Facebook Pixel Ήρθε η ώρα του Ίβκοβιτς...
| 2011-06-03 07:42:00

Ήρθε η ώρα του Ίβκοβιτς...

Ήρθε η ώρα του Ίβκοβιτς...

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και την …απάντηση που χρειάζεται να δώσει στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Όταν ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ανέλαβε τον Ολυμπιακό, είπε μια κουβέντα που τον ακολουθεί από την αρχή της σεζόν. Είχε πει, λοιπόν, ότι οι προκάτοχοί του - ο Καζλάουσκας, ο Γιαννάκης, ο Γκέρσον - είχαν μειονέκτημα σε σχέση με τον Ομπράντοβιτς και ο ίδιος θα καλύψει τη... διαφορά.

"Όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός ήταν πιο σταθερός και σίγουρα είχε πιο ισχυρό προπονητικό τιμ. Φέτος, όμως, δεν θα έχει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα", είχε δηλώσει στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς και μάλλον έφτασε η ώρα να κρατήσει την υπόσχεσή του. Γιατί επί του παρόντος, το αποτέλεσμα δεν τον δικαιώνει.

Δεν είναι μόνο το ότι ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός φάιναλ φορ με πλεονέκτημα έδρας. Δεν είναι το ότι ο Ολυμπιακός χάνει με 2-1 από τον Παναθηναϊκό. Είναι ότι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δείχνει στους τελικούς ότι το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού στο προπονητικό τιμ παραμένει. Γιατί επί του παρόντος, σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες των αγώνων, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι πολύ πιο μπροστά από τον κουμπάρο του.
Όμως οι τελικοί δεν έχουν ολοκληρωθεί και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Για τον Ντούντα είναι μονόδρομος να νικήσει τον Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ. Μόνο αν το κάνει θα τηρήσει την υπόσχεσή του και θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει. Φυσικά και στα 68 του χρόνια δεν έχει τίποτα να αποδείξει, αλλά ο ίδιος έβαλε τόσο ψηλά τον πήχη. Ή για την ακρίβεια υποβίβασε όλους τους υπόλοιπους.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να πάρει κι έναν τελικό ο Ιβκοβιτς. Αν κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους, αν δεν τους αφήσει να παρασυρθούν, αν χρησιμοποιεί τους κατάλληλους την κατάλληλη στιγμή, ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το διπλό. Για να κερδίσουν οι ερυθρόλευκοι τον Παναθηναϊκό στην έδρα του, πρέπει ο Ιβκοβιτς να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Αλλιώς θα χρειαστεί να περιμένει την επόμενη σεζόν για να τηρήσει την υπόσχεσή του.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags