Facebook Pixel Πήρε τη νίκη, φουλάρει για "16"
Μπάσκετ
| 2016-01-27 22:08:00

Πήρε τη νίκη, φουλάρει για "16"

Πήρε τη νίκη, φουλάρει για "16"

Με ηγέτη τον Τζέρελ Μακνίλ ο Άρης νίκησε την Άλμπα Βερολίνου με 73-63 στο "Nick Galis Hall" αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει την ήττα των 15 πόντων στη Γερμανία

Το παιχνίδι ξεκίνησε στο “Nick Galis Hall”, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με τον Μιλοσάβλιεβιτς (0-2). Ο Άρης σημείωσε τους πρώτους του πόντους ένα λεπτό αργότερα, με εύστοχο δίποντο του Ντομινίκ Ουότερς. Το βασικό πρόβλημα της ελληνικής ομάδας ήταν το γεγονός πως έκανε τρία φάουλ στα πρώτα τρία λεπτά.

Η Άλμπα επέβαλε τον ρυθμό της και πήρε προβάδισμα τριών πόντων, με βασικό εκφραστή της τον Τσέρι (4-7). Επιπλέον, στο 6ο λεπτό της περιόδου ο πρώην άσος της Κηφισιάς, Ρομπ Λόουερι ευστόχησε σε σουτ από την περιφέρεια (8-12). Τα λάθη ήταν πολλά και από τις δύο ομάδες. Η Άλμπα άνοιξε την διαφορά της στους 5 (10-15), όμως ο Άρης μείωσε στον πόντο με τον ΜακΝιλ καταφέρνοντας να ισορροπήσει το ματς. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με εύστοχο δίποντο του Κικάνοβιτς και το σκορ στο 15-19.

Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι. Η τριάδα ΜακΝιλ, Κοέν, Ουάιτ πήρε την ομάδα στην πλάτη της και κατάφερε να φτάσει τον Άρη από -4 στο +7. Η διαφορά βέβαια δεν διατηρήθηκε για πολύ, καθώς η Άλμπα δεν ήταν διατεθειμένη υποκύψει τόσο εύκολα.

Ο πολύ καλός Κικάνοβιτς, που δημιουργούσε ήδη προβλήματα από την πρώτη περίοδο, με την βοήθεια του Μιλοσάβλιεβιτς έφεραν την Άλμπα στον πόντο δυόμισι λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Δημήτρης Πρίφτης κάλεσε τάιμ-άουτ και κάπου εκεί οι Θεασσαλονικείς ξύπνησαν. Πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και το ημίχρονο τους βρήκε στο +8 (42-34).

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε την δεύτερη περίοδο. Το “ρόδι” του σκορ έσπασε από την Άλμπα, με τον Ουάτ να ευστοχεί σε δίποντο. Η απάντηση ήρθε από τον Ουότερς, από πλευράς Άρη (44-36). Το ματς πέρασε σε καθεστώς διαχείρισης από τους γηπεδούχους.

Η διαφορά έφτασε στους 8 πόντους και οι Θεσσαλονικείς έδειχναν πως δεν χάνουν το ματς (53-45). Η Άλμπα έμοιαζε κουρασμένη και η ομάδα του κόουτς έβγαζε εύκολες άμυνες. Στο τελευταίο λεπτό η Άλμπα επεδίωξε να μπει στο στην διεκδίκηση της νίκης και κατάφερε να φτάσει στο -1, έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Τσέρι (55-54).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σίμτσακ ανέλαβε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του, καθώς σημείωσε καλάθι και φάουλ στο πρώτο λεπτό της περιόδου (58-54). Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια και οι δύο ομάδες φτάσανε ξανά την διαφορά στον πόντο. Ο Τσέρι έκανε ζημιά στην άμυνα των Θεσσαλονικέων, ενώ οι γηπεδούχοι χρειάζονταν πόντους οι οποίοι δεν έρχονταν.

Στα τελευταία λεπτά ο Άρης πάτησε πόδι και βρήκε σκορ από τα χέρια των Κοέν και Σίμτσακ, με την ψαλίδα να ανοίγει και το σκορ να διαμορφώνεται στο 68-59. Η σκληρή άμυνα έκανε ξανά την εμφάνιση της, η παίκτες του Ομπράντοβιτς τα είχαν χαμένα, ο Άρης πέρασε στο +11 και η διαφορά που είχε κερδίσει η Γερμανική ομάδα κινδύνευε. Ο ασταμάτητος ΜακΝιλ έκανε το 72-59 και όλοι πίστεψαν στην κάλυψη των 15 πόντων του Βερολίνου. Τελικά η υπέρβαση δεν έγινε , ο Ομπράνοβιτς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του Άρη πριν τελειώσει το ματς και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 73-63.

Οι διαιτητές: Σμίκιεβιτς, Σίλβα, Μπίγεντιτς
Τα δεκάλεπτα: 15-19, 42-34, 55-54, 73-63

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags