Facebook Pixel Λέτε να είμαστε κι εκεί μπροστά;
| 2011-05-24 11:14:00

Λέτε να είμαστε κι εκεί μπροστά;

Λέτε να είμαστε κι εκεί μπροστά;

Διαβάστε στο blog του Θανάση Χειμωνά για τις... ερυθρόλευκες προοπτικές του μπάσκετ ενόψει των τελικών της Α1.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Λέτε να βρισκόμαστε μπροστά στο τέλος της Παναθηναϊκής Αυτοκρατορίας; Μιλάω φυσικά για το μπάσκετ (στα υπόλοιπα αθλήματα ο αιώνιος αντίπαλος βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο) και εν όψει των τελικών που ξεκινούν την Πέμπτη, στο ΣΕΦ.

Είχα την τύχη να βρίσκομαι στη Ρώμη το 1997, όταν ο Θρύλος έφτανε στην κορυφή της μπασκετικής ιστορίας του με την κατάκτηση του (τότε) Κυπέλλου Πρωταθλητριών και φυσικά την ατυχία να ζήσω την παρακμή του αθλητικού τμήματος που κράτησε ψηλά την ερυθρόλευκη σημαία σε δύσκολους καιρούς.

Από την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟ κατέκτησε τα πάντα (εξαίρεση το 2002 όπου ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε χαρίζοντας τον τίτλο στην ΑΕΚ) ενώ εμείς βυθιστήκαμε στην αφάνεια. Κάποιες ελάχιστες φορές φτάσαμε στην πηγή· τουλάχιστον μία από αυτές δε (θεωρώ το «non call» του Πηλοΐδη στον τρίτο τελικό του 2007 - ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ) χάσαμε τον στόχο (και) για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Φέτος όμως, κάτι έχει αλλάξει. Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει πάρει τον αέρα του Βάζελου με τρία στα τρία. Και το έχει κάνει με πολύ πειστικό τρόπο: Εντός, εκτός, σε ουδέτερο... Τρεις καθαρές νίκες και μάλιστα οι δύο τελευταίες απουσία βασικότατων στελεχών. Υπήρξε βέβαια το κάζο της Ευρώπης (το οποίο ακολούθησε η επιτυχία του Παναθηναϊκού στον Final-4 της Βαρκελώνης) που ενδεχομένως όμως να μην παίξει κανένα ρόλο.

Ας μην ξεχνάμε πως και το 1996 ο ΠΑΟ είχε πάρει το Ευρωπαϊκό –σε μια εποχή που η κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου σήμαινε πολύ περισσότερα από σήμερα– αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να «φάει» 35 πόντους διαφορά στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως αν πετύχουμε τον στόχο μας θα έχουμε κερδίσει τον αντίπαλό μας έξι φορές και μάλιστα σε –μάξιμουμ– οκτώ παιχνίδια. Θα πρόκειται για αναμφισβήτητο θρίαμβο, ικανό να αλλάξει το status quo του αθλήματος στη χώρα.

Έχουμε την έδρα, έχουμε τη «δίψα». Έχουμε πολύπειρο προπονητή και δεμένη ομάδα. Είναι στο χέρι μας να βάλουμε τέλος στα μπασκετικά «πέτρινα» χρόνια…

Πηγή: katimagiko.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags