Facebook Pixel Το απόλυτο "50-50"
| 2011-05-15 13:44:00

Το απόλυτο "50-50"

Το απόλυτο "50-50"

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για τον αποψινό τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Η χρονική συγκυρία του τελικού Κυπέλλου βρίσκει τις δύο ομάδες σε μια «περίεργη» κατάσταση. Κατά την άποψή μας, έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτήν τη στιγμή, μιλάμε για το... απόλυτο «50-50» και δεν θα δίναμε ούτε ένα τοις εκατό παραπάνω σε κανέναν από τους δύο! Τα υπόλοιπα βέβαια θα φανούν στο γήπεδο κι εκεί θα αποδειχθεί ποιος από τους δύο θα είναι περισσότερο έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα που απαιτείται για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Πάμε λοιπόν στα δεδομένα: ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στο παρκέ ως πρωταθλητής Ευρώπης. Η ψυχολογία των «πράσινων» βρίσκεται στα ουράνια μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα και πολλοί θα έδιναν μεγαλύτερη τύχη στον Παναθηναϊκό εξαιτίας αυτού. Η ουσία είναι ότι τέτοιες καταστάσεις εμπεριέχουν και μπόλικη δόση κινδύνου (μέχρι αποδείξεως του εναντίου, βέβαια), με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είχε κορυφώσει την προετοιμασία του για την κατάκτηση του φάιναλ φορ, το πέτυχε κι αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα πρέπει να... ξαναγεμίσουν για να διεκδικήσουν ένα ακόμα τρόπαιο.

Από την άλλη τέτοιες καταστάσεις μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικές με δεδομένη την άριστη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που θα έχουν οι παίκτες. Στα «συν» του Ομπράντοβιτς είναι και το γεγονός ότι στη διάρκεια της προετοιμασίας του για τον τελικό του Κυπέλλου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και ότι οι παίκτες του αντέδρασαν σωστά και «ψυχρά» και μετά το θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ.

Στον Ολυμπιακό δεν είχαν... φάιναλ φορ βέβαια ούτε και κάποια επίσημη αγωνιστική εκδήλωση για το τελευταίο 10ήμερο. Αυτό σημαίνει ότι την ώρα που οι «πράσινοι» κορύφωναν την προετοιμασία τους για το φάιναλ φορ, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ακριβώς το ίδιο για τον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό σημαίνει ότι είχαν μπροστά τους περισσότερες μέρες για να δουλέψουν για το αποψινό παιχνίδι. Μέσα από τη διαδικασία αυτή επανήλθε ο Σπανούλης (είναι πρόβλημα πάντως το ότι δεν είναι 100% έτοιμος) και «μπήκε» κάπως... περισσότερο στην ομάδα ο Πρίντεζης.

Ο Ολυμπιακός έχει και το «συν» ότι έχει νικήσει φέτος δύο φορές τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν το δεύτερο ματς στο ΣΕΦ ήταν... πολύπλοκο λόγω της διαφοράς που κυνηγούσαν οι «πράσινοι». Η ουσία είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» -ανεξάρτητα από το τι έγινε στο 2ο ματς- δείχνουν ότι έχουν βρει τον τρόπο φέτος να νικούν τον Παναθηναϊκό!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags