Facebook Pixel Δυσκολεύτηκαν, αλλά το πήραν
| 2015-09-16 22:07:00

Δυσκολεύτηκαν, αλλά το πήραν

Δυσκολεύτηκαν, αλλά το πήραν

Η Σερβία συνάντησε σημαντικές αντιστάσεις από την Τσεχία, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν επέτρεψε την έκπληξη και με μια επιβλητική τέταρτη περίοδο, επιβλήθηκε με 89-75, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ και αναμένει τον αντίπαλο της από το ζευγάρι της Ιταλίας με τη Λιθουανία.

Οι Σέρβοι έπαιξαν όσο χρειάστηκε και δεν αγχώθηκαν στο τέλος, φροντίζοντας να καθαρίσουν στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, την υπόθεση νίκη.

Τα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα χαρακτηρίστηκαν από αστοχία και λάθη εκατέρωθεν με το σκορ να είναι ισόπαλο στο 2-2. Η Τσεχία ήταν η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί με 7 πόντους (5-12 στο 5’), με μπροστάρη τον Σιλμπ, που σημείωσε 7 πόντους μέσα σε δύο λεπτά. Ο Τεόντοσιτς ανέλαβε να ξεκολλήσει τη Σερβία, επιθετικά και με βοήθειες από τους Ραντούλιτσα και Νέντοβιτς, συνετέλεσαν στον ισοσκελισμό των λογαριασμών στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-21).

Οι όρλοβι ήταν αυτοί που έλεγχαν το παιχνίδι αλλά οι μαχητικοί και εύστοχοι Τσέχοι δεν τους επέτρεπαν μα ξεφύγουν. Ο Έρτσεγκ (11π.) ήταν ο ηγέτης της Σερβίας στο πρώτο ημίχρονο και ο άνθρωπος που αύξησε τη διαφορά υπέρ της (42-36 στο 18’) και ο Μπογκντάνοβιτς αυτός που απέτρεψε την ισοφάριση, μπλοκάροντας το τρίποντο του Γέλινεκ, στην τελευταία επίθεση της Τσεχίας, πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (45-42).

O Tεόντοσιτς καθοδηγούσε αρμονικά την επίθεση της Σερβίας και η 10η ασίστ του, συνετέλεσε στην αύξηση της διαφοράς στους 7 πόντους (51-44 στο 22:30), δια χειρός Ραντούλιτσα. Ο Έρτσεγκ συνέχισε το βιολί του και η ψαλίδα άνοιξε στους 10 πόντους (63-53 στο 26’) για πρώτη φορά στον αγώνα.

Όμως ο Σατοράνσκι είχε πάρει μπροστά και φρόντισε να δηλώσει βροντερό παρών. Σημείωσε 14 πόντους στην περίοδο (και 3 τρίποντα) και η διαφορά έπεσε στο -4 (67-63), με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, χάρη σε καλάθι του Βέσελι και ύστερα από ασίστ του Τσέχου γκαρντ της Μπάρτσα.

Με ένα γκολ-φάουλ του Τεόντοσιτς, η διαφορά ανήλθε στην υψηλότερη τιμή της, μέχρι εκείνη τη στιγμή (75-64 στο 33′), καταδεικνύοντας πως οι Σέρβοι μπορεί μεν να μην μπορούσαν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους αλλά έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Κατάφεραν να διατηρήσουν τους Τσέχους σε απόσταση ασφαλείας για το υπόλοιπο της αναμέτρησης και το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς (87-82), τρία λεπτα πριν το τέλος, αποτέλεσε την τελεσίδικη πράξη του προημιτελικού.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 45-42, 67-63, 89-75

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags