Facebook Pixel «Δεν θα συμφωνήσουμε να γίνει στο ΟΑΚΑ ο τελικός»
| 2015-12-29 20:04:00

«Δεν θα συμφωνήσουμε να γίνει στο ΟΑΚΑ ο τελικός»

«Δεν θα συμφωνήσουμε να γίνει στο ΟΑΚΑ ο τελικός»

Σε ουδέτερο γήπεδο της Αθήνας, εκτός από το ΟΑΚΑ, ζητά ο Φάρος να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος του Φάρου, Βαγγέλης Τσάπας. 

Ο πρόεδρος της ομάδας του Κερατσινίου, ο οποίος δήλωσε φίλος του ΠΑΟΚ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταθέσει σχετικό αίτημα για το ΣΕΦ, ενώ συμπλήρωσε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» χάνει την ουσία όταν ασχολείται με τη διαιτησία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Τσάπας στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το πόστο του προέδρου στον Φάρο: «Θεωρώ τον εαυτό μου αρχηγό αποστολής. Γενικά, σε αυτό που κάνει η ομάδα. Αυτό είναι το μεράκι μου. Μου αρέσει το μπάσκετ αλλά και να είμαι στον αγωνιστικό χώρο και να βλέπω παιχνίδια. Έτσι αντιλαμβάνομαι την παρουσία μου στο χώρο. Χωρίς πάθος, μεράκι και αγάπη δεν γίνεται κάτι».

Για το πότε ξεκίνησε να ασχολείται με τον Φάρο: «Αυτή η ομάδα προέρχεται από συγχώνευση το 2009 ανάμεσα στον Φάρο και τον Θεμιστοκλή και έγινε στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ. Από εκεί τρέχουμε αυτό το πρότζεκτ που λέγεται Φάρος Κερατσινίου. Είμαστε πολλοί χρηματοδότες και εγώ είμαι αυτός που φαίνεται μπροστά. Είμαστε όλοι μαζί και αυτό είναι το μυστικό που φτάσαμε ως εδώ».

Για τις μεταγραφές αρκετών έμπειρων παικτών: «Η ομάδα χτίστηκε σιγά σιγά. Με σοβαρότητα και οικογενειακό κλίμα. Το πρότζεκτ είναι ένα δέλεαρ για τέτοιους παίκτες που ψάχνουν ηρεμία, φερεγγυότητα και κίνητρο σε αυτή την ηλικία. Έχουμε αθλητές στην ομάδα όπου 20χρονοι δεν μπορούν να κάνουν την προπόνησή τους και η δίψα που έχουν εκείνοι δεν υπάρχει μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς, φεύγει μία φουρνιά παικτών που έχει μία έντονη προσωπικότητα».

Για την εμφάνιση του Παπαμακάριου: «Ο Μανώλης έχει κάνει ένα συγκινητικό ματς χθες. Έχει κάνει αρχηγός στον Ολυμπιακό, έχει παίξει Εθνική ομάδα και στην Ισπανία. Έχει έναν ιδιαίτερο εγωισμό».

Για το αν πίστευε στην πρόκριση: «Όσο πλησίαζε η ώρα ναι. Στην αρχή ήμουν αδιάφορος, γιατί θεωρούσα πως ήμαστε ήδη νικητές. Δεν έχουμε τους ίδιους στόχους με τον ΠΑΟΚ. Αλλά, όσο πλησίαζε η ώρα, άρχιζα και το πίστευα. Στο σημείο που πήρε το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ δείξαμε μία δυσκολία, γιατί δείξαμε κούραση. Ο Λιακόπουλος είχε πρόβλημα και χθες του είχε βάλει ορό ο γιατρός του Άρη και σίγουρα δεν ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο ματς. Όμως, εκεί βάζει ο Μπατής ένα δύσκολο τρίποντο και λες: “αυτοί δεν πεθαίνουν”! Στο τέλος, τι να πω; Δεν είχα δύναμη να σκεφτώ πολύ».

Για τη φάση που διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ: «Την έχω δει μόνο στο κινητό μου, λίγο μετά το παιχνίδι. Καταλαβαίνεις στο τρίτο ή τέταρτο ριπλέι. Εγώ λέω… Μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ όταν παίζει με τον Φάρο και θεωρεί πως αδικείται από ένα σφύριγμα, χάνει την ουσία. Και εγώ μπορεί να αρχίσω να λέω για σφυρίγματα. Έτσι είναι το μπάσκετ. Στο γήπεδο θεώρησα πως έπρεπε να δώσει τρεις βολές, στο τρίτο ή τέταρτο ριπλέι φαίνονται τα βήματα. Ο Φάρος είναι τόσο καλά δικτυωμένος που τα έχει καλά με τη διαιτησία; Σας παρακαλώ, να μιλάμε σοβαρά. Είμαι φίλος του ΠΑΟΚ και ας μην το βγάζω προς τα έξω. Δεν επιτρέπεται όταν παίζει με τον Φάρο να ασχολείται με ένα σφύριγμα. Αυτή είναι η άποψή μου».

Για μία στιγμή με τον ΠΑΟΚ που του έχει μείνει χαραγμένη: «Η πιο έντονη στιγμή ως φίλος του ΠΑΟΚ ήταν όταν χάσαμε από τη Ρεάλ με το λάθος του Φασούλα στη Γαλλία. Έχει προηγηθεί ένα τρίποντο του Μπάνε από τα 12 μέτρα που ισοφαρίζει και μετά έγινε το λάθος. Η ιστορία του ΠΑΟΚ έχει συνδεθεί με περισσότερες κακές στιγμές, παρά καλές».

Για το τι είπε στον Πρέλεβιτς: «Νιώθω δέος για τον Μπάνε Πρέλεβιτς, καθώς όλο μου το δωμάτιο ήταν με αφίσες του. Του είπα διάφορα για παλιά παιχνίδια. Δεν τα βλέπω οπαδικά πράγματα, είμαι φίλος του μπάσκετ».

Για το γήπεδο του τελικού: «Δεν θα συμφωνήσουμε να γίνει στο ΟΑΚΑ ο τελικός. Ηθικά πρέπει να παίξουμε σε μία ουδέτερη έδρα. Οι πιθανότητές μας μαθηματικά είναι μία τοις χιλίοις και εννοείται δεν θα νικήσουμε. Εμείς ζητήσαμε να γίνει στην Αθήνα και σε κάποιο ουδέτερο γήπεδο. Αν γίνει εκτός Αθήνας θα έρθουν απειροελάχιστοι να μας δουν. Δεν θέλω να συνθηκολογήσω και να παίξουμε στην έδρα του αντιπάλου. Εάν δεν έβρισκα άλλο γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει στο ΣΕΦ, όπου θα έρθουν και δύο με τρεις χιλιάδες να μας δουν. Δεν έχει καμία σχέση με το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός αυτό που λέω, μακριά από μένα».

Για το αν θα κάνει μεταγραφή: «Αυτοί που έφεραν την ομάδα στον τελικό, αυτοί θα παίξουν. Εάν φέρουμε ξένο το ένα τοις χιλίοις γίνεται 1,5… Οπότε δεν θα φέρουμε. Δεν έχουμε πρεμούρα να φέρουμε ξένο. Θέλουμε να κρατήσουμε τον κορμό μας». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags