Facebook Pixel Ο... Μπουρούσαρος κατατρόπωσε τον Ολυμπιακό!
| 2015-10-23 23:41:00

Ο... Μπουρούσαρος κατατρόπωσε τον Ολυμπιακό!

Ο... Μπουρούσαρος κατατρόπωσε τον Ολυμπιακό!

Ο Έλληνας σέντερ έκανε απίθανο παιχνίδι (ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους) και υποχρέωσε τους Πειραιώτες στην πρώτη τους ευρωπαϊκή ήττα στην παράταση με 96-89. Δεν έφτανε ο φοβερός Λοτζέσκι, λάθη πάλι από τον Σπανούλη.

Την δεύτερη του ήττα μέσα σε λίγες ημέρες μετά τον Παναθηναϊκό και την πρώτη του στην Ευρωλίγκα γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν σε κακή μέρα και ηττήθηκε στην παρ΄ταση από την Λαμποράλ με 96-89.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μπουρούσης με 28 πόντους, ενώ 26 είχε για τον Ολυμπιακό ο Λοτζέσκι. Αμφότεροι έκαναν ρεκόρ καριέρας. Ο Σπανούλης βοήθησε στο πρώτο ημίχρονο με τις ασίστ του, όπως και στο ΟΑΚΑ, ωστόσο στο φινάλε έκανε κάποια εύκολα λάθη.


«Ζημιά» από Μπορούση!

Ο Ολυμπιακός προφανώς επηρεασμένος και κουρασμένος από τη ...μάχη του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και το ταξίδι στην Ισπανία, δεν μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και αυτό φάνηκε στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο στο πρώρα λεπτά και ακόμα και όταν ο Λοτζέσκι προσπάθησε με τρίποντο να ξεκολλήσει τους Πειραιώτες στο 8-11, η Λαμποράλ απάντησε άμεσα και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 21-18.

Στη δεύτερη περίοδο ωστόσο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και με τον Μπουρούση να ανεβάζει στροφές και τον Σπανούλη εκτός παρκέ, βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν διαφορά στο σκορ. Παρά τους 7 πόντους του Χακετ και τον εξαιρετικό Λοτζέσκι που είχε 9 στο τέλος του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Λαμποράλ που προηγήθηκε 26-18 και 33-23. Οι Πειραιώτες ωστόσο, με τον Σφαιρόπουλο να επαναφέρει τον Σπανούλη στην 5αδα (είχε 6 πόντους και 6 ασίστ στο τέλος της περιόδου), γύρισαν το ματς και ροκάνισαν την διαφορά (36-31), όμως ο Μπορούσης με δύο (!) διαδοχικά τρίποντα έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την διαφορά στο 48-39!

Το άνετο +10 και η αντεπίθεση ...στο παρά ένα!

Επιστρέφοντας στο παρκέ από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, καθώς οι Ερυθρόλευκοι δεν έπαιζαν καλή άμυνα, ενώ είδαν νωρίς – νωρίς τον Χάντερ να συμπληρώνει τρία φάουλ. Παρόλα αυτά, προσπαθούσαν να μειώσουν βρίσκοντας σκορ αποκλειστικά και μόνο από τον Λοτζέσκι, που είχε ένα κάρφωμα και δύο τρίποντα! Η Λαμποράλ αντίθετα, με τον Μπορούση μέχρι το 26ο να παραμένει «ζεστός», έτρεχε το σκορ και έφτασε στο 57-47 και στο 61-49. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν άνετα το +10, ωστόσο ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Με εξαιρετική άμυνα βραχυκύκλωσε την αντίπαλό του και κατάφερε να μειώσει στο 69-63.

Παράταση μετά από... καρδιακό!

Ο Ολυμπιακός παρότι ήταν πίσω στο σκορ, έδειχνε πως μπορούσε να γυρίσει το ματς και αυτό φάνηκε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Η Λαμποράλ προηγήθηκε 71-64, όμως το τρίποντο του Μάντζαρη και οι τρεις εύστοχες βολές του Σπανούλη, έκαναν το ματς ντέρμπι στο 71-70. Ο ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό και παρότι ο Πρίντεζης αστόχησε σε τρίποντο, ο Γιανγκ πήρε το ριμπάουντ και με τον Σπανούλη προσπέρασε για το 71-72!

Εκεί όμως ήρθε νέο... μπλα-άουτ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να δεχθεί ένα σερί 6-0! Αρχικά ήταν οι βολές του Μπουρούση, μετά το λέι απ του Χάνγκα ύστερ από λάθος του Λοτζέσκι και μετά οι βολές του Τιγί και... , μετά από λάθος πάσα του Σπανούλη και αντιαθλητικό του Πρίντεζη. Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο 77-72, 2.27'' πριν το φινάλε του ματς. Οι πρωταθλητές Ελλάδας όμως δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη, καθώς με τρίποντο του Μάντζαρη, κλέψιμο του Γιανγκ και νέο τρίποντο του Λοτζέσκι προσπέρασαν για το 77-78, 1.20'' πριν το τέλος.

Ο Χάνγκα όμως έκανε γρήγορα το 79-78 και ο Μπουρούσης με 1/2 βολές μετά το 80-78, ωστόσο ο Πρίντεζης έφερε το ματς στα ίσια και οι διαιτητές το έστειλαν στην παράταση, αφού δεν μέτρησαν σωστά το σουτ του Τζέιμς στην λήξη του ματς, αφού ήταν εκπρόθεσμο!

Λύγισε στην παράταση!
Στον έξτρα χρόνο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με τον τρομερό Λοτζέσκι 80-82, ωστόσο η Λαμποράλ με τον Μπουρούση και πάλι το γύρισε στο 90-84 και παρά την τριποντάρα του Μάντζαρη, ο Τζέιμς με... παγωμένο σουτ έκανε το 93-87! Κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει και μετά από λάθος του Σπανούλη στο 95-89, γράφτηκε ο επίλογος ενός σπουδαίου ματς. Το τελικό σκορ ήταν 96-89.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 48-39, 69-63, 80-80 κ.α., 96-89

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 13 (3), Ντιόπ Μ., Κοζέρ 9 (1), Πλάνινιτς 4, Χάνγκα 17 (2), Μπουρούσης 28 (2τρ., 12 ριμπ.), Μπλάζιτς 3 (1), Ντιόπ Ιλ. 2, Τιγί 4, Κανγκούρ 5 (1), Άνταμς 8 (2), Κορμπάτσο 3 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 5, Χάντερ 7, Παπαπέτρου, Σπανούλης 11 (9 ασ.), Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 13 (3), Χάκετ 5 (1), Λοτζέσκι 28 (6/7 τρ., 7 ριμπ.), Αθηναίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags