Facebook Pixel Αν το ζητούμενο είναι η... ανακούφιση!
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-17 12:55:00

Αν το ζητούμενο είναι η... ανακούφιση!

Αν το ζητούμενο είναι η... ανακούφιση!

Αν το ζητούμενο είναι η «ανακούφιση» της Ομοσπονδίας από το ότι δεν έγιναν επεισόδια στον τελικό, τότε ναι, ο τελικός πέτυχε απόλυτα, γράφει στο σημερινό "Goal" ο Νίκος Μπουρλάκης. 

Ο τελικός Κυπέλλου για το 2011 πέρασε στην ιστορία πια, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το 9ο τρόπαιο και να ολοκληρώνει με επιτυχία το θεσμό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Αυτό σε ό,τι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα και δεν πρόκειται να μπούμε σε διαδικασία ανάλυσης των λεπτομερειών ή για το αν ήταν δίκαιος νικητής. Αυτά γράφτηκαν στο χθεσινό φύλλο μετά τον αγώνα.

Το θέμα του Κυπέλλου δεν πρόκειται ασφαλώς να μας απασχολήσει για πολύ ακόμα. Μπροστά μας έχουμε τη συνέχεια των πλέι οφ, που θα κορυφωθούν με τους τελικούς αλλά και τους αγώνες για την 3η και 4η θέση που «κρίνουν» Ευρωλίγκα. Και δεν το λέμε αυτό για να υποτιμήσουμε το θεσμό του Κυπέλλου, το αντίθετο! Για μας κάθε τρόπαιο είναι σημαντικό και ειδικά από τη στιγμή κατά την οποία το διεκδικούν οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ελληνικές ομάδες.

Το ζητούμενο είναι να γίνει σημαντικό για όλους, πολύ δε περισσότερο για τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, που πρέπει να πάρουν ακόμα πιο ζεστά το θέμα. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν θα πρέπει να πανηγυρίζει κάποιος άλλος σήμερα εκτός του τροπαιούχου Ολυμπιακού. Από τον ηττημένο (Παναθηναϊκός) ούτως ή άλλως δεν περιμένεις χαρές από τη στιγμή που έχασε το τρόπαιο. Η ομοσπονδία, όμως, γιατί θα πρέπει να αισθάνεται χαρούμενη;

Προφανώς επειδή σ' έναν τελικό ανάμεσα σε 900 άτομα από τη μία και 300 από την άλλη δεν... άνοιξε κεφάλι. Αν το ζητούμενο είναι η «ανακούφιση» από το ότι δεν έγιναν επεισόδια, τότε ναι, ο τελικός πέτυχε απόλυτα. Αν όμως το ζητούμενο είναι η καλύτερη δυνατή οργάνωση ώστε ο θεσμός να αποκτήσει τη λάμψη που του αρμόζει, ειδικά όταν φθάνουν στον τελικό δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τότε υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

Θα πρέπει λοιπόν από ΤΩΡΑ οι άνθρωποι της ομοσπονδίας να καθίσουν στο τραπέζι με τους εκπροσώπους των ομάδων, να λάβουν αποφάσεις, να συνεργαστούν, να βρουν λύσεις. Να υπάρξουν και δεσμεύσεις φυσικά ώστε ΤΑ ΠΑΝΤΑ να είναι έτοιμα για του χρόνου! Απλά είναι τα πράγματα, αρκεί να υπάρχει βούληση.

Ομολογουμένως, το να «κόβεις» ένα μεγάλο γήπεδο στα δύο, το να βάζεις το εισιτήριο στα... 75 ευρώ και ουσιαστικά να μη διευκολύνεις το να έρχεται ο κόσμος δεν είναι στοιχεία τα οποία συνιστούν πρόοδο. Αν λοιπόν πρέπει να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι επειδή -απλώς- δεν άνοιξαν κεφάλια, τότε πετύχαμε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags