Facebook Pixel Έκανε τα εύκολα, δύσκολα ο ΠΑΟΚ
| 2015-04-27 18:47:00

Έκανε τα εύκολα, δύσκολα ο ΠΑΟΚ

Έκανε τα εύκολα, δύσκολα ο ΠΑΟΚ

Στον αγώνα που έγινε στο κλειστό της Πυλαίας, ο Δικέφαλος κατέβαλε δύσκολα την αντίσταση του Κολοσσού επικρατώντας με 77-72 με 20 πόντους του Λάνγκφορντ

Οι γηπεδούχοι είχαν διαρκώς την υπεροχή και έλεγχαν το ρυθμό της αναμέτρησης χτίζοντας μεγάλες διαφορές, στις οποίες όμως επαναπαύονταν και επέτρεπαν στον μαχητικό Κολοσσό να επιστρέφει δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης. Εν τέλει, παρ’ ότι οι Ρόδιοι τον ζόρισαν, ο ΠΑΟΚ έδειξε ψυχραιμία από τη γραμμή της φιλανθρωπίας στα τελευταία δευτερόλεπτα και πήρε το ροζ φύλλο.

Με τον Μαργαρίτη να ξεκινάει το ματς με το πόδι στο γκάζι και να σημειώνει 7 πόντους μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 14-9 και ανάγκασε τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ. Όμως δεν κατάφερε να ανακόψει το ρυθμό των γηπεδούχων οι οποίοι έτρεξε σερί 7-0, με μπροστάρη τον Όντουμ για να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +12 (21-9 στο 7’)! Η ψαλίδα διατηρήθηκε σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (27-17).

Με τρία συνεχόμενα τρίποντα δια χειρός Όντουμ και Δέδα (2), ο δικέφαλος έδωσε στη διαφορά την υψηλότερη τιμή της (36-19) στο 11:30 αλλά τότε ήρθε η αντίδραση των φιλοξενουμένων. Οι Ρόδιοι σταδιακά ροκάνισαν τη διαφορά με κύριο εκφραστή τον Λαρεντζάκη, και πλησίασαν στους 6 πόντους (40-34) στο 28΄, με το σκορ του ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 45-37.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν περαιτέρω. Με τους Βον, Κάρτερ και Όντουμ, να πρωτοστατούν, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον Κολοσσό σε ασφαλή απόσταση, ο οποίος παρ’ ότι προσπαθούσε δεν κατάφερε ποτέ να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 6 πόντους (45-39 στο 21΄). Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο φωτεινός πίνακας ανάγραφε το 64-53 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Οι ασπρόμαυροι ανέβασαν τη διαφορά στο +14 (69-55) έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, αλλά χαλάρωσαν και επέτρεψαν στον Κολοσσό να αντιδράσει και να πλησιάσει στους 3 πόντους (71-67) με γκολ-φάουλ του σκοτ, 40 δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξη δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ο Μαρκόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ και εν συνεχεία ο Σμιθ έκανε το πέμπτο του φάουλ στον Λάνγκφορντ για να “παγώσει” το χρόνο. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν λάθεψε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (73-68) όπως και ο Χάγκινς (73-70) λίγο αργότερα και το θρίλερ συνεχίστηκε, με 19 δευτερόλεπτα να απομένουν. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε με τους Λάνγκφορντ, Ουότερς και Κάρτερ με τον ΠΑΟΚ να “χαμογελάει” στο τέλος.

Διαιτητές: Πηλοΐδης – Μητσόπουλος – Γεωργιάδης.
Τα δεκάλεπτα: 27-17, 45-37, 64-53, 77-72

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags