Facebook Pixel Νίκησε τον Μπουρούση, έχασε τον Σπανούλη!
Μπάσκετ
| 2015-11-27 00:31:00

Νίκησε τον Μπουρούση, έχασε τον Σπανούλη!

Νίκησε τον Μπουρούση, έχασε τον Σπανούλη!

Ο Ολυμπιακός χωρίς να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση νίκησε την Λαμποράλ του εξαιρετικού Μπουρούση με 59-52, αλλά είδε τον Βασίλη Σπανούλη να αποχωρεί με τραυματισμό στην τέταρτη περίοδο. Δύσκολα θα χάσουν την πρωτιά οι Ερυθρόλευκοι που προκρίθηκαν από σήμερα.

Φουριόζος, 9-0, αλλά κακό ματς...

Ο Ολυμπιακός που είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Πρίντεζη, Γιανγκ και Λοτζέσκι, ξεκίνησε στην πεντάδα με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Στρόμπερι, Παπαπέτρου και Αγραβάνη και στα πρώτα λεπτά του αγώνα έπαιξε πολύ επιθετική άμυνα που είχε ως αποτέλεσμα να φθάσει γρήγορα στο 9-0.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Ερυθρόλευκους, ούτε όμως και για την Λαμποράλ που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, χωρίς να μπορεί να σκοράρει με ευκολία, έχοντας επιχειρήσει και λίγα σουτ, εξαιτίας της πιεστικής άμυνας των παικτών του Σφαιρόπουλου.

Το 12-6 της πρώτης περιόδου τα λέει όλα για το κακό ματς που βλέπαμε, με την είδηση να είναι ο τραυματισμός του Παπαπέτρου που σε μια φάση γύρισε το πόδι του και αποσύρθηκε στον πάγκο, ενώ με το τέλος του δεκαλέπτου έφυγε για τα αποδυτήρια.

"Ξέσπασμα" και +14!

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό που "λύθηκε" στην επίθεση και βρήκε σκορ σχεδόν από όλους τους παίκτες του και μάλιστα έφτασε την διαφορά και σε δηψήφια επίπεδα (23-12).

Η αφύπνιση του Μπλάζιτς που πέτυχε 7 προσωπικούς πόντους έριξε την διαφορά στο 23-19, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις από τον Παπαπέτρου που τελικά δεν είχε κάτι σοβαρό και επέστρεψε στο παρκέ. Το 36-22 του ημιχρόνου ήταν φυσικό επακόλουθο της εικόνας του ματς, με την Λαμποράλ να έχει μοναδικούς διακριθέντες τον Μπλάζιτς με 9 πόντους και τον Γιάννη Μπουρούση με 7.

+16 ο Ολυμπιακός, αλλά είχε Μπουρούση η Λαμποράλ

Ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε την διαφορά για πρώτη φορά στο +16 (44-28), δείχνοντας πως δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από την Βασκική ομάδα.

Κι όμως η Λαμποράλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με μπροστάρη τον Μπουρούση που έκανε πάρτυ κάτω από το καλάθι των Ερυθρόλευκων, μείωσε σε 44-39, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει στο τέλος της τρίτης περιόδου με τον Τσαϊρέλη και να παίρνει μια μικρή ανάσα εν όψει της τελευταίας.

Ντέρμπι!

Η Λαμποράλ είχε μπει για τα καλά στο ματς και με ένα σερί 3-8 μείωσε σε 49-47 και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό που είδε τον Βασίλη Σπανούλη να αποχωρεί στο 35' για τα αποδυτήρια λόγω ενός χτυπήματος σε μια προσπάθειά του για τρίποντο.

Το ματς είχε πάει στην δύναμη με τον Παπαπέτρου να σκοράρει με κάρφωμα για το 51-47, αλλά τους Βάσκους να μην αφήνουν τον Ολυμπιακό, μειώνοντας με τον Άνταμς σε 51-49. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έδωσε τεράστια ανάσα με τρίποντό του στο τελευταίο τρίλεπτο, κάνοντας το 54-49, ενώ ο Αθηναίου με δικό του τρίποντο στην συνέχεια έκανε το 57-51.

Τα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνά του, δέχθηκε μόνο έναν πόντο από βολή του Μπουρούση και με ένα ακόμα καλάθι του Στρόμπερι νίκησε με 59-52, "κλειδώνοντας" κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρωτιά στον όμιλο.

Παρά τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι έχουν να αγωνιούν για τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη που έφυγε για τα αποδυτήρια με τραυματισμό και μένει να δούμε αν αυτός είναι σοβαρός ή όχι. Τεράστιο αγώνα ο Μπουρούσης για την Λαμποράλ με 16 πόντους. 

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού: 10/17 βολές, 20/52 δίποντα, 3/15 τρίποντα, 30-11 ριμπάουντ, 15 λάθη, 15 ασίστ, 10 κλεψίματα 

Τα στατιστικά της Λαμποράλ: 13/20 βολές, 15/39 δίποντα, 3/14 τρίποντα, 36-8 ριμπάουντ, 23 λάθη, 6 ασίστ, 11 κλεψίματα. 

Οι πόντοι του Ολυμπιακού: Χάντερ 8 (10 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10 (3 ασίστ), Στρόμπερι 6 (3/9 σουτ), Τσαϊρέλης 2, Αγραβάνης 6 (5 ριμπάουντ), Μάντζαρης 9 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χάκετ 6, Αθηναίου 6. 

Οι πόντοι της Λαμποράλ: Τζέιμς, Κοζέρ 2 (1/6 σουτ, 5 λάθη), Πλάνινιτς, Σενγκέιλα, Χάνγκα 6, Μπουρούσης 16, Μπλάζιτς 11, Ντιόπ 1, Τιγί, Άνταμς 11 (3/9 σουτ), Κορμπάτσο 5. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags