Facebook Pixel Πεντάδα για λαμπάδα!
| 2011-05-13 10:36:00

Πεντάδα για λαμπάδα!

Πεντάδα για λαμπάδα!

Ο «βασιλιάς» του Μαϊάμι, ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, Ντέρικ Ρόουζ (Σικάγο), και ο κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς, Ντουάιτ Χάουαρντ (Ορλάντο), συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς στην ανάδειξη της καλύτερη πεντάδας της σεζόν 2010-11.

Εκτός των τριών αυτών οι υπόλοιπες δύο θέσεις της καλύτερης πεντάδας της σεζόν καλύφθηκαν από τους Κόμπι Μπράιαντ (Λέικερς) και Κέβιν Ντουράντ (Οκλαχόμα).

Ο Τζέιμς επιλέχτηκε στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ για τέταρτη διαδοχική χρονιά και πέμπτη στο σύνολο, ενώ ο Μπράιαντ εκλέγεται για έκτη συνεχή και ένατη συνολικά φορά στην καριέρα του (!), ο Ντουάιτ Χάουαρντ για τέταρτη συνεχή φορά, ο Κέβιν Ντουράντ για δεύτερη συνεχή φορά και ο Ντέρικ Ρόουζ για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ επιλέχτηκαν οι Ντιρκ Νοβίτσκι (Ντάλας), Ντουέιν Ουέιντ (Μαϊάμι), Πάου Γκασόλ (Λέικερς), Αμάρε Στούντεμαϊρ (Νέα Υόρκη) και Ράσελ Γουέστμπρουκ (Οκλαχόμα), ενώ την τρίτη καλύτερη πεντάδα απαρτίζουν οι: Κρις Πολ (Νέα Ορλεάνη), Λαμάρκους Όλντριτζ (Πόρτλαντ), Μάνου Τζινόμπιλι (Σαν Αντόνιο), Ζακ Ράντολφ (Πόρτλαντ) και Αλ Χόρφορντ (Ατλάντα).

Στη ψηφοφορία έλαβαν μέρος 119 δημοσιογράφοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Αναλυτικά η πρώτη και η δεύτερη καλύτερη πεντάδα της σεζόν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και οι βαθμοί που έλαβαν:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Λεμπρόν Τζέιμς (Μαϊάμι) 595 βαθμοί

Ντέρικ Ρόουζ (Σικάγο) 593

Ντουάιτ Χάουαρντ (Ορλάντο) 593

Κόμπι Μπράιαντ (Λέικερς) 551

Κέβιν Ντουράντ (Οκλαχόμα) 492

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Ντιρκ Νοβίτσκι (Ντάλας) 437

Ντουέιν Ουέιντ (Μαϊάμι) 392

Πάου Γκασόλ (Λέικερς) 259

Αμάρε Στούντεμαϊρ (Νέα Υόρκη) 258

Ράσελ Γουέστμπρουκ (Οκλαχόμα) 184



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags