Facebook Pixel Ανατροπή με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και Ιβάν!
| 2015-03-20 18:09:00

Ανατροπή με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και Ιβάν!

Ανατροπή με τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και Ιβάν!

Αν και όλα έδειχναν πως οδεύουμε προς συμφωνία ώστε να αναλάβει και την ΚΑΕ ο Σαββίδης, ο Μπάνε Πρέλεβις δήλωσε κάτι τελείως διαφορετικό...

Για όλα μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), ενώ φυσικά ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη στο μπάσκετ, κάτι που σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ ήταν πολύ πιθανό.

«Στον ΠΑΟΚ θέλουμε μεγαλομέτοχο και όχι πρόεδρο, για να βάλει τα πράγματα σε τάξη, να είναι ομαλή η λειτουργία της ομάδας και να μπορούμε να κάνουμε σχέδια. Εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση, τη δεδομένη στιγμή, δεν υπάρχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα υπάρξει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απόφαση δική μας…», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ αφήνοντας να εννοηθεί πως τελικά δεν υπάρχει κάτι για την ώρα, εκτός και αν «θολώνει» τα νερά

Από εκεί και πέρα για το αγωνιστικό ντεφορμάρισμα που δείχνει πως περνά εσχάτως ο ΠΑΟΚ, αποκορύφωμα του οποίου ήταν η κακή εμφάνιση τη Δευτέρα (16/3), στο «Παλατάκι», απέναντι στον Ολυμπιακό, σχολίασε:

«Είναι λογικό μετά από ένα δύσκολο πρόγραμμα, με πολλές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δυστυχώς δύο σοβαρούς τραυματισμούς (Χαραλαμπίδης, Κακαρούδης), που έγιναν σε εκτός έδρας παιχνίδια του EuroCup, η ομάδα να στερείται, στην παρούσα φάση, ενέργειας στο παρκέ. Ήμασταν λίγο άτυχοι φέτος με αυτά τα προβλήματα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, μπορεί να προκύψουν και τέτοια», ανέφερε ο Πρέλεβιτς, αποσαφηνίζοντας σχετικά με το ενδεχόμενο να προστεθεί παίκτης στο δυναμικό του «Δικεφάλου» τη δεδομένη στιγμή: «Υπάρχει οικονομική αδυναμία στο να καλυφθούν τα κενά, γεγονός που το ξέρουμε, δεν είναι κάτι καινούργιο. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, βάσει των δυνατοτήτων που έχουμε. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σκέψεις πολλές, το ζήτημα είναι, ωστόσο, ποιες δυνατότητες υφίστανται για ενίσχυση. Βρεθήκαμε την Τρίτη (σ.σ. σε δείπνο που είχαν οι διοικούντες την ΚΑΕ με τον Μάνο Μαλελή) και συζητήσαμε για το πόσο ωραίο θα ήταν να έχουμε στην ομάδα κάποιους παίκτες, αλλά μέχρι εκεί…».

«Θέλαμε το Κύπελλο, θα διεκδικήσουμε τα κεκτημένα»

Ιδιαιτερότητα της φετινής σεζόν αποτελεί το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε ήδη ένα βήμα παραπάνω, σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας ως του «32» του Eurocup, αλλά και αγγίζοντας την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. «Εισιτήριο» που έχασε τελικά στην εκπνοή, στον πρόσφατο ημιτελικό αγώνα από τον Παναθηναϊκό. Σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος του «Δικεφάλου»:

«Μπορούμε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία μας, ως τώρα, στη χρονιά. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, παράλληλα με αυτό της χώρας σου. Διότι, στην Ευρώπη φτάσαμε σε κάποιο σημείο να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια απ” ότι στην Ελλάδα. Φτάσαμε κοντά και στην πρόκριση για τον τελικό στο Κύπελλο, ήμασταν στο τελευταίο σουτ. Έτσι είναι το μπάσκετ, υπάρχουν ματς που κρίνονται στον πόντο, άλλοτε κερδίζεις, άλλοτε χάνεις. Στο πρωτάθλημα η ομάδα είναι σε θέση να διεκδικήσει είσοδο στην τετράδα για τα πλέι οφ. Σίγουρο αποτελεί ότι θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα της περυσινής χρονιάς. Η περυσινή τρίτη θέση, βέβαια, μας έβαλε και σε δυσκολίες φέτος. Γιατί στο μπάσκετ η αγωνιστική επιτυχία δε σημαίνει οικονομικό όφελος, σημαίνει περισσότερες υποχρεώσεις και εφόσον δεν μπορείς να ακολουθήσεις αυτές τις υποχρεώσεις, μπορεί να έχεις και πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είμαστε, για τα οικονομικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης, ευχαριστημένοι γενικά από τα στηρίγματα που βρήκαμε φέτος. Θα μπορούσαμε, φυσικά, να είχαμε παραπάνω, αλλά θέλει δουλειά. Ούτε οι χορηγοί, ούτε τα εισιτήρια έρχονται από μόνα τους…».

Για τους πιο πολλούς… μνηστήρες, δε, που έχει φέτος η τρίτη θέση στη βαθμολογία της Α1, επισήμανε: «Πιστεύω πως είναι καλό για το πρωτάθλημα και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, να αναπτύσσουν δυναμική και άλλες ομάδες, όπως συμβαίνει φέτος με την ΑΕΚ. Είναι σημαντικό, επίσης, ότι τη δεδομένη στιγμή οι πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας είναι σύλλογοι με ιστορία. Λείπει από το πρωτάθλημα ο ανταγωνισμός και εφόσον υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων και οι ομάδες θα έχουν αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags