Facebook Pixel Αν ήμουν Ίβκοβιτς…
| 2011-06-03 08:18:00

Αν ήμουν Ίβκοβιτς…

Αν ήμουν Ίβκοβιτς…

Ο τίτλος κάτι σας θυμίζει ε; Σας παραπέμπει σε καλοκαιρινές περιόδους, όταν σε αυτό εδώ το σάιτ «αυτοχριζόμασταν» Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς ενόψει των μεταγραφών. Σωστά;

Γράφει ο Τόλης Κοτζιάς.

Καλοκαιράκι μύρισε ήδη, αλλά εμείς πρόκειται να μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Οι μεταγραφές αργούν, το πρωτάθλημα και ποιος θα το πάρει είναι αυτό, που «καίει» όλο τον μπασκετικό κόσμο. Ή εν πάσει περιπτώσει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Φαβορί κατά την γνώμη μας (και όχι μόνο) είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης με ένα από τα βασικά ατού να είναι η έδρα: δεν είναι δα και το ευκολότερο πράγμα να νικήσει κανείς στο ΟΑΚΑ. Ειδικά όταν μιλάμε για τελικούς.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Δεν γνωρίζουμε τι ετοιμάζει ενόψει Κυριακής, αν ετοιμάζει κάποια τρικ για τον κουμπάρο του. Εμείς θα αναφέρουμε τι θα κάναμε εμείς αν ήμασταν προπονητές του Ολυμπιακού. Για να μην παρεξηγηθούμε: προπονητές δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε, ούτε μπορούμε να γίνουμε. Απλά καταθέτουμε την ταπεινή μας άποψη για το κυριακάτικο ματς και δη τι θα κάναμε εμείς, σε τι θα εστιάζαμε, αν είχαμε στα χέρια μας την τεχνική ευθύνη των Πειραιωτών. Έχουμε και λέμε:

1) Εξουδετέρωση του Δημήτρη Διαμαντίδη. Όχι μόνο στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά και στην άμυνα του Παναθηναϊκού. «Σημάδεμα», δηλαδή, του διεθνούς άσου, ώστε να φορτωθεί γρήγορα με φάουλ και να βγει ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού. Καλός ο Καλάθης, αλλά με τον Διαμαντίδη να μην μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός γίνεται ευάλωτος.

2) Κατάλληλη αξιοποίηση του Τεόντοσιτς. Με λίγα λόγια, να μην παίρνει πολύ την μπάλα στα χέρια του. Πιο πολύ να λειτουργήσει ως «2άρι». Στο ΟΑΚΑ η συγκέντρωση, το μυαλό θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Με τον Τεόντοσιτς των πρώτων παιχνιδιών, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει μεγάλη τύχη. Άρα πρέπει να τον «μαζέψει».

3) Χρησιμοποίηση για μεγάλο διάστημα του Βασίλη Σπανούλη. Αναμένεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που θα γεμίσει το ΟΑΚΑ, να…ασχοληθεί πολύ με τον διεθνή γκαρντ και ο λόγος έχει να κάνει με τις δηλώσεις του για την διαιτησία και την εν γένει του συμπεριφορά στο δεύτερο παιχνίδι. Ο Σπανούλης, όμως, μάλλον δεν πολυεπηρεάζεται από τέτοιες ατμόσφαιρες, το έδειξε και στο πρώτο ματς των «αιωνίων» στις 12 Ιανουαρίου. Επομένως, διατήρησή του στο παρκέ για μεγάλο διάστημα, μάλλον θα ωφελήσει την ομάδα του, η οποία χρειάζεται πολύ τον V-Span ειδικά σε αυτό το ματς από τη στιγμή, που ο Τεόντοσιτς δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και ο Παπαλουκάς δεν γνωρίζει κανείς αν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.

Ξέρουμε: η ιστορία αυτή σας θυμίζει λίγο συνταγή. Εννοείται: το μπάσκετ δεν είναι γεμιστά ή…παστίτσιο. Είναι ένα ζωντανό πράγμα, που συνεχώς αλλάζει. Μέσα σε ένα σαραντάλεπτο, μπορεί να έρθει ο κόσμος ανάποδα. Ή κάπως έτσι. Εκτιμάμε, όμως, ότι τα τρία παραπάνω, σε γενικές γραμμές είναι πράγματα, που μπορούν να αποτελέσουν μέρος του πλάνου του Ολυμπιακού. Αύριο –πρώτα ο Θεός- αν προλάβουμε, θα παραθέσουμε και την άλλη πλευρά: τι θα κάναμε αν είμασταν Ομπράντοβιτς!

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags