Facebook Pixel Νίκησε το άγχος της ...τιμής του!
| 2011-06-02 09:59:00

Νίκησε το άγχος της ...τιμής του!

Νίκησε το άγχος της ...τιμής του!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την ψυχή που έδειξε ο Ολυμπιακός στον τρίτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό και ήταν κάτι, το οποίο έλειπε στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ο Ολυμπιακός έδειξε κάτι που του έλειψε σε όλα τα χαμένα του παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟ. Έδειξε αυτό που είχε όταν τον κέρδισε: Ψυχή. Στα δυο προηγούμενα που ακόμη κάνουν πρώτο φαβορί τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο οι "κόκκινοι" κατέρρευσαν στο φινάλε. Τώρα δεν το έκαναν. Όταν το σκορ πήγε στο 61-66 οι πιο πολλοί φαντάστηκαν ότι ο αγώνας δεν γυρίζει. Ο ΠΑΟ έπαιζε όχι πολύ καλά, αλλά σίγουρα πιο ψύχραιμα από τον αντίπαλό του.

Ο Διαμαντίδης ήταν μάλλον σε κακή βραδιά, του είχαν κόψει τα καλά πικ εν ρολ και οι επιλογές δεν ήταν καλές. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν αποφασίσει να παίξουν άμυνα. Δέχθηκαν 46 πόντους στο πρώτο μέρος και μόλις 22 στο β' (10 και 12 στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο αντίστοιχα). Όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί. Δεν τα παράτησαν όπως έκαναν όταν τους ξέφυγαν τα ματς με Σιένα και ΠΑΟ. Είχαν το άγχος του 0-3 και του διασυρμού να χάσουν με κάτω τα χέρια τον τίτλο με δυο ήττες εντός έδρας. Αυτό στο τέλος τους έκανε να ξυπνήσουν και να αποκτήσουν ενέργεια.

Στη φετινή εξάδα αγώνων με τον "αιώνιο" ο Ολυμπιακός πέτυχε τους περισσότερους πόντους (μαζί με το 76-76, στο σαραντάλεπτο, του δεύτερου ματς της κανονικής περιόδου). Η άμυνα του κράτησε τον ΠΑΟ κάτω από τους 70 πόντους και μαθηματικά κάπου εκεί ήταν όλη η ιστορία. Αυτά με τους αριθμούς σε άμυνα και επίθεση. Τα τρίποντα ήταν ως το 35' στο... γάμο του καραγκιόζη και οι περισσότερες επιθέσεις... ότι να' ναι. Ο Τεόντοσιτς θυμήθηκε τον πολύ κακό εαυτό του και παρέσυρε την ομάδα του σε θολωμένες επιλογές. Ο Σπανούλης δεν πήρε προσπάθειες με ρίσκο ενώ ο Μπουρούσης ήταν ο μοναδικός που έμεινε όρθιος από την αρχή ως το τέλος. Οι λαγοί από το καπέλο αυτή τη φορά ήταν του Ιβκοβιτς και είχαν το όνομα του Πελεκάνου και του Πρίντεζη. Τελικά, νίκησε το πάθος και η έδρα. Για πολύ φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με νεύρα και με οδηγό μόνο την ένταση της κερκίδας. Ο ΠΑΟ αγωνιζόταν ψύχραιμα και σχεδόν στο ρελαντί έχοντας το μαξιλαράκι του 0-2. Δεν ζορίστηκε όταν του ξέφυγε ο αγώνας. Κάπου έδειξε να το αφήνει το ματς σκεπτόμενος τον 4ο τελικό και την ενδεχόμενη φιέστα της Κυριακής.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει το 2-2 στο ΟΑΚΑ; Με τρομερό ρίσκο και με τον απόλυτο κίνδυνο παρεξήγησης... όχι! Ο Ομπράντοβιτς και η ομάδα του ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον να παίρνει τα ματς που θέλει. Ειδικά στο σπίτι της εδώ και μια δεκαετία με τον Ζοτς στον πάγκο τέτοια ματς-μπολ δεν τα χάνει. Αν ο Ολυμπιακός κάνει το 2-2 θα πρόκειται για θαύμα! Τώρα νίκησε γιατί ξεπέρασε το άγχος και την πίεση για τη μια νίκη της τιμής. Στο ΟΑΚΑ δεν θα έχει πια αυτό το άγχος. Πάει δίχως να έχει να χάσει τίποτα. Δίχως άγχος στο ΟΑΚΑ όμως δεν έχει τύχη. Τόσο απλά...

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags