Facebook Pixel Αλίμονο στο μπάσκετ!
| 2011-06-07 14:45:00

Αλίμονο στο μπάσκετ!

Αλίμονο στο μπάσκετ!

Εμείς ποτέ δεν κοιτάμε μέσα από οπαδικό πρίσμα τα γεγονότα. Εδώ στον "σκύλο" βλέπουμε πάντα όσα συμβαίνουν σφαιρικά. Υπάρχουν, λοιπόν, δυο ενδεχόμενα που παίζουν σε παράλληλο ταμπλό.

Από τη μια οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι δηλώνουν κουρασμένοι και σκέφτονται να δώσουν την ΚΑΕ, ενώ τα δημοσιεύματα σήμερα δίνουν και παίρνουν για τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Αυτοί δεν είναι κουρασμένοι, αλλά απογοητευμένοι.

Σύμφωνοι, τίποτα δεν είναι οριστικό. Όπως μπορεί οι Γιαννακόπουλοι να παραμείνουν, έτσι το ίδιο να γίνει και με τους Αγγελόπουλους, που πρίν λίγη ώρα είδαν και την στήριξη από την Θύρα 7 με την ανακοίνωση.

Να κάνουμε, όμως, μερικές υποθέσεις εργασίας;

Αν δώσουν την ΚΑΕ οι Γιαννακόπουλοι και ο Ολυμπιακός του χρόνου κερδίσει το πρωτάθλημα, θα είναι το ίδιο; Όχι, βέβαια. Ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια έχει από πίσω του τον Παύλο και τον Θανάση που έχουν παίξει σπουδαίο ρόλο στην πράσινη κυριαρχία σε όλα τα επίπεδα.

Το γεγονός ότι ο πολύς Ομπράντοβιτς μένει τόσα χρόνια είναι πρωτίστως δική τους επιτυχία. Συνεπώς, αν ο αιώνιος αντίπαλος παρουσιαστεί του χρόνου αποδυναμωμένος, σε διοικητικό επίπεδο, τότε το πρωτάθλημα μπορεί να πάει στον Ολυμπιακό, όμως δεν θα είναι το ίδιο. Η χαρά του νικητή, άλλωστε, έχει σχέση πάντα με τον ποιόν κερδίζεις.

Η δικαίωση, δηλαδή, για τους Αγγελόπουλους θα ήταν να κερδίσουν τον δυνατό Παναθηναϊκό, τον δυνατότερο όλων των εποχών. Αυτή είναι η γοητεία. Κι έτσι τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και απολαμβάνουμε μάχες υψηλού επιπέδου (εννοείται δίχως τα συνήθη καφριλίκια της εξέδρας).

Από την άλλη πλευρά, ας υποθέσουμε ότι μένουν οι Γιαννακόπουλοι και φεύγουν οι Αγγελόπουλοι. Θα είναι το ίδιο αν ο Παναθηναϊκός πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα; Όχι, βέβαια. Οι Αγγελόπουλοι έχουν ξοδέψει οι άνθρωποι 100 εκατομμύρια ευρώ. Ποιος άλλος θα βρεθεί τέτοια εποχή κρίσης να ρίξει τόσα λεφτά; Πήραν παίκτες πασίγνωστους, άλλαξαν τόσους καλούς προπονητές με στόχο να κάνουν υψηλό πρωταθλητισμό. Συνεπώς, ένας αποδυναμωμένος – και χωρίς ηθικό μετά τη νέα απώλεια τίτλου - Ολυμπιακός, δίχως τους Αγγελόπουλους, θα είναι ακόμα πιο εύκολη λεία για τον Παναθηναϊκό, κατά πάσα πιθανότητα.

Στο ακόμα χειρότερο σενάριο, δηλαδή αν φύγουν και οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι, τότε μιλάμε για πυρηνική βόμβα σε όλο το οικοδόμημα του πρωταθλήματος. Και ειδικά σε βάθος χρόνου. Μπορεί να πάνε και την επόμενη σεζόν οι δυο ομάδες με κεκτημένη ταχύτητα, όμως κάποια στιγμή θα κλατάρουν, αφού θα λείπουν τα πολλά λεφτά.

Αν τώρα το πρωτάθλημα είναι απαξιωμένο με τις περισσότερες ομάδες να… λιμοκτονούν, φανταστείτε τι έχει να γίνει στην περίπτωση που ξεπέσουν και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Τι να κάτσει να δει ο θεατής;

Το συμφέρον για το πρωτάθλημα θα είναι να παραμείνουν και οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι. Και οι δυο πλευρές έχουν κίνητρα για να συνεχίσουν την κόντρα τους, ενώ και οι Αγγελόπουλοι σίγουρα μαθαίνουν από τα όποια λάθη τους και προσπαθούν πραγματικά και με κάθε θυσία να είναι ανταγωνιστικοί, για να πάρει τα σκήπτρα κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός.

Κι αυτή η μονομαχία κρατάει – ακόμα – το μπάσκετ ζωντανό. Μην ξεχνάμε, ότι με εξαίρεση τον Μαρινάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα λεφτά έχουν στερέψει γενικώς στην πιάτσα. Και το μπάσκετ έχει την πολυτέλεια να διαθέτει δυο οικογένειες από επιχειρηματίες που χώνουν λεφτά αβέρτα. Αν τους χάσει κι αυτούς; Και τι πιθανότητες υπάρχουν στην παρούσα φάση να βρεθούν χρηματοδότες ανάλογου βεληνεκούς και πάθους;

Το ακόμα, βέβαια, πιο ιδανικό σενάριο θα ήταν να βρεθούν χρηματοδότες δυνατοί και για άλλες βαριές φανέλες του ελληνικού μπάσκετ, έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, όμως αυτό φαντάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags