Facebook Pixel Απίστευτα λεφτά η ΑΕΚ για τον παικταρά!
| 2015-02-05 13:50:00

Απίστευτα λεφτά η ΑΕΚ για τον παικταρά!

Απίστευτα λεφτά η ΑΕΚ για τον παικταρά!

Η "Ένωση" προσπάθησε να κάνει την μεταγραφικό "μπαμ", δίνοντας στον γνωστό άσο "τρελά" λεφτά για έξι μήνες!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού All Star Basket, η ΑΕΚ πρόσφερε 600.000 ευρώ στον Ζόραν Πλάνινιτς μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο ο Κροάτης γκαρντ αποφάσισε να κάτσει πάνω στο συμβόλαιό του με την Εφές.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Ακολούθησε η ενίσχυση του ρόστερ, πρώτα από όλα με τον Καρλ Ίνγκλις, τον 33χρόνο Καναδό περιφερειακό, με το «πλούσιο» (7 σεζόν) παρελθόν στην Ισπανία, ο οποίος αυτή την στιγμή και μετά την υπογραφή συμβολαίου έως το τέλος της σεζόν, κοστίζει στην ΑΕΚ 43.500 ευρώ μηνιαίως. Τα 30.000 ευρώ είναι η αμοιβή και τα υπόλοιπα 13.000 οι παροχές (σπίτι, αυτοκίνητο, ακόμη και τροφεία κλπ), που έχει συμφωνήσει. Μετά την μεταγραφή του Ίνγκλις ολοκληρώθηκε εκείνη του Τόμας Ντελινικάιτις, που μπορεί πριν υπογράψει στην ΑΕΚ, να είχε έξι μήνες να αγωνιστεί ύστερα από το τέλος της παρουσίας του στην τουρκική Κόνιασπορ, αλλά ήταν μέχρι το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το 2013 μέλος της Εθνικής Λιθουανίας.

Μετά την ταπεινωτική για την ιστορία της Ένωσης εκτός έδρας ήττα από τον Πανελευσινιακό, οι τολμηρές παρεμβάσεις του Αγγελόπουλου συνεχίστηκαν. Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σάκοτα έγιναν τρεις ακόμη μεταγραφές. Αρχικά του Γιάννη Αθηναίου, που την περασμένη σεζόν εντυπωσίασε με την παρουσία του στον Άρη, και ακολούθως δύο παικτών επιπέδου Ευρωλίγκα: Του Ποπς Μενσά- Μπονσού, τον οποίο είχε φέρει το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός στην Αθήνα, αλλά δεν ολοκλήρωσε την απόκτηση του λόγω των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων, και του Μαλίκ Χέρστον, ενώ επιχείρησε να αποκτήσει τον Ζόραν Πλάνινιτς, που βρίσκεται σε «καραντίνα» στην Αναντολού Έφες, προσφέροντας του 600.000 ευρώ έως το τέλος της σεζόν.

Ο Κροάτης γκαρντ, ωστόσο, αρνήθηκε και συνέχισε να… κάθεται στο συμβόλαιο ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που έχει στην τουρκική ομάδα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μετά την ολοκλήρωση και της μεταγραφής του Χέρστον, το μπάτζετ της ΑΕΚ φτάνει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, με τα δεδομένα έσοδα από τις χορηγίες του ΣΚΡΑΤΣ (για τηνBasket League και την διαφήμιση στην φανέλα) και τα τηλεοπτικά δικαιώματα να μην ξεπερνούν τα 800.000 ευρώ.

Συνεπώς ο μεγαλομέτοχος πρέπει να καλύψει είτε από την τσέπη, είτε από άλλες πηγές το ποσό των 700.000 ευρώ. Το μπάτζετ της Ένωσης την δεδομένη στιγμή είναι με διαφορά το τρίτο στην Α1, μετά από εκείνα των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού. «Μεταγραφή» έγινε και σε διοικητικό επίπεδο με τον Σταύρο Δουβή να αναλαμβάνει την θέση του αντιπροέδρου, με καθήκοντα σχεδόν Τζένεραλ Μάνατζερ. Ο Δουβής είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης του Αγγελόπουλου, διότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας συνδέεται με φιλία με τον πατέρα του νέου μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ΑΕΚ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags