Facebook Pixel Στο Προολυμπιακό και οι Ιταλοί
| 2015-09-17 21:47:00

Στο Προολυμπιακό και οι Ιταλοί

Στο Προολυμπιακό και οι Ιταλοί

Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, η Ιταλία νίκησε με 85-70 την Τσεχία για τις θέσεις 5-8 του Ευρωμπάσκετ και κατέκτησε την έκτη θέση της διοργάνωσης.
 

Η Ιταλία νίκησε άνετα με 85-70 την Τσεχία για τις θέσεις 5-8 του Ευρωμπάσκετ και κατάκτησε την έκτη θέση της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Αντίθετα, οι Τσέχοι θα διεκδικήσουν κόντρα στη Λετονία την έβδομη προνομιούχο θέση της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι απέκτησαν μια διψήφια διαφορά στα μέσα της τρίτης περιόδου και, στη συνέχεια, την αύξαναν συνεχώς, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίοι των Ιταλών ήταν οι Μπαρνιάνι με 21 κι οι Τζεντίλε και Γκαλινάρι με 15 πόντους, ενώ από τους Τσέχους ξεχώρισε ο Βέσελι με 26 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με τους Ιταλούς να καταφέρνουν να διατηρούν ένα +2 με +3, χάρη στους Τζεντίλε και Μπαρνιάνι. Οι Βέσελι και Σατοράνσκι οδηγούσαν επιθετικά τους Τσέχους και, παρά την υπεροχή των Ιταλών στα ριμπάουντ, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι δυο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και το ντέρμπι βρισκόταν σταθερά στην ημερήσια διάταξη. Οι Τζεντίλε και Γκαλινάρι βοηθούσαν τους Ιταλούς να διατηρούν ένα + 2, με τον Σιλμπ να δίνει ένα +2 στους Τσέχους. Στο 31-31, ο Αραντόρι με προσωπικό σερί 4-0 έφερε το +4 για την Ιταλία και ο Γκαλινάρι το +5. Εκεί, οι Τσέχοι με σερί 4-0 μείωσαν στο -1, όμως οι Ιταλοί με 4-0 σερί από τους NBAer «έκλεισαν» το πρώτο ημίχρονο στο +5 για τους «ατζούρι».

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Ιταλοί διατηρούσαν ένα +2 με +3 , μέχρι στο 41-44 ένα σερί 5-0 των Ιταλών με πρωταγωνιστή τον
Μπαρνιάνι έφερε το +8 για τους δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Οι Γκαλινάρι και Τζεντίλε βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια και έφεραν δυο φορές μια διψήφια διαφορά. Σιγά σιγά, η επιθετική πολυφωνία των παικτών του Σιμόνε Πιανιτζάνι έφερε το +15 και το +17 και πλέον η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ του +13 και του +15, με το τρίποντο του Μπελινέλι να «κλείνει» το τριαντάλεπτο στο +20 για τους Ιταλούς.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Μπελινέλι έφερε το +22, όμως ένα σερί 9-0 ων Τσέχων έφερε το -13 με πρωταγωνιστή τον Χρούμπαν. Ένα σερί 4-0 των Ιταλών έφερε το +17 για τους «ατζούρι», που διατηρούσαν ένα +15 με +17 σε εκείνο το διάστημα. Ο Χούσκα μείωσε στο -13 για την Τσεχία και τελικά με σερί 4-0, η Ιταλία ξαναπήγε στο +17 και στο τελικό +15.  

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags