Facebook Pixel Νίκη με... γνωριμία Χέινς
| 2016-02-15 20:13:00

Νίκη με... γνωριμία Χέινς

Νίκη με... γνωριμία Χέινς

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Απόλλωνα Πατρών με 87-81, με τον Μαρκίζ Χέινς να ξεκινά στη βασική 5άδα

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" έδωσε στον Μαρκίζ Χέινς τη θέση του βασικού γκαρντ της ομάδας (παρέα με τον Νικ Καλάθη), αφού η λειψανδρία που υπήρχε στην περιφέρεια ήταν μεγάλη (σ.σ.: Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Παππάς), την ώρα που ο Έλιοτ Γουίλιαμς ήταν ανέτοιμος για να βοηθήσει

Ο Απόλλωνας Πάτρας κατάφερε να προβάλλει αντιστάσεις κυρίως για μια περίοδο κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος επιβλήθηκε με 87-81. Οι “πράσινοι” χρειάστηκαν ένα καταιγιστικό δεκάλεπτο (το δεύτερο) ώστε να “χτίσουν” μεγάλη διαφορά και να κλειδώσουν την υπόθεση νίκη, καθώς δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν με αξιώσεις στη διεκδίκηση της, με το τελικό σκορ να επέρχεται μετά τη μεγάλη χαλάρωση των γηπεδούχων στο τέλος.

Ο Απόλλωνας ήταν αυτός που “έσπασε το ρόδι” με τρίποντο του Σάντλερ και μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, κατορθώνοντας να ξεφύγει ακόμα και με 7 πόντους (4-11), ύστερα από 4 λεπτά αγώνα. Οι Καλάθης, Φελντέιν και Παπαγιάννης απάντησαν (12-13 στο 5′) για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού, για πρώτη φορά, στο 6ο λεπτό, με τον Γιάνκοβιτς (15-13). Το υπόλοιπο της περιόδου κύλησε εξαιρετικά αμφίρροπα με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνέχεια και τον Παναθηναϊκό να το διατηρεί (24-20).

Το δεύτερο δεκάλεπτο σήμανε, ουσιαστικά, και το τέλος του αγώνα. Οι “πράσινοι” μπήκαν αποφασισμένοι να “καθαρίσουν” την “μπουγάδα” και το κατάφεραν. Με τον Ραντούλιτσα να “παίρνει μπροστά” και να αποτελεί το βασικό επιθετικό όπλο, το “τριφύλλι” έτρεξε επιμέρους 24-10 (48-31), μέσα στα πρώτα 8 λεπτά της περιόδου, το οποίο ανήλθε σε 29-16 μέχρι την ολοκλήρωση αυτής. Ως αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ακόμα και με 20 πόντους (53-33), με τον Άντερσον να προλαβαίνει την κόρνα της λήξης και να κάνει το 53-36, του ημιχρόνου.

Οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι περισσότερο από το να πλησιάσουν στο -11 (53-42 στο 21′) κατά την τρίτη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε τον αγώνα και τον ρυθμό, διατηρώντας με ευκολία την απόσταση σε διψήφιο νούμερο μέχρι τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα (70-57).

Oι “πράσινοι” χαλάρωσαν στην τελευταία περίοδο, κάτι που δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους Πατρινούς, οι οποίοι έριξαν τη διαφορά στους 9 πόντους (79-70 στο 35′, 85-76 στο 38′) σε αρκετές περιπτώσεις, με μπροστάρηδες τους Λαμπρόπουλο και Σάντλερ, αλλά τίποτα παραπάνω.

Διαιτητές: Μητσόπουλος – Πουρσανίδης – Ταρενίδης.
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 53-36, 70-57, 87-81

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags