Facebook Pixel Το παράπονο του Νίκου Χατζή
| 2015-12-16 22:48:00

Το παράπονο του Νίκου Χατζή

Το παράπονο του Νίκου Χατζή

Ο Νίκος Χατζής μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και έκανε τον απολογισμό της 20ετους καριέρας του μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του από την ενεργό δράση

Αναλυτικά:

Για το αν είναι ο πρώτος «θάνατος» η απόσυρση του: «Όχι δεν είναι. Σε εμένα τουλάχιστον δεν είναι. Εγώ ακόμα γυμνάζομαι, είμαι καλά με το σώμα μου και δεν έχει να κάνει με το αν θα μπορούσα να παίξω μπάσκετ. Απλά έβαλα κάτω όλα τα στοιχεία, το σκεφτόμουν τα προηγούμενα χρόνια και είπα τώρα θα το κάνω. Δόξα τω Θεώ που έπαιζα μέχρι τώρα μπάσκετ.»

Για το αν σκέφτηκε την Α2: «Έκανα την επιλογή μου να παίξω στην Α2 στον Αρκαδικό. Δεν θα με ενοχλούσε να το έκανα. Ίσχυαν οι συζητήσεις με την Κύμη, αλλά δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Είναι μία ομάδα που είχε στόχο να ανέβει και να πρωταγωνιστήσει. Κάποια άλλα πράγματα δεν μου άρεσαν και δεν πήγα εκεί. Από την στιγμή που ένιωθα καλά θα το έκανα. Δεν το κρίνω τόσο πολύ ότι δεν έγινα γυρολόγος. Από την στιγμή που μπορείς να το κάνεις… Θα μπορούσα να το έκανα γιατί ένιωθα καλά. Έπειτα από το καλοκαίρι και μετά από το 2-3 μήνες που σταμάτησαν οι μεταγραφές είπα να το κάνω.»

Για το ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα του και τι θα άλλαζε: «Η καλύτερη στιγμή ήταν το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, η ανατροπή. Πολύ όμορφες στιγμές, πολλά συναισθήματα. Αν άλλαζα κάτι, ήταν να μην είχα φύγει από την ΑΕΚ. Δεν ήταν επιλογή μου. Με κάλεσε τότε ο πρόεδρος και μου είπε αυτό το πράγμα. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα ήταν αυτό.»

Για το αν αδικήθηκε στην Εθνική ομάδα: «Σίγουρα θεωρώ τον εαυτό μου αδικημένο σε αυτό το κομμάτι. Ειδικά το 2005 ήταν η καλύτερη μου χρονιά, με καλά νούμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θεωρούσα ότι ήμουν μέλος της ομάδας. Δεν ξέρω τι έγινε. Θα μπορούσα να προσφέρω και εγώ.»

Γιατί έκατσε μόνο ένα χρόνο στον Ολυμπιακό: «Ο καινούργιος προπονητής, ο Γκέρσον, δεν με είχε στα πλάνα του. Είναι και τα κολλήματα κάποιον προπονητών.»

Για το τι του έμεινε από την 20ετη πορεία του: «Το πιο σημαντικό είναι ότι στέλνουν μηνύματα φίλοι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Από χθες αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι το πιο σημαντικό. Δεν έχει να κάνει μόνο με το κομμάτι του μπάσκετ, είναι και εκτός του μπάσκετ.»

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό με τόσο μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη. Φέτος δεν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα που θα κάνει το μπαμ και θα πάρει αέρα την Ευρωλίγκα. Πιστεύω θα φτάσουν σιγά – σιγά που θα φορτσάρουν για να φτάσουν στο Final Four. Και οι δύο με τα τα προβλήματα τους έχουν δείξει ότι θα είναι εκεί. Πιστεύω ότι μπορούν να τα καταφέρουν και οι δύο.»

Για την ευστοχία του Κάρι στο ΝΒΑ και αν αλλάζει το μπάσκετ: «Το θέμα δεν είναι η ομάδα να έχει σουτ. Πρέπει ο κάθε παίκτης να έχει το σουτ. Δεν γίνεται να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο χωρίς σουτ. Τώρα έχω ξεκινήσει και κάνω προπονήσεις σε παιδιά, είναι αυτό το πρώτο που τους λέω. Σε μία ομάδα προσπαθείς να φτιάξεις ένα σύστημα, να έχεις μία ροή, αλλά η ατομική βελτίωση είναι άλλο κομμάτι.»

Για το ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχε στην καριέρα του: «Όλοι αυτοί που είχα καλοί ήταν. Τι να πω για τον Ιωαννίδη και τον Ίβκοβιτς; Τον Τζούροβιτς τα πρώτα χρόνια που με πίστεψε τόσο πολύ και έβγαλα το ταλέντο μου; Τον Σούμποτιτς που μου έλεγε σούταρε. Κανείς δεν μου είπε μην σουτάρεις.»

Για το αν η διάλυση της ΑΕΚ που πήρε το πρωτάθλημα το 2004 έδωσε την ευκαιρία σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να πρωταγωνιστήσουν: «Οι ισορροπίες ήταν πολύ λεπτές και όλα κρίνονταν σε λεπτομέρειες. Δεν ξέρεις αν η ΑΕΚ ήταν δυνατή θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Σίγουρα θα είχαμε μία πιο δυνατή τριάδα για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags