Facebook Pixel "Κόπηκε" κι αυτός
| 2015-08-19 21:25:00

"Κόπηκε" κι αυτός

"Κόπηκε" κι αυτός

Με 14 παίκτες θα συνεχίσει η Εθνική μας την προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ, καθώς ο Φώτης Κατσικάρης "έκοψε" άλλον έναν ενόψει του τουρνουά στην Ξάνθη

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος λοιπόν δεν θα συνεχίσει την προσπάθεια και αποχαιρέτησε μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης την ομάδα. Οι συμπαίκτες του και τα μέλη του προπονητικού επιτελείου τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του που συνεισέφερε ουσιαστικά στην δουλειά που έγινε μέχρι σήμερα, με τον ίδιο να αποδεικνύει εμπράκτως ότι αποτελεί ένα μέλος του ενεργού κορμού των διεθνών παικτών.

Οι 14 παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του Βασίλη Σπανούλη που την Τετάρτη προπονήθηκε κανονικά, θα ταξιδέψουν αύριο (20/8, 13.05, μέσω Αλεξανδρούπολης) για την Ξάνθη, όπου η Εθνική θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά με αντιπάλους τις Τσεχία (21/8), Βοσνία (22/8) και Ρωσία (23/8).

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τους στόχους που υπάρχουν στην ομάδα από τη συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά. «Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας και τα τρία πρώτα φιλικά που είχαμε στον προγραμματισμό, ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι που είχε κύριο ως στόχο την φυσική κατάσταση των παικτών και τη συμμετοχή όλων τους στα χρονικά περιθώρια που τους επιτρεπόταν. Το κύριο μέλημα μέχρι τώρα ήταν να φέρουμε όλους τους παίκτες στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ δευτερεύοντα και τριτεύοντα ίσως ρόλο είχε το κομμάτι της τακτικής σε αυτά τα παιχνίδια που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και προπονητικά.

Από ‘δω και πέρα όμως και με την ομάδα να έχει φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αρχίζουν τα παιχνίδια στα οποία θα βάλουμε το κομμάτι της τακτικής, θα βάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα. Θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να έχει τα λιγότερα κενά διαστήματα και να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πάνω σε αυτά που δουλεύουμε και σε αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags