Facebook Pixel Οι παστρικές δουλειές του επαγγελματία
| 2011-05-30 13:19:00

Οι παστρικές δουλειές του επαγγελματία

Οι παστρικές δουλειές του επαγγελματία

Η διαφορά του επαγγελματία από εκείνον που θέλει να γίνει είναι ο τρόπος. Η λογική του να κάνεις κάτι στο σωστό χρόνο, έχοντας προηγουμένως εξοικονομήσει δυνάμεις και ηρεμία πνεύματος.

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Εκεί φαίνεται αυτός που ξέρει από τον άλλον που θέλει να μάθει, αλλά δεν ξέρει πώς. Αυτό το περιβόητο «πώς» ο Παναθηναϊκός όχι απλώς το κατέχει, αλλά το έχει αναγάγει σε επιστήμη, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός βρίσκεται ακόμα στις πρώτες τάξεις.

Πώς πήγε χθες το ματς; Με τους «ερυθρόλευκους» να πατάνε γκάζι, να εμφανίζονται φρενιασμένοι και να θέλουν να πάρουν το διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ από το ημίχρονο. Μικρή αναγκαία υποσημείωση: οι αγώνες στο μπάσκετ εμπεριέχουν δύο ημίχρονα!

Ολο αυτό το διάστημα ο ΠΑΟ έψαχνε τα πατήματά του και δεν τα έβρισκε. Επεφτε σε λούμπες, δεν ήξερε τι του έφταιγε, γιατί του έφταιγαν πολλά. Ο Ολυμπιακός; Είχε (επιτέλους γι' αυτόν) σε οίστρο τον Σπανούλη, έπαιρνε πόντους από τον Μαυροκεφαλίδη, πλήγωσε τους «πράσινους» μέσα στη ρακέτα. Ολα καλά!

Και μετά; Ε, μετά ήρθαν τα σοβαρά λεπτά του αγώνα, όπου ο έμπειρος δείχνει τον τρόπο του. Ο Διαμαντίδης, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια απαλή σκιά, έγινε φυσιογνωμία. Και όταν σταμάτησε αυτός, ανέλαβε ο Μπατίστ και όταν σταμάτησε κι αυτός, βρέθηκαν από κοινού οι Νίκολας, Σάτο και Τσαρτσαρής (κρυφό χαρτί στην 4η περίοδο) να προσφέρουν τον οβολό τους στο ματς. Ετσι γίνονται οι παστρικές δουλειές. Οταν οι άλλοι σταματούν, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει έχοντας μπόλικο απόθεμα στο ντεπόζιτό του. Ηταν θέμα φρεσκάδας, καθαρού μυαλού, σοβαρής αμυντικής λειτουργίας (τι παράξενο για την ομάδα του Ομπράντοβιτς) και πείσματος.

Ο,τι ακριβώς δεν είχε ο Ολυμπιακός στο β' ημίχρονο που περίμενε από τον άμοιρο Γκόρντον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ομως ο Αμερικανός δεν πληρώνεται γι' αυτό. Ή τουλάχιστον δεν είναι επιφορτισμένος να κάνει τις δουλειές του Σπανούλη, του Τεόντοσιτς ή του Μπουρούση. Καθόλου τυχαίο ότι και οι τρεις τελευταίοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν στο δεύτερο μισό του αγώνα. Το πρωτάθλημα βάφεται πλέον ξανά πράσινο και δύσκολα (έως απίθανο) θα ανατραπεί η κατάσταση.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags