Facebook Pixel Με σούπερ Όντομ στην Αμαλιάδα
Μπάσκετ
| 2016-02-22 19:53:00

Με σούπερ Όντομ στην Αμαλιάδα

Με σούπερ Όντομ στην Αμαλιάδα

Με κορυφαίο τον Νταράους Όντομ (17π. με 5/7 τριπ.) ο Ολυμπιακός νίκησε 84-65 στην Αμαλιάδα τον Κόροιβο

Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Ολυμπιακός πέρασε, όπως αναμενόταν, άνετα από την Αμαλιάδα, επικρατώντας του Κοροίβου με 84-65, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τα βρήκε σκούρα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς στη συνέχεια ανέβασε στροφές, φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζόνσον Όντομ, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ 16 πόντους πρόσθεσε ο Σπανούλης.

Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ, αιφνιδιάζοντας τους “ερυθρόλευκους”. Παίζοντας ωραίο μπάσκετ, κατάφεραν να προηγηθούν με 20-14 στο πρώτο δεκάλεπτο, δείχνοντας πως θα βάλουν δύσκολα στους Πειραιώτες.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ανέβασαν στροφές σε άμυνα κι επίθεση, εξαφανίζοντας τον Κόροιβο από τα παρκέ, καθώς έτρεξαν επιμέρους σκορ 32-11 (!). Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με 46-31 στο πρώτο ημίχρονο και “καθάρισαν” ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου, πάντως, δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τη διαφορά περισσότερο, καθώς ο Κόροιβος ήταν ιδιαίτερα μαχητικός. Οι γηπεδούχοι δεν θέλησαν να πετάξουν λευκή πετσέτα και πάλεψαν το παιχνίδι, ρίχνοντας, μάλιστα, τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (66-58) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με buzzer beater τρίποντο του Τρότερ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν είχε όρεξη για περαιτέρω αστεία. Με σερί 13-0, εκτόξευσε τη διαφορά στο +21 (79-58) και έφτασε δια περιπάτου στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 31-46, 58-66, 65-84

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags