Facebook Pixel Ηλία, κάτι πάει στραβά
Μπάσκετ
| 2015-04-15 19:45:00

Ηλία, κάτι πάει στραβά

Ηλία, κάτι πάει στραβά

Ο Ηλίας Ζούρος δεν κατάφερε να βοηθήσει την Τοφάς να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας του τουρκικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα μετά από μόλις τέσσερις μήνες παρουσίας του στον πάγκο (είχε υπογράψει τον Δεκέμβριο).

Αυτή ήταν η έκτη φορά στην καριέρα του, που ο Έλληνας τεχνικός απολύεται από ομάδα. Η αρχή είχε γίνει στις 17 Ιανουαρίου του 2002, όταν απολύθηκε από τον Ολυμπιακό. Τριά χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου του 2005, ο Ζούρος είχε δει την πόρτα της εξόδου από τον Άρη.

Στις 19 Οκτωβρίου του 2011, ο 49χρονος προπονητής απολύθηκε από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ δύο χρόνια μετά (28 Οκτωβρίου του 2013) η λιθουανική ομάδα έλυσε και πάλι το συμβόλαιο συνεργασίας της με τον Ηλία Ζούρο.

Αυτές ήταν οι πέντες φορές που απολύθηκε από σύλλογο, ενώ η έκτη φορά ήταν η “σιωπηρή” απόλυση του από την Εθνική ομάδα μετά το Προολυμπιακό τουρνουά του 2012, όπου η “γαλανόλευκη” είχε γνωρίσει ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Νιγηρία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Ηλίας Ζούρος αποδεσμεύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2007 από την Παρί/Λεβαλουά για να αναλάβει τον Πανιώνιο, ενώ έχει αφήσει δύο φορές ανολοκλήρωτο το έργο του. Η πρώτη ήταν τον Μάρτιο του 2004, όταν έφυγε από τη Σαζές του Λιβάνου για να αναλάβει τη Νήαρ Ηστ, ενώ η δεύτερη ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν και παραιτήθηκε από τον Πανελλήνιο πριν την έναρξη της σεζόν.

Εν κατακλείδει, η Εφές Αναντολού αποτελεί τη μοναδική ομάδα στην καριέρα του Έλληνα τεχνικού, από την οποία δεν απολύθηκε/παραιτήθηκε.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags