστ όσον αφορά στους τίτλους που θέλει να κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό μετά τον θρίαμβο της Βαρκελώνης.

«Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης κι αυτό μας δίνει την αυτοπεποίθηση όχι μόνο να πάρουμε το Κύπελλο την Κυριακή, αλλά να πάμε και στο ΣΕΦ και να κατακτήσουμε ακόμα ένα τρόπαιο για να συμπληρώσουμε το Triple Crown», είπε χαρακτηριστικά ο 34χρονος φόργουορντ σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Σπορ.

Αναλυτικά:
«Η πρώτη αίσθηση είναι πολύ καλή. Εξακολουθούμε να έχουμε μπόλικη φασαρία πανηγυρισμών, διότι δεν είχαμε την ευκαιρία να το νιώσουμε αυτό στη Βαρκελώνη, αφού επιστρέψαμε αμέσως μετά τον τελικό στην Αθήνα με πτήση τσάρτερ. Οι οπαδοί μας ήρθαν στο αεροδρόμιο και μας έδειξαν την υποστήριξή τους και την αγάπη τους. Τώρα είμαστε εδώ, με δραστηριότητες χαλάρωσης, μιλάμε για ό,τι έγινε στην Βαρκελώνη και παράλληλα προσπαθούμε να ξεσκάσουμε λίγο. Να γελάσουμε, να περάσουμε καλά. Ακόμα σήμερα έχουμε αυτή την ευκαιρία, διότι από την Τετάρτη πρέπει να επιστρέψουμε στην προπόνηση, και να ετοιμαστούμε για ένα δύσκολο το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό».

-Αυτή η σεζόν είναι ήδη μια επιτυχημένη χρονιά με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας...

Το ίδιο πιστεύω και εγώ, αλλά την ίδια στιγμή παραμένω ατομιστής και άπληστος για τίτλους. Αν, λοιπόν, πάρουμε ακόμα έναν ή δύο, θα είναι υπέροχο. Κανείς δε μας έδινε τύχη, ούτε πίστευε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε στη Βαρκελώνη. Αν τώρα επιστρέφοντας στην Ελλάδα πάρουμε άλλους δυο τίτλους, θα ολοκληρώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.

-Μάικ, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού;

Πρώτα απ' όλα, φίλε, ο Ομπράντοβιτς είναι ο μεγαλύτερος κόουτς της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κι αν είσαι παίκτης του Ομπράντοντς, καταλαβαίνεις το γιατί. Δουλεύεις μαζί του σκληρά κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση, για κάθε παιχνίδι που είναι να παίξεις. Σε πιέζει να είσαι ο καλύτερος. O κόουτς πάντα μας ενθαρρύνει, μας δίνει κίνητρο, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Την ίδια στιγμή μας βοηθάει πολύ και μας υπερασπίζεται. Ειπώθηκαν πολλά αρνητικά πράγματα για μας. Οτι χρειάζονταν να πάρουμε κάποιον άλλον παίκτη, ότι δε θα κάνουμε τίποτα ιδιαίτερο φέτος. Κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό αποδείξαμε ότι όλοι αυτοί είχαν λάθος. Μέχρι τώρα δεν έχουν δικαιωθεί κι εγώ νιώθω πολύ ικανοποιημένος με αυτό.

-Πόσο σημαντική ήταν η κίνηση του Διαμαντίδη να σε καλέσει, μαζί και τον Τσαρτσαρή, να σηκώσετε το κύπελλο στη Βαρκελώνη;

Ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ο Δημήτρης, ο "Τσάτσα" και εγώ είμαστε μαζί στην ομάδα τον περισσότερο καιρό από τον καθένα. Ηταν μια στιγμή γεμάτη συναίσθημα, όταν μου είπε ότι θέλει όλοι μαζί να σηκώσουμε το τρόπαιο. Ήταν πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα μου και στην ζωή μου και είμαι χαρούμενος που σήκωσα το ευρωπαϊκό στέμμα μαζί με τον Διαμαντίδη, τον αρχηγό της ομάδας, έναν φοβερό παίκτη κι ένα ακόμα πιο φοβερό άτομο έξω από το γήπεδο. Είναι ηγέτης. Όταν ο ηγέτης σου λέει κάτι, παίρνεις σειρά πίσω του και ακολουθείς. Ελπίζω να μην είναι το τελευταίο τρόπαιο που σηκώνουμε μαζί. Ελπίζω να έρθουν πολλά ακόμα.

-Φαντάζεσαι τον εαυτό σου ένα ακόμα πόστερ στο ΟΑΚΑ, όπως ο κόουτς Ομπράντοβιτς, ο Αλβέρτης, ο Ντομινίκ στις στιγμές που σήκωσαν κάποιο τίτλο;

Δεν ξέρω. Το ελπίζω, το ελπίζω! Αυτές οι φωτογραφίες θα λένε τι είναι ο Παναθηναϊκός, όταν όλοι εμείς, εγώ ο Διαμαντίδης, ο "Τσάτσα", θα έχουμε αποχωρήσει. Θα είναι το κληροδότημά μας. Θα δείχνουν τι καταφέραμε και θα μαρτυρούν το χαρακτήρα του πρωταθλητή. Αυτές οι φωτογραφίες θα συμβολίσουν τον Παναθηναϊκό.

-Είσαι οκτώ χρόνια στην Ελλάδα. Ακούσαμε πολλές φορές ότι ο Μπατίστ μπορεί να γίνει Έλληνας. Αλήθεια, το έχεις στο μυαλό σου;

Αυτή τη στιγμή όχι. Όταν ήμουν νεότερος αληθινά το σκεφτόμουν. Η εθνική ομάδα της Ελλάδας ήταν καλή -και ακόμα βέβαια είναι καλή- αλλά τότε είχα ένα όνειρο και ένα σκοπό, ότι μια μέρα μπορεί να είχα την ευκαιρία να παίξω με την Ελλάδα και να βοηθήσω να κάνουμε κάτι σημαντικό, για τον κόσμο. Αυτή η ευκαιρία, όμως, ποτέ δε μου χτύπησε την πόρτα. Τώρα είμαι 33 στα 34...

-Συγγνώμη! Είπες πως δεν σου χτύπησε κανείς την πόρτα; Είχαμε την άποψη ότι εσύ δεν ήθελες να γίνεις Έλληνας.

Όχι, κανείς δε μου χτύπησε την πόρτα. Να πει «Μάικ, θέλουμε να πάρεις την υπηκοότητα». Η πόρτα μου ήταν πάντα ανοιχτή, αν κάποιος που έδινε το διαβατήριο για να παίξω στην Εθνική Ομάδα. Όταν έχεις παίξει με τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Ντικούδη, τον Τσαρτσαρή. Ήξερα τον Φώτση από πριν. Γνώρισα και τους άλλους παίκτες της Εθνικής κι ήθελα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2005, στη νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών το 2006 στο Παγκόσμιο. Ηθελα να είμαι εκεί. Έπαιζα ούτως ή άλλως στον Παναθηναϊκό με τους ίδιους παίκτες που ήταν οι φίλοι μου, η παρέα μου ή με κάποιους άλλους που τους ήξερα επίσης κι ήταν αντίπαλοί μου. Ήθελα να ήμουν μέρος αυτού του παιχνιδιού, αλλά κανείς δε μου έδωσε την ευκαιρία. Τώρα είμαι μεγαλύτερος στην ηλικία. Είμαι και πατέρας και θέλω περισσότερο χρόνο με τον γιό μου, με την οικογένειά μου. Δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να θυσιάζει το καλοκαίρι του για να παίξει στην Εθνική Ελλάδας.

-Πώς είναι να έχεις κερδίσει το πρωτάθλημα Ευρώπης και να έχεις χάσει δύο παιχνίδια από τον Ολυμπιακό;

Τώρα είναι που παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ. Είναι το τέλος της χρονιάς και τώρα οι πρωταθλητές αφήνουν το σημάδι τους. Ό,τι έγινε μέσα στην κανονική περίοδο, έγινε. Βοήθησε να κρατηθούμε σε καλό επίπεδο, να έχουμε ρυθμό, αλλά το να παίξεις καλό μπάσκετ -τώρα που μετράει- είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα έχουμε πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε. Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης κι αυτό είναι κίνητρο για μας, αλλά την ίδια στιγμή ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει ακόμα πιο μεγάλο κίνητρο να κερδίσει τον πρωταθλητή Ευρώπης, αρχίζοντας από την Κυριακή, στο Κύπελλο. Πρέπει να είμαστε εμείς έτοιμοι να κερδίσουμε ακόμα ένα Κύπελλο. Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης κι αυτό μας δίνει την αυτοπεποίθηση όχι μόνο να πάρουμε το Κύπελλο την Κυριακή, αλλά να πάμε και στο ΣΕΦ και να κατακτήσουμε ακόμα ένα τρόπαιο για να συμπληρώσουμε το Triple Crown. Είναι πιθανό, είναι πολύ πιθανό, αλλά πρέπει να παραμείνουμε επαγγελματίες και να δουλεύουμε σκληρά σε κάθε προπόνηση.

-Νιώθεις να έχετε είναι ακόμα αρκετή ενέργεια, κουράγιο και δύναμη;
Πάντα έχουμε αρκετή ενέργεια, δύναμη και κουράγιο, αλλά αυτό δεν σου εγγυάται ότι θα κερδίσεις και τα πάντα. Όπως είπα, πρέπει να είσαι επαγγελματίας και να δουλεύεις σκληρά. Αν συμβεί αυτό, μπορούμε να τα καταφέρουμε όπως στην Βαρκελώνη.

-Τι μένει μετά από ακόμη έναν τίτλο;
Να είμαστε πάλι πρωταθλητές στην Ελλάδα. Ξέρω ότι είναι ακόμα φρέσκια η επιτυχία της Ευρωλίγκας, αλλά την Τετάρτη το βράδυ που θα προπονηθούμε στο ΟΑΚΑ, πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας και να επικεντρωθούμε στο μέλλον. Να προπονούμαστε σκληρά κάθε μέρα για να... τακτοποιήσουμε τη δουλειά μας και εδώ στην Ελλάδα. Μπορούμε να το κάνουμε! Άλλωστε, αυτό είναι ο Παναθηναϊκός.

-Εσύ τι θα κάνεις στο μέλλον;
Δεν ξέρω. Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο. Όπως συνηθίσω να λέω, αν το σώμα μου μου πει ότι μπορώ να συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο και να κάνω αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να είναι επιτυχημένος, θα είμαι εδώ και θα δίνω το καλύτερό μου.
Ξέρω ότι ο ρόλος μου χρόνο με τον χρόνο που μεγαλώνω μπορεί να αλλάξει, αλλά θέλω να είμαι εκείνος που θα θέσει αυτή την αλλαγή, ώστε πάντα να δίνω το καλύτερο σε αυτήν την ομάδα για να είναι όσο πιο επιτυχημένη γίνεται.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags