Facebook Pixel Όπου ακούς πολλά «τριφύλλια», κράτα μεγάλο... Καλάθη!
Μπάσκετ
| 2015-12-12 18:42:00

Όπου ακούς πολλά «τριφύλλια», κράτα μεγάλο... Καλάθη!

Όπου ακούς πολλά «τριφύλλια», κράτα μεγάλο... Καλάθη!

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο CNN Greece ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, διατράνωσε την τελειομανία του λέγοντας ότι «δεν μένω ποτέ ευχαριστημένος», αλλά νομίζω ότι χθες θα μπορούσε να βάλει λίγο νερό στο κρασί του... Γράφει ο Βασίλης Σκουντής

Το εννοώ αυτό, διότι χθες ο Παναθηναϊκός όχι μονάχα ανταποκρίθηκε με εξαιρετικό τρόπο στη «must win situation», αλλά φρόντισε κιόλας να αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο όσους αψήφησαν τη βροχή και στάθηκαν στο πλευρό του, συμμετέχοντας στη γιορτή της πρόκρισης στο Top-16.

Εδώ βεβαίως τίθεται ένα ζήτημα, που το έβαλε ο ίδιος ο Τζόρτζεβιτς λέγοντας ότι «αυτήν την πρόκριση έπρεπε να την έχουμε εξασφαλίσει νωρίτερα και όχι στην τελευταία αγωνιστική», και προφανώς δεν σφάλλει στην εκτίμησή του: στον αντίποδα, πάντως, ο Παναθηναϊκός ναι μεν καθυστέρησε να προκριθεί, ωστόσο μπορεί να κραδαίνει ως λάβαρο του εγωισμού του το γεγονός ότι, λειτουργώντας υπό καθεστώς πίεσης και ενώ είχε βρεθεί στο 2-4, πέτυχε τρεις απανωτές νίκες (Καρσίγιακα, Μπαρτσελόνα, Ζιελόνα Γκόρα) και ήρθε στα συγκαλά του!

Οι Πολωνοί στάθηκαν ανταγωνιστικοί στην πρώτη περίοδο και εκμεταλλεύθηκαν την αμυντική ολιγωρία του Παναθηναϊκού (26-23), αλλά στα επόμενα τριάντα λεπτά έφτυσαν αίμα για να σκοράρουν και πέρασαν με το ζόρι, μόλις ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, το φράγμα των εξήντα πόντων.

Οι «πράσινοι» αναβάθμισαν θεαματικά το παιχνίδι τους μετά το πρώτο δεκάλεπτο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Ζιελόνα Γκόρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις η αγωνιστική μετάλλαξη δεν αποτελεί προϊόν μαγείας, αλλά τη φυσιολογική απόρροια της ενέργειας που έβγαλε ο Παναθηναϊκός και της επιθετικής άμυνάς του, που έγινε αγχόνη για τους Πολωνούς!

Προεξάρχοντος του Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν χάρμα ιδέσθαι και συν τοις άλλοις πέτυχε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα (18), ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε σε όλους τους τομείς: στην παραγωγικότητα, στα ποσοστά ευστοχίας, στην άμυνα, στα ριμπάουντ και στις ασίστ (29 έναντι 13), με αποτέλεσμα να καθαρίσει από νωρίς την μπουγάδα και να συνδυάσει την ουσία με το θέαμα.

Ουσιαστικά, το ματς κρίθηκε από τη δεύτερη περίοδο, όταν ο Παναθηναϊκός «έκρυψε» το καλάθι του, δέχθηκε μονάχα δέκα πόντους, ενώ στην επίθεση σούταρε με υψηλά ποσοστά, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και κτύπησε με καίριο τρόπο όλα τα (αμυντικά) «close out» των Πολωνών.

Με εξασφαλισμένη την πρόκριση, οι «πράσινοι» ταξιδεύουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Κάουνας, σε ένα ματς (με τη Ζαλγκίρις) που δεν είναι απλώς και μόνο η τελευταία υποχρέωσή τους στη φάση των ομίλων, αλλά θα καθορίσει τη θέση τους και ως εκ τούτου θα παίξει ρόλο στον καταρτισμό των ομίλων του Top-16, χωρίς να αποκλείεται το συναπάντημά τους με τον Ολυμπιακό.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags