Facebook Pixel «Κι όμως έφταιγε ο διαιτητής»!
| 2011-01-07 15:13:00

«Κι όμως έφταιγε ο διαιτητής»!

«Κι όμως έφταιγε ο διαιτητής»!

Τι σας έγραφε χθες ο sportdog; Ότι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ αθώωσε τους χούλιγκαν της Πυλαίας και τα έριξε στον διαιτητή. Ε, το παραδέχθηκε και μόνος του με σημερινές του δηλώσεις!

Στην ουσία ο Βασίλης Οικονομίδης το παραδέχθηκε ότι έθεσε θέμα Χριστοδούλου στη σύσκεψη για τη βία, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του sportdog.

Να, τι είπε στο ΑΠΕ:

«Η δική μου ένσταση είναι ότι οι μεγάλης εμπειρίας διαιτητές πρέπει να διαχειρίζονται καλύτερα κρίσεις τέτοιου είδους. Πέρα από την εφαρμογή του κανονισμού, θα πρέπει να διαχειρίζονται καταστάσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με γνώμονα να μην γίνουν χειρότερες οι εκδηλώσεις βίας. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι όταν οι διαιτητές αποχώρησαν στα αποδυτήρια άφησαν στο παρκέ για 15 λετπτά τουλάχιστον τις δύο ομάδες και ειδικά τον Ολυμπιακό, ως φιλοξενούμενο, σε ένα γήπεδο που 'έβραζε'.

Ευτυχώς δεν συνέβη και τίποτα γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε αποτελέσματα απρόβλεπτα. Στην τοποθέτησή μου, επέστησα στο γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, κύριο Τσαγκρώνη, την προσοχή ότι οι διαιτητές οφείλουν πέρα από το να εφαρμόζουν πιστά το... γράμμα των κανονισμών, να είναι καλοί διαιτητές και στη διαχείριση των καταστάσεων.

Ένας ώριμος διαιτητής μπορεί να αποφύγει μία κατάσταση, όταν φαίνεται πως η ατμόσφαιρα είναι έκρυθμη. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση στον ημιτελικό, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, είναι πως ο διαιτητής αποχώρησε χωρίς να στείλει
τις ομάδες στα αποδυτήρια. Ήταν ανεπαρκής η διαιτησία».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags