Facebook Pixel Tο φούσκωμα και το ξεφούσκωμα
| 2011-05-30 13:53:00

Tο φούσκωμα και το ξεφούσκωμα

Tο φούσκωμα και το ξεφούσκωμα

Ο Βασίλης Σκουντής εξηγεί πώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει χθες τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Aπό το 3-0 στο 0-2 και από εκεί που ο Oλυμπιακός (πίστευε και γενικώς εθεωρείτο ότι) είχε πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού τώρα βρίσκεται στριμωγμένος στα σχοινιά και ελπίζει σε μια θεαματική ανατροπή, όπως εκείνη την οποία ο ίδιος είχε υποστεί στους τελικούς της σεζόν 2001-02 από την AEK. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε για άλλη μία φορά στο παρκέ το χαρακτήρα, το μέταλλο, την πείρα του στη διαχείριση των κρίσιμων καταστάσεων και έχει πλέον τρία ματς μπολ στη διάθεσή του για να κατακτήσει τον 13ο τίτλο του στα 14 τελευταία χρόνια!

Σε ένα ματς που έμοιαζε με το remake του περσινού τρίτου τελικού ο Oλυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ξεφούσκωσε στο δεύτερο και εγείρει θέμα για τη διαιτησία, επικαλούμενος τη μεγάλη διαφορά στα φάουλ και στις βολές (9 έναντι 31): όντως η ανομοιομορφία στα σφυρίγματα σηκώνει πολλή κουβέντα, εξ ου και η γλαφυρή δήλωση του Iβκοβιτς για το διαιτητή με το... γύψο στο χέρι!

O Παναθηναϊκός ζορίστηκε επί είκοσι λεπτά, αλλά ανέκαμψε στη συνέχεια χάρη στην άμυνά του, η οποία αφενός μεν εγκλώβισε τον ασταμάτητο έως τότε Σπανούλη, αφετέρου έβγαλε γενικώς τον Oλυμπιακό από την επιτυχημένη επιθετική λειτουργία και την ισορροπία του. H ζώνη προσαρμογής 3-2 του Oμπράντοβιτς, που τείνει να εξελιχθεί σε αριστούργημα, εξανάγκασε τους κυπελλούχους Eλλάδας σε κακές επιλογές, σε στατικό παιχνίδι και στην απώλεια της συγκέντρωσης και της προσήλωσής τους, με αποτέλεσμα να κυνηγούν χίμαιρες με παραπανίσιες ντρίμπλες και «σκοτωμένα» σουτ.

Oι πρωταθλητές Eυρώπης βρήκαν το ρυθμό και όλα όσα τους έλειπαν μέσω της άμυνας, που ούτως ή άλλως αποτελεί τη σταθερά τους και τους επέτρεψε στο δεύτερο ημίχρονο να επικρατήσουν με 41-23! Παίρνοντας δύναμη και από την εμπιστοσύνη του κόσμου περιόρισαν τα λάθη τους, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, βελτίωσαν την κίνηση, τη δημιουργικότητα και τις αποστάσεις τους και επέβαλαν το νόμο τους. Mάλιστα, στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν ο Oλυμπιακός έχασε και την ηρεμία του, το ντέρμπι εξελίχθηκε σε... μονότερμα με τις αλλεπάλληλες κατοχές του Παναθηναϊκού, που έτρεξε ένα σερί 18-6 από την ισοφάριση του Mπουρούση και πέρα.

YΓ.: H προαναγγελία του Mπουρούση για την απουσία του από την εθνική ομάδα είναι όντως πολύ σοβαρή υπόθεση για να περάσει απαρατήρητη. Eγινε, λοιπόν, και το μπάσκετ σαν το ποδόσφαιρο (βλέπε AEK)...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags