Facebook Pixel "Σόφο", ψυχάρα, τριφυλλάρα!
Μπάσκετ
| 2015-04-09 22:58:00

"Σόφο", ψυχάρα, τριφυλλάρα!

"Σόφο", ψυχάρα, τριφυλλάρα!

Με τον Σχορτσιανίτη να πραγματοποιεί καθοριστική εμφάνιση, η Μακάμπι κέρδισε την Άλμπα και έστειλε τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα!

Στους «οκτώ» της Ευρωλίγκα προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, καθώς ασχέτως τι θα κάνει αυτός με τον Ερυθρό Αστέρα, η Μακάμπι νίκησε μέσα στην Άλμπα Βερολίνου με 73-64 και πήρε την τρίτη θέση, ενώ άφησε στην τέταρτη το Τριφύλλι.

Οι Πράσινοι θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μειονέκτημα έδρας...

Όσον αφορά το ματς στο Βερολίνο, η Μακάμπι δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο φινάλε και τελικά οι Ισραηλινοί πήραν τη νίκη και την πρόκριση με κάποιους σημαντικούς πόντους του Σχορτσιανίτη, όταν το σκορ ήταν ισόπαλο, αλλά και με τον Σμιθ να κάνει διαστημική εμφάνιση και να ολοκληρώνει το ματς με 28 πόντους. Με 10 έκλεισε ο Έλληνας σέντερ.


H περιγραφή του ματς απο το ebasket.gr:

Η Μακάμπι το διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και κράτησε την διαφορά στα ίδια επίπεδα, κλείνοντας τα πρώτα δέκα λεπτά στο 21-17. Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε ροντέο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι και το 19‘ με την Μακάμπι να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σκορ που βόλευε τον Παναθηναϊκό (41-34).

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε λίγο πιο νωθρό, καθώς στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και οι δυο ομάδες έκαναν ενάμισι λεπτό για να αλλάξουν το σκορ. Σιγά σιγά όμως άρχισε να ανάβει το παιχνίδι και να πηγαίνει πιο πολύ στην δύναμη. με την Άλμπα να αντιστέκεται συνέχεια και να χάνει αρκετές φορές την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, ενώ από την άλλη οι Ισραηλινοί κρατούσαν με νύχια και με δόντια το προβάδισμα.

Στο ίδιο έργο θεατές και στην τέταρτη περίοδο, με την Άλμπα να προσπαθεί να μην ξεφύγει στο σκορ η Μακάμπι και με τους πρωταθλητές Ευρώπης να δείχνει χαρακτήρα και να κρατά το μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα. Από το 35 και μετά η Μακάμπι άρχιζε να ξεφεύγει στο σκορ κάνοντας το 60-58, 66-59. Στην συνέχεια λίγο η περισσότερη θέληση της Μακάμπι και λίγο απειρία της γερμανικής ομάδας, οι πρωταθλητές Ευρώπης κράτησαν την διαφορά και έστειλαν τον Παναθηναϊκό στις 8 κορυφαίες ομάδες.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-41, 51-53 64-73

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags