Facebook Pixel Άλωσε την Κηφισιά ο Απόλλων, δύσκολα Τρίκαλα και Κόροιβος
Μπάσκετ
| 2015-11-28 20:58:00

Άλωσε την Κηφισιά ο Απόλλων, δύσκολα Τρίκαλα και Κόροιβος

Άλωσε την Κηφισιά ο Απόλλων, δύσκολα Τρίκαλα και Κόροιβος

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα (και αυτή εκτός έδρας) πήρε ο Απόλλωνας Πάτρας, ο οποίος επικράτησε της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο με 89-72. Tα Τρίκαλα νίκησαν 89-86 τον Κολοσσό, ενώ ο Κόροιβος πήρε το ροζ φύλλο με 83-79 επί του Ρεθύμνου

Κηφισιά – Απόλλωνας Πάτρας 79-82

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα (και αυτή εκτός έδρας) πήρε ο Απόλλωνας Πάτρας, ο οποίος επικράτησε της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο με 89-72 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Κορυφαίος για τους “Φρουρούς της Αχαΐας” ήταν ο Ντίλαρντ με 28 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Λόουερι, ο οποίος στο πρώτο του παιχνίδι με την ομάδα των βορείων προαστίων σημείωσε 21 πόντους.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο παρκέ με την Κηφισιά να ανοίγει το σκορ στο 1′ με καλάθι του Κασελάκη, κίνηση που μιμήθηκε ο Γουντς 30″ αργότερα, κάνοντας το 2-2. Μετά από δύο εύστοχες βολές του Ντίλαρντ (2-4, 1:57″), η Κηφισιά πήρε τα πάνω της και με διαδοχικά καλάθια των Γκίκα, Χογκ και Γλυνιαδάκη πρόηγήθηκαν στο 5′ με 4 πόντους (8-4). Οι φιλοξενούμενοι όμως, αντέδρασαν και με τρίποντο του Πάλμπλαντ μείωσαν στον πόντο στο 6′. Η συνέχεια ανήκε στους Πελεκούδα, Μέιερ, Βεργίνη και Αργυρόπουλο που με καλάθια τους έκλεισαν το δεκάλεπτο υπέρ τους με 15-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες “ζωτάνεψαν”, είχαν καλύτερη κυκλοφορία στο παρκέ, με την μπάλα να αλλάζει συνεχώς χέρια, ενώ το προβάδισμα (που δεν ξεπερνούσε τους 3 πόντους) κρατούσαν μόνο οι γηπεδούχοι (19-22 στο 12′, 25-22 στο 15′, 37-34 στο 18′), οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 2 πόντων (42-40), μετά από άστοχο καλάθι του Χογκ.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήρθε στα ίσα στο 21′ με καλάθι του Βεργίνη (42-42) και με ένα σερί 4-0 η Κηφισιά πήρε και πάλι κεφάλι στο προβάδισμα (46-42, στο 23′), κάτι όμως, που δεν διατήρησε για πολύ, αφού Μέιερ και Ντίλαρντ ισοφάρισαν και πάλι για τους φιλοξενούμενους, κάνοντας το 48-48 (26′).

Από εκείνο το σημείο και μετά οι “Φρουροί της Αχαΐας” με 4-0 σερί πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 25′ με 52-48, πρροβάδισμα που δεν κράτησαν για πολύ, αφού οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν ξανά με τον Λόουερι στο 27′ (54-54). Οι φιλοξενούμενοι, όμως δεν το έβαλαν κάτω και μετά το 56-56 στο 28′ με τρίποντο του Πάλμπλαντ μπήκαν ξανά σε θέση οδηγού, ενώ κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με το 61-58 υπέρ τους.

Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Κώστα Μέξα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι και το 33′ (63-61), όπου η Κηφισιά με τρίποντο του Λόουερι και δίποντο του Κασελάκη πέρασε και πάλι μπροστα με 3 πόντους (66-63, στο 34′). Ντίλαρντ και Βεργίνης όμως, με διαδοχικά καλάθια έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (66-66) με 5′ να απομένουν για τη λήξη. Με δύο (από τις τρεις) εύστοχες βολές και ένα τρίποντο του Ντίλαρντ, ο Απόλλωνας πέρασε και πάλι μπροστά (75-70) με 2:29″ να απομένουν για τη λήξη.

Η ομάδα των βορείων προαστίων δεν παρέδωσε έτσι εύκολα τα όπλα, αφού στο 39′ ισοφάρισε και πάλι με καλάθι του Γκίκα (76-76), ενώ έχασε και την ευκαιρία με τρίποντο του Στίγκερς να περάσει μπροστά, δίνοντας έτσι, στον Απόλλωνα την ευκαιρία να φύγει από το Ζηρίνειο με το ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας με 82-79.

Τα Δεκάλεπτα: 14-15, 42-40, 58-61, 79-82.

Τρίκαλα-Κολοσσός Ρόδου 89-86

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τον Κολοσσό Ρόδου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης επικράτησαν με σκορ 89-86.

Στο πρώτο 5λεπτο της αναμέτρησης ο Κολοσσός μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί, ως και με 8 πόντους (4-12). Στην πορεία όμως η κατάσταση διαφοροποιήθηκε και τα Τρίκαλα έκαναν την αντεπίθεση τους. Οι γηπεδούχοι με ένα σερί 12-2 κατόρθωσαν να περάσουν μπροστά (16-14) 3 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Από το σημείο αυτό μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες πάλεψαν επί ίσης όροις το παιχνίδι, ενώ παρήγαγαν μάλιστα πολύ καλό μπάσκετ με το σκορ (23-23) να είναι άκρως αντιπροσωπευτικό των όσων συνέβησαν εντός παρκέ. Καλύτερος παίκτης σε αυτή την πρώτη περίοδο ήταν ο Λαρεντζάκης, του Κολοσσού, ο οποίος σημείωσε 9 πόντους με 1/2 τρίποντα, 1/2 δίποντα και 4/4 βολές.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα εύστοχο τρίποντο του Τσιάρα, για λογαριασμό των Τρικάλων. Οι πρώτοι πόντοι από πλευράς Κολοσσού σημειώθηκαν 1 λεπτό μετά δια χειρός Λιούις με εύστοχο σουτ μέσα από το “ζωγραφιστό” (29-25). Από το σημείο αυτό μέχρι και το τέλος της περιόδου παρακολουθήσαμε, μπορούμε να πούμε την του επιθετικού και δυναμικού μπάσκετ.

Από την μία πλευρά οι Σόκο, Κονζέρ και Ρόμπινσον σφυροκοπούσαν το καλάθι του Κολοσσού, ενώ από την άλλη Λαρεντζάκης, Μαγκί και Μανωλόπουλος έκαναν το δικό τους παιχνίδι. Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά με τους γηπεδούχους όμως να διατηρούν το προβάδισμα κλείνοντας το 10λεπτο με εύστοχες βολές των Κονζέρ και Ρόμπινσον (49-45).

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν έτοιμοι για ένα σκληρό παιχνίδι που ίσως να μην ήταν τόσο παραγωγικό από πλευράς σκορ, διότι το πιο πιθανό ήταν οι άμυνες να σφίξουν και οι δύο ομάδες να μην βρουν τόσους πολλούς διαδρόμους προς το καλάθι. Ο Ρέλεφορντ ήταν αυτός που “έσπασε το ρόδι” της τρίτης περιόδου σκοράροντας έξω από την γραμμή του τριπόντου 1 λεπτό μετά την έναρξη της. Η ομάδα του κόουτς Φλεβαράκη, όμως, ήταν αποφασισμένη να μην παραδώσει το πλεονέκτημα της. Ο Ντάουελ στο 3ο λεπτό του δεκαλέπτου σημείωσε δύο απανωτά τρίποντα και έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα στους Ροδίτες πως δεν πρόκειται να έχουν εύκολο έργο στην προσπάθεια τους προς την κατάληψη της νίκης.

Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους, σε βαθμό μάλιστα που έφτασαν να προηγούνται με 9 πόντους 2 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου μετά από εύστοχο τρίποντο του Ρόμπινσον (66-57). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με δύο εύστοχες βολές του Τιγκ (70-62) 40 δεύτερα πριν ακουστεί η κόρνα.

Στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης οι παίκτες του Κολοσσού μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να κάνουν την αντεπίθεση τους. Με πολύ προσπάθεια και ομαδική δουλειά κατάφεραν από το 7:44′, όταν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ για 11 πόντους (76-65), να μειώσουν στους 2 (79-77) στο 3:38 μετά από εύστοχο δίποντο του Ρέλεφορντ. Όλα κρίθηκαν τελικά στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, καθώς οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 12 δεύτερα πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου.

Στην “ρώσική ρουλέτα” των ελευθέρων βολών οι παίκτες των Τρικάλων ήταν απόλυτα ψύχραιμοι και πανηγύρισαν σπουδαία νίκη για την συνέχεια (89-86).

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τσούνας, Ξενικάκης
Tα δεκάλεπτα: 23-23, 49-45, 70-62, 89-86

Κόροιβος – Ρέθυμνο 83-79

Ο Κόροιβος ήταν καταιγιστικός για τρεις περιόδους, όμως στο τέλος κόντεψε να… “αυτοκτονήσει” ελέω του επικού comeback που πραγματοποίησε το Ρέθυμνο. Εν τέλει, οι γηπεδούχοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και το προβάδισμα, φθάνοντας στο ροζ φύλλο, με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει, στο τέλος, το 83-79.

Το συγκρότημα του Χάρη Μαρκόπουλου έφθασε να προηγείται μέχρι και με 20 πόντους, αλλά το Ρέθυμνο επέδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα και πλησίασε στο καλάθι, στα τελευταία δευτερόλεπτα. Όμως, ο Τρότερ ήταν ψύχραιμος από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” και διατήρησε την ομάδα του σε θέση οδηγού, ως την κόρνα της λήξης.

Τα πρώτα επτάμισι λεπτά της αναμέτρησης ήταν ιδιαιτέρως αμφίρροπα, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά και το σκορ να είναι ισόπαλο (15-15). Τότε ξεκίνησε η αλλαγή του σκηνικού. Με τους Ντέιβις και Γεωργάκη να πρωτοστατούν, οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους 10-1, μέχρι το τέλος της περιόδου και προηγήθηκαν με 25-16.

Το μομέντουμ βρισκόταν στο “στρατόπεδο” των Ηλείων και αυτό φάνηκε εκκωφαντικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Σημείωσαν τους πρώτους 11 πόντους της περιόδου, χωρίς να λάβουν απάντηση, και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +20 (36-16 στο 13′), την οποία και διατήρησαν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους (47-27).

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν διψήφια διαφορά και σε όλη την τρίτη περίοδο, αλλά στην τέταρτη ήρθε η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης. Οι Κρητικοί ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, με το αίσθημα της αυτοσυντήρησης να ενεργοποιείται, και κατόρθωσαν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής (79-76), 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Ρέλεφορντ έκανε το 2/2 από τις βολές, αλλά ο Γιαννόπουλος απάντησε με μακρινό τρίποντο και έκανε το 81-79.

Ο Τρότερ, από πλευράς Κοροίβου, επέδειξε “ολύμπια ψυχραιμία” και δεν λάθεψε από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας”, αποσοβώντας την αυτοκτονία των Ηλείων.

Διαιτητές: Σχινάς – Ανδρικόπουλος – Παντελίδης.
Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-27, 66-53, 83-79.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags