Facebook Pixel "Οι διαιτητές δεν βάζουν τρίποντα!"
| 2011-05-30 16:14:00

"Οι διαιτητές δεν βάζουν τρίποντα!"

"Οι διαιτητές δεν βάζουν τρίποντα!"

Ο Μάικ Μπατίστ απαντά στις ερυθρόλευκες αιτιάσεις για τη διαιτησία του δεύτερου τελικού και αναρωτιέται για ποιους λόγους ο περυσινός MVP της Ευρωλίγκας Μίλος Τεόντοσιτς χάνει τον έλεγχο και παρεκτρέπεται...

Aναλυτικά:

-Ο δεύτερος τελικός έληξε 78-66 υπέρ του Παναθηναϊκού. Κάνατε το 2-0 και απέχετε μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε απασχολεί το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ρίχνει το φταίξιμο στη διαιτησία; Οτι ο Παναθηναϊκός είχε 22 περισσότερες βολές;

"Οταν χάνεις, είναι λογικό να ψάχνεις δικαιολογίες. Το ίδιο έγινε το 2009, το ίδιο το 2010, το ίδιο και τώρα. Το τι κάνει ο Ολυμπιακός είναι δικό του θέμα. Εμένα με απασχολεί τι εκτέλεσε σωστά και τι με λανθασμένο τρόπο η δική μου ομάδα. Με ενοχλεί, όμως, λίγο το ότι δεν έχουν βγει ποτέ να πουν... ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα και κέρδισε. Αντιθέτως, το άλλοθι της διαιτησίας αποτελεί την πρώτη σκέψη τους. Αφήνω, λοιπόν, αυτές τις ιστορίες στους αντιπάλους μας. Θα τους θυμίσω μόνο ότι εμείς δεν είπαμε τίποτε για το 3-0 στην κανονική περίοδο και στο Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οτι παραδεχτήκαμε τις ήττες μας".

-Κατά τη γνώμη σου τι ήταν αυτό που άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού;

"Πιστεύω ότι η αμυντική προσήλωση σε συνδυασμό με τα εύστοχα τρίποντα του Νίκολας και του Φώτση προς το τέλος της τρίτης περιόδου άλλαξαν το momentum του αγώνα. Μας έδωσαν αυτοπεποίθηση. Στις προηγούμενες φάσεις αστόχησαν σε αντίστοιχα, ελεύθερα, σουτ ο Τεόντοσιτς και ο Ερτσεγκ. Το υπενθυμίζω αυτό για να πω ότι οι διαιτητές δεν βάζουν τρίποντα. Εμείς τα βάλαμε. Οι διαιτητές δεν παίζουν άμυνα, εμείς παίξαμε και όπως λέει ο κόουτς Ομπράντοβιτς, δεν μπορείς να παίξεις άμυνα αν δεν ξέρεις να χρησιμοποιήσεις σωστά τα φάουλ. Για αυτό σας λέω, δεν με νοιάζει τι λένε. Είναι δικό τους θέμα. Θα με ενδιέφερε μόνο αν έπαιζα στον Ολυμπιακό".

-Εσύ προσωπικά δεν έχει τύχει να αισθανθείς ότι σε αδικούν;

"Ναι, το έχω αισθανθεί, αλλά επιλέγω άλλη αντιμετώπιση. Το προσεγγίζω διαφορετικά. Ολοι μας θέλουμε να κάνουμε δέκα σουτ και να τα βάλουμε όλα. Αν αστοχήσω στα έξι από αυτά, δεν θα μου φταίνε τα διχτάκια, η μπάλα και τα στεφάνια. Θα βάλω κάτω τον πισινό μου και θα προπονηθώ δέκα φορές περισσότερο ώστε την επόμενη φορά να ευστοχήσω σε αυτά τα σουτ. Αυτό είναι το θέμα κατά τη γνώμη μου".

-Συμφωνείς ότι η απουσία του Ράσο Νεστέροβιτς έχει αποδειχθεί τεράστια στους τελικούς;

"Φυσικά και είναι τεράστια η απουσία του. Ολοι το ξέρουν στην Ευρώπη. Δεν είμαστε ηλίθιοι. Αυτό, όμως, ήταν γνωστό και πριν από τους τελικούς. Και εμείς όλο τον χρόνο υποφέραμε από τραυματισμούς. Οταν φτάνει η ώρα των αγώνων, δένεις τα παπούτσια και το σορτσάκι σου και μπαίνεις στη μάχη. Τότε μετρούν οι παρόντες και όχι οι απόντες. Ο Νεστέροβιτς είναι σπουδαίος παίκτης και φοβερό παιδί. Για αυτό όλοι τον συμπαθούν και τον σέβονται".

-Αν έπρεπε να χαρακτηρίσεις "κλειδί" ένα στοιχείο του παιχνιδιού και έναν συμπαίκτη σου, τι θα επέλεγες;

"Θεωρώ ότι κλειδί ήταν τα 12 επιθετικά ριμπάουντ που πήραμε. Οταν παίζεις άμυνα και χάνεις το αμυντικό ριμπάουντ, είναι πολύ δύσκολο να πρέπει να συνεχίσεις να παίζεις με την ίδια ένταση στην άμυνα για άλλα 24 δευτερόλεπτα. 48 δευτερόλεπτα είναι πάρα πολλά και εμείς στον δεύτερο τελικό είχαμε 12 παραπάνω επιθέσεις λόγω των επιθετικών ριμπάουντ. Δεν θυμάμαι πόσες από αυτές κατέληξαν σε καλάθι, αλλά με τα επιθετικά ριμπάουντ χαλάς το μυαλό του αντιπάλου σου. Οσο για τον παίκτη – κλειδί; Θα έλεγα ο Κώστας Τσαρτσαρής. Εδωσε φοβερές μάχες και μας βοήθησε ουσιαστικά. Και ο Αντώνης Φώτσης έκανε εξαιρετική δουλειά, ενώ δεν ξεχνώ το τρίποντο που έβαλε ο Ρομέιν Σάτο. Μας έδωσε γερή ανάσα".

-Δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις ότι η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ ήταν πολύ καλύτερη από αυτή στο ΟΑΚΑ.

"Υπάρχει αλήθεια σε αυτό που λέτε. Στο ΣΕΦ δεν υπήρχαν λέιζερ, ούτε ιπτάμενα αντικείμενα. Ετσι πρέπει να είναι η ατμόσφαιρα σε ένα ντέρμπι και μακάρι έτσι να παραμείνει και στον τρίτο τελικό. Το ΟΑΚΑ, πάντως, έχει ένα πρόβλημα σε σχέση με το ΣΕΦ. Ο κόσμος όχι μόνο είναι πολύ περισσότερος, αλλά βρίσκεται και πολύ πιο κοντά στους δύο πάγκους, ενώ στο ΣΕΦ υπάρχει ο στίβος. Είναι δύσκολο, λοιπόν, να ελέγξεις τόσες χιλιάδες ανθρώπους. Δεν σας κρύβω ότι το ιπτάμενο τηλέφωνο που κατέληξε στο παρκέ, κόντεψε να χτυπήσει εμένα. Και δεν έφυγε από την πλευρά των οργανωμένων. Αναρωτιέμαι, πότε θα σταματήσουν αυτά τα πράγματα. Ελεος πια"...

-Πρέπει να είσαι, πάντως, από τους ελάχιστους παίκτες του Παναθηναϊκού, που συμπαθούν τον Μίλος Τεόντοσιτς. Κάθε φορά που γίνεται κάτι, σπεύδεις να τον συγκρατήσεις, να τον ηρεμήσεις...

"Ο Μίλος είναι μεγάλο παιδί και είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Τι μπορώ να πω για αυτό που έκανες χθες; Γυρίζω σπίτι μου, ανοίγω τον υπολογιστή και βλέπω στο βίντεο ότι πετάει στην άλλη πλευρά του γηπέδου ένα μπουκάλι. Δεν τον δείχνω με το δάκτυλο αυτή τη στιγμή. Καταλαβαίνω ότι είναι άνθρωπος και έχει νεύρα. Οπως και εγώ είχα κάνει... that malakia (έτσι το είπε ακριβώς) στο παιχνίδι με την Ολύμπια Λιουμπλιάνας. Ξέρεις, όμως, ότι στα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού οι οπαδοί περιμένουν να κάνεις το παραμικρό λάθος για να σου την πέσουν. Μην κάνεις τέτοια χαζομάρα. Αναρωτιέμαι τι παθαίνει μερικές φορές. Γιατί κατά τα άλλα είναι από τους παίκτες, που –δεν σας κρύβω και ας παρεξηγηθώ- θέλω να βλέπω στην τηλεόραση. Είναι ο περυσινός MVP της Ευρωλίγκας, διαθέτει μεγάλη ποιότητα ως παίκτης".

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags