Facebook Pixel Τεράστιο break το Ντάλας!
| 2011-06-03 07:50:00

Τεράστιο break το Ντάλας!

Τεράστιο break το Ντάλας!

Ματς που «κόβει» την ανάσα ήταν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς στο Μαϊάμι, που ο Ντίρκ Νοβίτσκι έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ και με μία μεγάλη ανατροπή χάρισε τη νίκη στους Τεξανούς.
 

Το Ντάλας άρχισε δυναμικά τον αγώνα και το σκορ ήταν συνεχώς στον πόντο, με αρκετές εναλλαγές, για το πρώτο δωδεκάλεπτο.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου οι Μαβς πάτησαν «γκάζι» και έφτασαν να προηγούνται με 7 πόντους (40-47) και λίγο μετά έφτασαν στο +9 (42-51). Κάπου εκεί όμως ο Λεμπρόν πήρε το «όπλο» του και με 5 πόντους συνέβαλε τα μέγιστα στο να κάνει ένα σερί 9-0 η ομάδα του και το ημίχρονο να λήξη ισόπαλο (51-51) ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος, το Μαϊάμι μπήκε με την ίδια φόρα και ξέφυγε με 5 πόντους, «τρέχοντας» συνολικά ένα σερί 14-0! Το Ντάλας κατάφερε και «ξύπνησε» και μάζεψε κάπως τη διαφορά στο τέλος της 3ης περιόδου η οποία ολοκληρώθηκε με σκορ 75-71 υπέρ των Χιτ.

Στην τέταρτη περίοδο, η παρέα του Τζέιμς μπήκε στο παρκέ πάλι με το πόδι στο «γκάζι» κάνοντας ένα νέο σερί 8-0 και έφτασε τη διαφορά στους 10 πόντους (83-73) για πρώτη φορά στον αγώνα. Παρά ταύτα, οι Μαβς δεν το έβαλαν κάτω, και με πίστη και περίσσεια υπομονή έτρεξαν το δικό τους σερί 8-0 και 4:33 πριν το τέλος το μάτριξ έγραφε 88-81 υπέρ του Μαϊάμι.

Κάπου εκεί ο Γερμανός σέντερ το πήρε πάνω του, όπως σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και των πλέι οφ, και με ένα επιμέρους σερί 17-2(!) «έπιασαν» το Μαϊάμι στο σκορ (90-90) ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ντιρκ Νοβίτσκι ευστοχεί σε τρίποντο 26,7’’ πριν το τέλος και κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Η απάντηση του Μαϊάμι ήταν άμεση, και μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε εσπευσμένα ο Έρικ Σπόελστρα και ζήτησε ένα γρήγορο τρίποντο, ο ΛεΜπρόν επαναφέρει τη μπάλα από τη γραμμή του άουτ και πασάρει στην απέναντι γωνία του γηπέδου στον Τσάλμερς, ο οποίος ευστοχεί και «γράφει» το 93-93 24.7’’ πριν τη λήξη.

Στην επόμενη επίθεση το Ντάλας δεν βιάζεται και αφήνει να «τρέξει» ο χρόνος μέχρι τη στιγμή που παίρνει τη μπάλα ο Νοβίτσκι, ο οποίος ελευθερώνεται από τα σκριν, ξεπερνά τον Μπος σαν σταματημένο και με λάι απ πετυχαίνει το καλάθι στα 3,6''. Στην τελευταία επίθεση ο Ουέιντ το παίρνει πάνω του, αστοχεί σε τρίποντο, και το ματς λήγει 95-93 υπέρ του Ντάλας που ισοφαρίζει σε 1-1.

Χιτ: James 20, Bosh 12, Wade 36, Bibby 14, Haslem 2, Chalmers9.

Μάβς: Kidd 6, Stevenson 9, Chandler 13, Nowitzki 24, Marion 20, Terry 16, Barea 5, Haywood 2 .

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags