Facebook Pixel Η ώρα της αλήθειας!
| 2011-06-05 13:48:00

Η ώρα της αλήθειας!

Η ώρα της αλήθειας!

O Nίκος Μπουρλάκης σχολιάζει τον σημερινό τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Στα τρία πρώτα ματς της σειράς των τελικών είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε αγώνες εξαιρετικής ποιότητας και να θαυμάσουμε τη στρατηγική δύο μεγάλων προπονητών που διαθέτουν έμπειρους και σημαντικούς παίκτες στα ρόστερ τους. Είδαμε λοιπόν ορισμένα σημαντικά στοιχεία με αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε όλοι τι περισσότερο θα μπορέσουμε να δούμε απόψε.

Στον πρώτο αγώνα, στο Φάληρο, ο Παναθηναϊκός πήρε ώθηση από την άμυνά του και στην επίθεση δούλεψε άριστα στα miss match, διάβασε σωστά τα πλεονεκτήματά του και κατάφερε να κάνει το break.

Στο δεύτερο αγώνα είδαμε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αφήνει στην άκρη στο δεύτερο μέρος (έπειτα από ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού) τα αγαπημένα του pick 'n' roll και να παίρνει - ξανά- ώθηση από την άμυνά του. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόλις 23 πόντους στην επανάληψη κι έφτασε στο 2-0.

Στον τρίτο αγώνα η εικόνα ήταν αντίθετη... Ο Παναθηναϊκός ήταν χάρμα οφθαλμών στο πρώτο μέρος, όταν ο Ολυμπιακός στηριζόταν περισσότερο στον εξαιρετικό Μπουρούση που ήταν κυρίαρχος της ρακέτας. Στο δεύτερο εικοσάλεπτο ο Ιβκοβιτς ανέβασε την άμυνά του πιο ψηλά βάζοντας δίπλα στον (σπουδαίο) Γκόρντον τους Πελεκάνο και Πρίντεζη που έχουν τη δυνατότητα να μαρκάρουν μακριά από το καλάθι και να είναι ιδιαίτερα «επιθετικοί».

Η δημιουργία του Παναθηναϊκού καταστράφηκε, οι «πράσινοι» αποσυντονίστηκαν ιδιαίτερα στο τελευταίο 5λεπτο και ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πολύ σκληρός με αποτέλεσμα να φτάσει στη μείωση του σκορ και να πάρει παράταση ζωής κι ελπίδας στη σειρά των τελικών.

Απόψε τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο Παναθηναϊκός έχει το δεύτερο ματς μπολ στη σειρά. Το πρώτο το είχε την Τετάρτη που μας πέρασε. Το δεύτερο όμως είναι στην έδρα του, μπροστά στον κόσμο του κι αφού έχει καταφέρει να κάνει την ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός ζητά κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ: Να νικήσει δύο φορές σε μια σεζόν στην έδρα του Παναθηναϊκού (μην ξεχνάτε ότι έχει νικήσει στην κανονική περίοδο) την ίδια στιγμή που ο αντίπαλός του έχει ήδη συντηρήσει την παράδοση που τον θέλει από την περίοδο 2001-2002 και μετά σταθερά να νικά τουλάχιστον μια φορά στο σπίτι των «ερυθρόλευκων».

Από τη μία υπάρχει η θέληση για το... τελικό βήμα (και μάλιστα εντός έδρας) για τον τίτλο. Από την άλλη το ένστικτο της αυτοσυντήρησης (που λειτούργησε στο ΣΕΦ) για να υπάρξει δικαίωμα στο όνειρο. Μεγάλη βραδιά η αποψινή λοιπόν!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags