Facebook Pixel Με σφραγίδα Big 3!
| 2011-06-01 08:30:00

Με σφραγίδα Big 3!

Με σφραγίδα Big 3!

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών του ΝΒΑ κατάφεραν να πάρουν οι Μαϊάμι Χιτ, κερδίζοντας τους Ντάλας Μάβερικς με 92-84, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Λεμπρόν Τζέιμς και του Ντουέιν Γουέιντ.
 

Με μια πολύ πειστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο οι Μαϊάμι Χιτ κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη νίκη με 92-84 στην σειρά των τελικών του ΝΒΑ.

Οι Ντάλας Μάβερικς ξεκίνησαν δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και στις αρχές της τρίτης περιόδου κατάφεραν να αποκτήσουν μια διαφορά 8 πόντων και έδειχναν ικανοί να κάνουν το μπρέικ.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι να αναλάβουν δράση οι Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ. Με τους δυο σούπερ σταρ, όπως και κόντρα στο Σικάγο, να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους, το Μαϊάμι επέστρεψε και κατάφερε να περάσει μπροστά και να κρατήσει το προβάδισμα του μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Στο πρώτο ημίχρονο που οι δυο εκ των Big 3 δεν είχαν βρει ακόμη ρυθμό, το «κουπί» στο σκοράρισμα τράβηξε ο τρίτος της παρέας, Κρις Μπος, που τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους. Γουέιντ και Τζέιμς άργησαν να βρουν ρυθμό, ωστόσο τελείωσαν τον αγώνα με 22 και 24 πόντους αντίστοιχα και με κάποια πολύ όμορφα στιγμιότυπα με τους δυο να συνεργάζονται.

Ο «Φλας» είχε ακόμη 10 ριμπάουντ και 6 ασσίστ, ενώ ο «Βασιλιάς Τζέιμς» 9 ριμπάουντ και 5 ασσίστ. Σημαντική συνεισφορά είχε και ο Μάριο Τσάλμερς με 12 πόντους.

Από την πλευρά των ηττημένων, παρόλο που ο Ντιρκ Νοβίτσκι δεν κατάφερε να βρει σταθερό ρυθμό κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, κατάφερε τελικά να πετύχει 27 πόντους και να μαζέψει 8 ριμπάουντ.

Ο Σον Μάριον πέτυχε 16 πόντους και κατέβασε 10 ριμπάουντ, ωστόσο ο Τζέισον Κιντ δεν κατάφερε να προσφέρει όσα περίμεναν από αυτών οι Μάβερικς. Ο πόιντ γκαρντ του Ντάλας έμεινε στους 9 πόντους, ενώ μοίρασε μόλις 6 ασσίστ.

Ο Τζέισον Τέρι από την άλλη πέτυχε 12 πόντους. Οι Χιτ έκαναν μια εμφάνιση που σίγουρα θα προβλημάτισε τους Μάβερικς, καθώς αν πιάνουν αυτά τα στάνταρ απόδοσης οι Big 3, τότε θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ το Ντάλας για να καταφέρει να τους κερδίσει και να φέρει το πλεονέκτημα στο Τέξας.

Δωδεκάλεπτα: 16-17, 27-27, 22-17, 27-23

Χιτ: Bosh 19, Wade 22, James 24, Chalmers 12, Miller 6, Haslem 7, Howard 2

Μάβερικς: Nowitzki 27, Kidd 9, Marion 16, Stevenson 6, Chandler 9, Barea 2, Haywood 3, Terry 12

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags