Facebook Pixel "Λίντερ, λίντερ, λίντερ"!
| 2011-06-07 07:47:00

"Λίντερ, λίντερ, λίντερ"!

"Λίντερ, λίντερ, λίντερ"!

To είπε τρεις φορές για να το εμπεδώσουμε ο μεγάλος Ομπράντοβιτς για τον επίσης μεγάλο Διαμαντίδη. Ο Ζοτς κάνει την ατομική κριτική για κάθε παίκτη του ξεχωριστά! Αξίζει να διαβάσετε τη γνώμη του…

Αναλυτικά ένα μέρος όσων δήλωσε στη "Sportday":

Για τον Διαμαντίδη:

«Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Διαμαντίδης. Είναι παράδειγμα για όλους. Αυτό που δεν ξέρει αρκετός κόσμος είναι ότι πρόκειται και για εξαιρετικό παιδί. Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτόν. Είναι αρχηγός. Απίστευτος παίκτης. Λίντερ, λίντερ, λίντερ. Όταν τον είχαμε πάρει από τον Ηρακλή, νομίζαμε ότι θα εξελιχθεί σε πολύ καλό παίκτη. Έπρεπε, όμως, να του βελτιώσουμε το παιχνίδι στην επίθεση. Να γίνει πιο ορμητικός. Χρόνο με τον χρόνο βελτιωνόταν. Και φέτος ήταν και στο επιθετικό κομμάτι εξαιρετικός. Το θέμα, όμως, είναι ότι μπορεί να βελτιωθεί. Να γίνει ακόμα καλύτερος. Θα ξεκουραστεί από τη στιγμή που δεν θα πάει στην Εθνική και θα δουλέψει ποιοτικά».

Για τον Καλάθη:
 

«Μιλήσαμε πολύ μαζί του από το ξεκίνημα της χρονιάς. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που έπαιξε. Στον τέταρτο και τελευταίο τελικό ήταν ο ηγέτης μας. Έπαιξε και για τον Διαμαντίδη. Είναι πολύ γρήγορος, είναι από τα μεγάλα του ατού. Εννοείται ότι πρέπει να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του. Έκανε κάποια κακά σουτ χθες (σ.σ.: προχθές), αλλά από την άλλη είχε σωστές αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία, όπως και 6/6 βολές. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης και αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε με τίποτα είναι την ηλικία του. Είναι μόλις 22 ετών. Είναι πολύ νέος για τη θέση του πλέι μέικερ. Έχει τα φόντα να φθάσει ψηλά.

Στην αρχή της χρονιάς τού είπα ότι θα είσαι στη θέση του πλέι μέικερ μαζί με τον Διαμαντίδη και τον Τέπιτς. Του είπα ότι τον πιστεύω. Κάποια στιγμή δεν αισθανόταν καλά και του απάντησα ότι τίποτα δεν άλλαξε. Άσε τι λένε και συνέχισε να κάνεις τη δουλειά σου. Ο καθένας κάνει λάθη», είπε για τη μεταμόρφωση του Καλάθη ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος για την πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι την... ανάσταση, δηλαδή μέχρι τα ματς με την Μπαρτσελόνα, τόνισε: «Το έχω ξαναπεί, αλλά τα όποια παιχνίδια είχαμε χάσει μέχρι τότε τα είχαμε χάσει στις λεπτομέρειες. Δουλέψαμε σε αυτές τις λεπτομέρειες, βελτιωθήκαμε κι έτσι τα αποτελέσματα ήταν καλά».

Για τον Σάτο:

«Με την απόδοσή του μας έδειξε ότι πήραμε σωστή απόφαση το καλοκαίρι, όταν αποφασίσαμε να τον εντάξουμε στην ομάδα μας. Είναι πέρα από σπουδαίος παίκτης και πολύ καλός χαρακτήρας. Δουλεύει πολύ. Μας βοήθησε σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Αλλά και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Η συμπεριφορά του ήταν σαν να βρισκόταν χρόνια μαζί μας».

Για τον Περπέρογλου:

«Τον πήραμε νέο παιδί από τον Πανιώνιο. Είναι σημαντικός παίκτης, μας έλειψε στους τελικούς. Έχει ποιότητα, πρέπει να καταλάβει όμως ότι χρειάζεται να βελτιωθεί. Στην άμυνα κάνει δουλειά, αλλά μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός. Στην επίθεση πρέπει να βελτιώσει την ντρίμπλα του. Να μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις μέσω της ντρίμπλας του. Θέλουμε να συνεχίσει μαζί μας».

Για τον Καϊμακόγλου:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης, καταλαβαίνει το παιχνίδι. Εχει το επιπλέον προσόν ότι μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις, και στο "3" και στο "4". Αμυντικά κάνει σημαντική δουλειά και βεβαίως μπορεί να γίνει καλύτερος».

Για τον Φώτση:

«Πάντα παίρνει ευθύνες πάνω του. Τον είχα από την πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό. Το 1999 ήταν, όμως, μικρός. Είναι εκπληκτικός παίκτης. Τη συγκέντρωση που έχει στο παιχνίδι είναι δύσκολο να τη βρεις σε κάποιον άλλον. Για τον Παναθηναϊκό είναι πραγματικά σημαντικός και δεν χρειάζεται να πούμε πως τον θέλουμε και στο μέλλον μαζί μας».

Για τον Τσαρτσαρή:

«Είναι πολλά χρόνια μαζί μας. Είναι από τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας και πραγματικά δεν θυμάμαι πόσους τίτλους έχει. Είναι από εκείνους που λατρεύω. Είναι σημαντικός και είμαι περήφανος γι' αυτόν. Στο αγωνιστικό κομμάτι πρέπει σε μερικά ματς να γίνει πιο επιθετικός. Και ο Κώστας θέλουμε να συνεχίσει να βρίσκεται μαζί μας».

Για τον Βουγιούκα:

«Είναι νέο παιδί, που βρέθηκε για πρώτη φορά μαζί μας. Βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό, ειδικά στην επίθεση. Εχει ποιότητα. Πρέπει να δουλέψει, όμως. Να γίνει πιο γρήγορος. Στην άμυνα, στο πικ εντ ρολ. Δουλεύει πολύ με τον γυμναστή μας, τον Σάββα Αρώνη, για τα πόδια του. Αν βελτιωθεί πραγματικά, θα γίνει πιο σημαντικός. Αυτό που δεν χωράει αμφιβολία είναι ότι είναι έξυπνος».

Για τον Μάριτς:

«Ήταν μεγάλη ατυχία το γεγονός του τραυματισμού του. Προσπάθησε σκληρά να επανέλθει. Δεν βρέθηκε στο επίπεδο που ήταν στην Παρτίζαν και αυτό λόγω του τραυματισμού του. Πριν από τα ματς με την Μπαρτσελόνα γύρισε και μας βοήθησε. Όπως μας βοήθησε και στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Την επόμενη χρονιά ελπίζω να δούμε τον Μάριτς της Παρτίζαν».

Για τον Μπατίστ:

«Είναι Έλληνας πλέον ο Μάικ. Ή αν θέλετε Ελληνοαμερικανός. Είναι ο νεότερός μας παίκτης, όπως είπα και στη συνέντευξη Τύπου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξω πως στον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στο μπάσκετ δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Το θέμα είναι πόσο θέλεις κάτι, πόσο φιλόδοξος είσαι. Και ο Μάικ ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Είμαι περήφανος γι' αυτόν, είχε δύσκολη σεζόν, προσπαθήσαμε να τον φρεσκάρουμε κατά τη διάρκειά της. Ο καθένας τον αγαπάει. Τίμια θα πω πως όταν τον είχαμε πάρει, προερχόμενο από το ΝΒΑ και τους Μέμφις Γκρίζλις, τον πήραμε για 4άρι. Όσο περνούσε, όμως, ο καιρός, βλέπαμε ότι μπορεί να παίξει και σέντερ. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση».

Για τον Νίκολας:

«Είναι εξαιρετικής ποιότητας παίκτης, τον πιστεύουμε πολύ. Είναι, εκτός των άλλων, από τους δημιουργούς του παιχνιδιού μας. Είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και αυτό λόγω των προβλημάτων με τα πόδια του. Ήταν κάτι που δεν του επέτρεψε να έχει συνέχεια στην απόδοσή του. Θα έχει την ευκαιρία τώρα να ξεκουραστεί και να εμφανιστεί πιο ανανεωμένος. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για τον Παναθηναϊκό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags