Facebook Pixel Φαβορί ο Παναθηναϊκός
| 2011-05-15 10:57:00

Φαβορί ο Παναθηναϊκός

Φαβορί ο Παναθηναϊκός

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για το φαβορί του τελικού του κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και αναλύει την κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες, καθώς και πού θα κριθεί το παιχνίδι.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Ωραια μέρα για τελικό. Οπως πάντα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Οπως πάντα; Την τελευταία δεκαετία σπάνια δεν το έχουμε δει το έργο. Βαρετό; Οχι, δα. Οταν παίζουν οι αιώνιοι είναι κάτι το διαφορετικό. Πολλά τα σίκουελ, αλλά πάντα με ξεχωριστό σενάριο έστω κι αν οι ηθοποίοι είναι συνήθως οι ίδιοι. Θα θέλαμε και Αρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή άλλη ομάδα, αλλά το ελληνικό μπάσκετ δεν μας κάνει τη χάρη.

Λεφτά βάζουν μόνοι οι δυο μεγάλοι της Αθήνα χάρη στα γερά πορτοφόλια των ιδιοκτητών τους με αποτέλεσμα οι τελικοί κυπέλλου και πρωταθλήματος να έχουν τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Φαβορί; Ο Παναθηναϊκός. Τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Προέρχεται από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και απλά πρέπει να δείξει ότι δεν έχει "αδειάσει" από ενέργεια. Αν γινόταν στην αρχική του ημερομηνία ο τελικός (πριν από 70 μέρες) θα είχε ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο. Σήμερα όμως δεν υπάρχει πια Νεστέροβιτς, ο Πρίντεζης είναι ακόμη φρέσκος και ο Σπανούλης σε ρόλο "Ελ Σιντ" πονάει πολύ και δεν πείθει ότι θα είναι η γνωστή καλαθομηχανή.

Ναι, ο τελικός είναι πάντα τελικός και όλα είναι ανοικτά. Γνωστά και τετριμμένα. Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που έχει τη μεγάλη πίεση. Ο ΠΑΟ πήρε το Πρωταθλητριών και είναι ήρεμος. Τη δουλειά του την έχει κάνει. Δεν θα πει όχι σε ένα ακόμη κύπελλο, αλλά δεν πεθαίνει από το άγχος για αυτό. Αντίθετα οι Πειραιώτες πρέπει να πείσουν για τις ικανότητές τους. Στην Ελλάδα είναι αήττητοι και στις δυο διοργανώσεις, αλλά αυτό πια δεν έχει σημασία. Τώρα είναι η ώρα της κούπας.

Πρέπει να αποδείξουν πολλά. Ηδη έχουν στην πλάτη τους την αποτυχία του αποκλεισμού από το φαϊναλ φορ της Ευρωλίγκας.
Ο Ιβκοβιτς οφείλει να τους ξαναβάλει στον σωστό δρόμο.

Ναι, τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά για τον κόσμο αυτά δεν μετράνε. Το μόνο που έχει σημασία είναι τα τρόπαια. Ο Ολυμπιακός φθάνει πάντα κοντά, αλλά νερό δεν πίνει από την πήγη. Τόσα χρόνια μετράει μόνο το περσινό κύπελλο. Σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι τόσο κοντά και τόσο μακριά. Οι χαμένοι τελικοί και ημιτελικοί είναι πολλοί. Εννιά φορές στις δέκα όταν παίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό σε ματς - τίτλου φεύγει με σκυμμένο κεφάλι. Καλές οι δυο νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά κούπα δεν έδωσαν.

Ο Ομπράντοβιτς τα ξέρει όλα αυτά όπως ξέρει καλά και την ομάδα του και κοιμάται ήρεμος. Τόσους τελικούς έχει κοουτσάρει και έχει την τεχνογνωσία.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags