Facebook Pixel "Ολυμπιακός όπως ...Μπάρτσα"
| 2011-05-28 09:25:00

"Ολυμπιακός όπως ...Μπάρτσα"

"Ολυμπιακός όπως ...Μπάρτσα"

Το δήλωσε ο Σάτο ότι ο Παναθηαϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στους τελικούς των πλέι οφ όπως έκανε με την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά τι είπε στη "SportDay":

Για τη νίκη στο ΣΕΦ:

«Έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά μας, μια και είναι δύσκολη σειρά και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στη συνέχεια για να πετύχουμε τον σκοπό μας. Άρα δεν υπάρχει λόγος να πανηγυρίζουμε. Απλώς κάναμε το πρώτο βήμα και τίποτα παραπάνω. Ήδη θα πρέπει να διαγράψουμε το ότι νικήσαμε».

Για το που κρίθηκε το αποτέλεσμα:

«Η άμυνα είναι πάνω απ' όλα. Μας βοήθησε πολύ η πίεση που ασκήσαμε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, και σταματήσαμε τα ατού των αντιπάλων μας. Αυτός ο τομέας ήταν το κλειδί για τη νίκη. Στη συνέχεια έρχεται και η επίθεση, η οποία είναι αποτέλεσμα της καλής άμυνας, αλλά και η συγκέντρωση. Ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί και να πάρει διαφορά, δεν είχαμε άγχος και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε. Πώς να αντιδράσουμε ως σύνολο για να επανέλθουμε στο ματς και να προηγηθούμε και στο τέλος να διατηρήσουμε τη διαφορά».

Για τις τρεις ήττες που είχαν προηγηθεί:

«Είχα τονίσει ότι ναι μεν ο Ολυμπιακός κατάφερε φέτος να μας νικήσει τρεις φορές, αλλά αυτό δεν σήμαινε κάτι. Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι πια παρελθόν. Οι τελικοί των πλέι οφ είναι διαφορετική υπόθεση. Άλλη ιστορία. Δεν είχαμε στο μυαλό μας το ότι είχαμε χάσει, αλλά συγκεντρωθήκαμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει θέμα εκδίκησης, αλλά διεκδίκησης του στόχου που έχουμε θέσει. Έτσι, διαγράψαμε από το μυαλό μας τις τρεις ήττες και είδαμε αυτή τη σειρά σαν κάτι ξεχωριστό. Ξέρουμε τους εαυτούς μας και το πώς πρέπει να παίξουμε ως ομάδα για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό».

Για το αν απέκτησε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός:

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι την Κυριακή, τότε μπορεί να την πατήσουμε. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός μάς έχει νικήσει φέτος στο ΟΑΚΑ. Οπότε θα πρέπει να εμφανιστούμε πιο σοβαροί, πιο συγκεντρωμένοι και να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Κυρίως να έχουμε καθαρό μυαλό και ανοιχτά τα μάτια μας για να κάνουμε το 2-0. Άλλωστε, η σειρά θυμίζει την αντίστοιχη με την Μπαρτσελόνα, στην οποία έπρεπε να είχαμε συγκέντρωση, κάτι το οποίο κάναμε και πήγαμε φάιναλ φορ. Αυτός ο τομέας μάς βοήθησε και στο φάιναλ φορ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags