Facebook Pixel Τα είδε... όλα η ΑΕΚ αλλά νίκησε
| 2016-02-21 19:55:00

Τα είδε... όλα η ΑΕΚ αλλά νίκησε

Τα είδε... όλα η ΑΕΚ αλλά νίκησε

Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά, όμως αντέδρασε άψογα και συνέχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στην Α1, επικρατώντας της Κηφισιάς με 76-73.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς βρέθηκε πίσω ακόμα και με 11 πόντους, όμως χάρη σε μια καταιγιστική τρίτη περίοδο, όπου έτρεξε επιμέρους 27-7 (!), έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε την κατάκτηση του 16ου ροζ φύλλου της σεζόν. Όμως ήταν κακή η αντίδραση στην τελευταία περίοδο, όταν η μεγάλη χαλάρωση επέφερε ένα comeback της Κηφισιάς, με την “αυτοκτονία” να αποσοβείται στο τέλος.

Η ΑΕΚ προηγούνταν με 4-1, ύστερα τρία λεπτά αγώνα, που ήταν και η τελευταία πρωτοκαθεδρία που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Ακολούθησε ένα άσχημο επτάλεπτο, που χαρακτηρίστηκε από αστοχία και λάθη, με την Κηφισιά να τα εκμεταλλεύεται πλήρως, να χτίζει ψυχολογία και να ξεφεύγει με 9 πόντους (12-21) μέχρι την ολοκλήρωση της εναρκτήριας περιόδου, έχοντας μπροστάρηδες τους Ελ-Αμίν και Χογκ.

Η ψαλίδα έφθασε σε διψήφιο επίπεδο (14-25) στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, δια χειρός Χογκ, αλλά τότε ξεκίνησε η αντεπίθεση της Ένωσης. Ο Γιούρι Ζντοβτς κάλεσε τάιμ άουτ και κατάφερε να αφυπνίσει τους παίκτες του, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν. Αρχικά ο Μιλόσεβιτς και εν συνεχεία, οι Σάκοτα και Χέρστον πήραν πρωτοβουλίες, μειώνοντας την απόσταση, ενώ το τρίποντο του Καλαμπόκη την έριξε στο -2 (36-38 στο 29′). Το 36-39 του πρώτου ημιχρόνου καταδείκνυε ένα αναλόγως ανταγωνιστικό δεύτερο εικοσάλεπτο.

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Οι “κιτρινόμαυροι” εμφανίστηκαν αφιονισμένοι το παρκέ, θέλοντας να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη και να μην επιτρέψουν στους φιλοξενουμένους να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Και το κατάφεραν. Με επιμέρους 21-2 (!), μέχρι το 26ο λεπτό, και τους Μαυροκεφαλίδη, Χέρστον και Καλαμπόκη να πρωτοστατούν, η Ένωση ξέφυγε με 16 πόντους (57-41) και μπήκε στην τελευταία περίοδο ούσα μπροστά με 63-46!

Οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, υπερβολικά, οι Κηφισιώτες ανέβασαν στροφές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η απόσταση να μειωθεί στο -5 (72-67) με τρίποντο του Πόποβιτς, δύο λεπτά πριν το τέλος, κάνοντας ξανά ντέρμπι τον αγώνα. Οι Γκίκας και Κασελάκης αστόχησαν σε δύο σερί επιθέσεις, ο Μπράουν επίσης -από πλευράς ΑΕΚ- αλλά ο Μαυροειδής ήταν εκεί για να μαζέψει το επιθετικό ριμπάουντ και να σημειώσει καθοριστικό καλάθι (74-67) 40 δεύτερα πριν το τέλος.

Ακολούθησε ένα μεγάλο τρίποντο από τον Πόποβιτς (74-72) για να ρίξει τη διαφορά στο -2 και να οδηγήσει το παιχνίδι στη “ρουλέτα” των βολών, μισό λεπτό πριν την κόρνα της λήξης. Γκίκας, αρχικά, και Χέρστον, στη συνέχεια, ήταν κατά το ήμισυ εύστοχοι από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας”, αλλά στην τελευταία επίθεση ο Κασελάκης αστόχησε δις από τα 6.75μ. και αποφεύχθηκε η παράταση.

Διαιτητές: Φούφης – Παναγιώτου – Γεωργιάδης.
Τα δεκάλεπτα: 12-21, 36-39, 63-46, 76-73

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Χέρστον 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 6, Κάρτερ 10 (1), Μπράουν 8, Μαυροειδής 9, Παπαντωνίου 3 (1), Σάκοτα 10 (2), Μιλόσεβιτς 6, Γκριν, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 13 (3).
ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 5, Κασελάκης 4, Χογκ 19 (14ρ.), Ελ-Αμίν 11, Γλυνιαδάκης 7, Χατζηνικόλας, Γκίκας 5, Πόποβιτς 13 (3), Σταμάτης 9 (1), Χρυσικόπουλος.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags