Facebook Pixel Τον Σπανούλη τι να κάνω, όταν έχω Πελεκάνο
| 2011-06-02 07:41:00

Τον Σπανούλη τι να κάνω, όταν έχω Πελεκάνο

Τον Σπανούλη τι να κάνω, όταν έχω Πελεκάνο

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού, την ολική επαναφορά των "ερυθρόλευκων" στους τελικούς της Α1 και τη βοήθεια που πήραν οι Πειραιώτες από τον Πελεκάνο και όχι από τον Σπανούλη!

Aναλυτικά το άρθρο του:

Οταν έχεις τον Τεόντοσιτς και τον Σπανούλη εκτός αγώνα - κυρίως επειδή ήθελαν να γίνουν ήρωες - θα πρέπει να βγάλεις άσσους απ' το μανίκι σου. Περισσότερους του ενός. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τους βρήκε και τους τράβηξε. Τα τρίποντα των Πελεκάνου και Πρίντεζη ήταν η καλύτερη χείρα βοηθείας στον Μπουρούση που πάλευε μόνος του με τα «θηρία».

Και να φανταστεί κανείς πως ο Πελεκάνος ήταν εκτός αποστολής στα δύο πρώτα παιχνίδια και όταν είδαμε πως πήρε τη θέση του Κέσελ κοιταζόμασταν μεταξύ μας. Ο Ολυμπιακός κατάφερε έναν άθλο, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση στο ΣΕΦ. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 66-61 και θα στοιχημάτιζε κάποιος πως θα φύγει πρωταθλητής. Με τόσο κακό Διαμαντίδη όμως, το ματς δεν ήθελε και πολύ για να γυρίσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάλαβαν στο τελευταίο πεντάλεπτο πως η λύση έπρεπε να δοθεί από μέσα. Ο Σπανούλης και ο Τεόντοσιτς έπαψαν να κάνουν «τρέλες», η άμυνα έσφιξε για τα καλά, η εξέδρα έσπρωξε, ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε επιθετικά και το 11-0 σερί (το 61-66 έγινε 72-66 σε 2,5 λεπτά) τελείωσε το παιχνίδι.

Οι παίκτες του Ιβκοβιτς κερδίζουν οξυγόνο, αυτοπεποίθηση και πάνε στο ΟΑΚΑ για ένα ματς «do or die». Εκεί βέβαια θα πρέπει εκτός από «καμικάζι» τύπου Πελεκάνου και Πρίντεζη, να έχουν πολλά περισσότερα για να φτάσουν στο «break». Ο Τεόντοσιτς και ο Σπανούλης θα πρέπει να καταλάβουν πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει να πάρει πρωτάθλημα 14 ολόκληρα χρόνια. Κάθε επίθεση μετράει, κάθε χαμένο σουτ στοιχίζει ανεπανόρθωτα.

Η σιγουριά που προσφέρει το ΟΑΚΑ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού. Ας θυμηθούμε πως έπαιξαν το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ματς στο ΣΕΦ και ας το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο του τρίτου. Η διαφορά στη συγκέντρωση και στις σωστές επιλογές ήταν χαώδης. Γνωρίζουν ότι στο Μαρούσι το παιχνίδι είναι πάντα στα δικά τους χέρια. Η πίεση που θα έχουν όμως την ερχόμενη Κυριακή θα είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά στη φετινή σειρά των τελικών.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags