Facebook Pixel O άθλος του ΠΑΟΚ!
Μπάσκετ
| 2016-02-03 22:58:00

O άθλος του ΠΑΟΚ!

O άθλος του ΠΑΟΚ!

Η αποψινή επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Βαλένθια δεν αποτελεί μια απλή νίκη, αλλά μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν στον ελληνικό αθλητισμό!

Σύμφωνοι, η Βαλένθια δεν έχει τη φήμη της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα, όσον αφορά στο μπασκετικό της τμήμα. Πολύς κόσμος ίσως να την κατατάσσει πιο χαμηλά και από τη Λμποράλ Κούτσα ή τη Μάλαγα, μιας και οι δυο ομάδες αγωνίζονται στην Eυρωλίγκα και όχι στο ταπεινό Eurocup.

Πώς θα αντιδρούσε, λοιπόν, κάποιος μη εξοικειωμένος με το ισπανικό μπάσκετ αν μάθαινε ότι η Βαλένθια οδηγεί φέτος την κούρσα στην ισπανική Λίγκα και μάλιστα με το ασύλληπτο 18-0; Ακριβώς! Τι κι αν αγωνίζεται στο Eurocup; Η Βαλένθια όχι μόνο είναι πρώτη στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης αλλα είναι και αήττητη, έχοντας νικήσει όλες τις προαναφερθείσες μεγάλες ισπανικές ομάδες!

Θέλετε κι άλλο; Η Βαλένθια ολοκλήρωσε τον όμιλο της πρώτης φάσης του Eurocup με 10-0, κάτι που σημαίνει πως μέχρι να ηττηθεί από τη Λιμόζ στη δεύτερη φάση και συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου, ήταν αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις! Στη συνέχεια, γνώρισε και δεύτερη ήττα, παλι από τους Γάλλους,γεγονός που σημαίνει ότι είχε ηττηθεί από μόλις μια ομάδα σε όλη τη φετινή σεζόν!

Όλα αυτά μέχρι απόψε. Ο παθιασμένος ΠΑΟΚ είναι πλέον ο δεύτερος, μόλις, σύλλογος που παίρνει το “σκαλπ” της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρώπη και μάλιστα σε παιχνίδι “ζωής ή θανάτου”!

Ναι, αυτός ο ΠΑΟΚ που πριν από λίγες ημέρες έχασε από τον Άρη εντός έδρας. Αυτός ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην 6η θέση της -σαφώς πιο εύκολης από την ισπανική- ελληνική Λίγκα. Αυτός ο ΠΑΟΚ που δεν έχει ούτε Βίβες, ούτε Σαν Εμετέριο, ούτε κανένα από τα υπόλοιπα αστέρια της Βαλένθια.

Τι μας διδάσκει η επιτυχία του “Δικεφάλου”; Ότι το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι μόνο οι “αιώνιοι”. Βεβαίως, θα αναγνωρίσουμε τις επιτυχίες τους. Ωστόσο, είναι αδιανόητο να δίνουμε τόση βάση στα τερτίπια τους και στον εκατέρωθεν “πόλεμο λάσπης” και να αφήνουμε να περνούν στα “ψιλά” εκπληκτικές υπερβάσεις όπως η απόψινη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags