Facebook Pixel Να ξαναγίνει δυνατός για να τον σέβονται
| 2011-05-22 11:54:00

Να ξαναγίνει δυνατός για να τον σέβονται

Να ξαναγίνει δυνατός για να τον σέβονται

Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να ορίσει τα παιχνίδια κάθε δύο μέρες στα ημιτελικά, μόνο στον ΠΑΟΚ έφερε επιβάρυνση και έδειξε ότι οι διοργανωτές είχαν "προβλέψει" τα "ζευγάρια" του γ' γύρου.
 

Γράφει ο Κώστας Χαλβατσιώτης.

Πέρασαν 15 ημέρες στην Ελλάδα χωρίς αγώνες, απλά γιατί έπρεπε οι τρεις της κορυφαίας τετράδας του πρωταθλήματος να περιμένουν τον Παναθηναϊκό να τελειώσει τις υποχρεώσεις του στο φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα, αλλά και στην συνέχεια οι δύο να περιμένουν τους άλλους δύο να παίξουν και στον τελικό του Κυπέλλου.

Tώρα όλοι μαζί "τρέχουν" και ο ΕΣΑΚΕ… βιάζεται να τελειώσει το πρωτάθλημα! Όρισε μάλιστα τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης, το ένα μετά το άλλο, χωρίς καμία ανάσα, με τα ζευγάρια των ομάδων να αγωνίζονται μόλις… κατεβαίνουν από το αεροπλάνο και πριν μπουν στο επόμενο, όταν μάλιστα αυτό δεν συμβαίνει σε τελική ανάλυση ούτε στο ΝΒΑ!

Εκτός... ρυθμού

Μπορεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν συνηθίσει όλη την δεκαετία να δίνουν δύο παιχνίδια ανά εβδομάδα, ΠΑΟΚ και Άρης είτε δεν το είχαν συνηθίσει είτε ακόμη και φέτος αποκλείστηκαν νωρίτερα – ειδικά ο "Δικέφαλος" - για να μπορέσει να βρει ρυθμό και να ανταπεξέλθει. Θα είναι λοιπόν πολύ πιο δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός στο τρίτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που θα έχει μία ακόμη μετακίνηση στην πλάτη και κούραση από τα άλλα δύο παιχνίδια, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα έχουν επιστρέψει, έστω ο ένας από τους δύο απόντες του. Χώρια ο κίνδυνος κάποιου νέου τραυματισμού από την πίεση και από την επιβάρυνση. Και θα πει τότε ο …συνήγορος του διαβόλου: γιατί να μην αντέξουν, αφού έτσι πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ ότι είναι ικανός για πλέϊ οφ.

Άλλο όμως φυσιολογικές αντοχές κι άλλο... ο παραλογισμός. Και προς Θεού δεν υπάρχουν κατηγορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα στον ΕΣΑΚΕ. Ίσως να μην φταίει ούτε ο διοργανωτής του πρωταθλήματος που επικαλείται βιασύνη για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας! Αλλά το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ και ενδεχομένως και κάποιος άλλος, να μην ρωτήθηκε γι΄ αυτή την σπουδή στον προγραμματισμό των ημιτελικών μέρα παρά μέρα. Αυτό είναι το ένα ζήτημα που θα πρέπει μελλοντικά ο "Δικέφαλος" να δείξει την πυγμή του.

Οι γκρίζοι καλοθελητές

Είπαμε να μην αναφερθούμε πολύ ή διεξοδικά στην διαιτησία του πρώτου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αν και ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Αλλά στο δεύτερο παιχνίδι; Δεν ήταν απαράδεκτη; Κι εντάξει, να μην ισχυριστούμε ότι ο ΠΑΟΚ έχασε από την διαιτησία, αλλά αυτό που έζησαν οι ΠΑΟΚτσήδες με Φούφη, Ψαριανό και Παναγιώτου ήταν μία επανάληψη της εποχής… Ζαβλανού. Όταν δηλαδή ο Παναθηναϊκός πήγαινε παντού με τον Αθηναίο διαιτητή και… βρέξει – χιονίσει, κέρδιζε! Ο οίστρος των τριών, η επιμονή τους να γίνουν καλοθελητές για χάρη των πρασίνων, έκανε 2.000 κόσμο να χειροκροτεί ειρωνικά. Κι αυτό το θέμα της διαιτησίας είναι ένα ακόμη ζήτημα που πρέπει μελλοντικά να βρει απέναντι του τη διοίκηση.

Να "μαζέψει" τον κόσμο του

Έγινε σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης μεταξύ ανθρώπων της ΚΑΕ και (λίγων τελικά) οργανωμένων. Μπορεί να γίνει και μία νέα προ των αγώνων με τον Άρη. Αλλά το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να "μαζέψει" κοντά και όλο τον κόσμο του. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν με κάποιο τρόπο οι φίλαθλοι ότι η ομάδα πάει για Ευρωλίγκα και ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο για τα παιχνίδια με τον Άρη στο "Παλατάκι". Οι παίκτες πάλι άρχισαν από χθες τις σχετικές εκκλήσεις, εμείς στα ΜΜΕ κοντεύουμε να γίνουμε γραφικοί τονίζοντας διαρκώς πόση σημασία έχει η παρουσία τους.

Αλλά με 490 εισιτήρια όπως το Σάββατο (21/5) με τον Παναθηναϊκό, πως μπορεί ο ΠΑΟΚ να ξαναγίνει ή έστω να ξαναδείξει δυνατός; Αν δεν έχει τον κόσμο, δεν έχει πυγμή, να χτυπήσει και το χέρι στο τραπέζι. Κι ενώ διαθέτει ακαταμάχητο λαό, δεν τον έχει στο πλευρό της η ομάδα μπάσκετ. Όχι δεν φταίει πάλι η διοίκηση της ΚΑΕ, γιατί θα είναι εύκολο να καταστεί πάλι αποκλειστική υπεύθυνη. Μήπως πρέπει όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους για το πώς μπορεί ο ΠΑΟΚ να υπερνικήσει και τα άλλα δύο προαναφερθέντα εμπόδια; Αν δεν δείξει σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ τι κόσμο "κουβαλάει" πως θα ζητήσει να τον σέβονται; Κι αν δεν καταστεί αυτόνομος οικονομικά για να αντέξει όλες τις κακουχίες (και αυτές που πέρασε φέτος), πως θα γίνει "κυρίαρχος" στο παιχνίδι στο οποίο είχε καταστεί από το 2000 κομπάρσος;

Οι αρχές και οι προύχοντες, οι κυβερνήσεις και οι πολιτικάντηδες δεν θα του δώσουν ποτέ χείρα βοηθείας. Μόνο ο κόσμος του, μπορεί να το κάνει αυτό. Και πρέπει εδώ και τώρα να βρεθεί ο τρόπος εκ των έσω, με πρωτοβουλίες του Α.Σ και όσων λατρεύουν το μπάσκετ, ώστε να συσπειρωθούν οι ΠΑΟΚτσήδικες δυνάμεις. Αριθμητικά, οικονομικά και αγωνιστικά. Και όλα αυτά δεν είναι φιλοσοφίες. Και δεν θα είναι κανένας ικανοποιημένος, αν συμβεί αυτό μόνο στα επικείμενα παιχνίδια με τον συμπολίτη…

Υ.Γ: Οι παίκτες "ξανακέρδισαν" τους φιλάθλους, αυτούς τους περίπου 2.000 μπασκετικούς που ήταν στο "Παλατάκι" για το δεύτερο παιχνίδι. Όλοι μαζί τίμησαν και πάλι την φετινή προσπάθεια. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έπαιξε με "οκτώ" και είναι πρωταθλητής Ευρώπης αξίας σχεδόν 30 εκατ. ευρώ! Και ο "Δικέφαλος" χωρίς δύο από τους βασικότερους παίκτες του. Και συμφωνώ πάλι με όσους υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ ίσως να είναι η πιο αδικημένη ομάδα της Ευρώπης!

Πηγή: olapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags