Facebook Pixel Ντιρκ με πυρετό, έφερε στα ίσα τον τελικό!
| 2011-06-08 07:50:00

Ντιρκ με πυρετό, έφερε στα ίσα τον τελικό!

Ντιρκ με πυρετό, έφερε στα ίσα τον τελικό!

Μπορεί να ήταν άρρωστος ο Ντιρκ Νοβίτσκι, αλλά κατάφερε και πάλι να ηγηθεί του σκοραρίσματος στο Ντάλας (21 π.) και να φέρει τη σειρά των τελικών με το Μαϊάμι στο 2-2.

Οι Ντάλας Μάβερικς κατάφεραν να κάνουν το 2-2 στην σειρά των τελικών με τους Μαϊάμι Χιτ κερδίζοντας τους με 86-83. Απίστευτος ο Γουέιντ που ωστόσο ήταν μοιραίος στην τελευταία επίθεση της ομάδας του.

Οι Ντάλας Μάβερικς κατάφεραν να φέρουν ξανά στα ίσα την σειρά των τελικών κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που μίλησαν οι πολύ καλές άμυνες και των δυο ομάδων το Ντάλας κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη παρόλο που ο Ντιρκ Νοβίτσκι έδειχνε να μην μπορεί να βρει σταθερό ρυθμό, λόγω και του πυρετού που είχε.

Το Ντάλας από νωρίς ήλεγχε το παιχνίδι, ωστόσο η καταπληκτική εμφάνιση του Ντουέιν Γουέιντ που θύμισε τις εμφανίσεις του από την προηγούμενη σειρά μεταξύ των δυο ομάδων κρατούσε το Μαϊάμι μέσα στο παιχνίδι. Μάλιστα στην Τρίτη περίοδο και στις αρχές της τέταρτης οι Χιτ κατάφεραν να περάσουν μπροστά και να χτίσουν μια μικρή διαφορά.

Ωστόσο, όπως και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, έτσι και τώρα, το Ντάλας αφυπνίστηκε, και βρήκε τον ήρωα του στο πρόσωπο του Τσάντλερ που τελείωσε το παιχνίδι με 16 ριμπάουντ. Το Ντάλας έτρεξε ένα δικό του σερί και κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά. Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στο καλάθι με τις δυο ομάδες να υπερβάλουν εαυτούς στην αμυντική τους προσήλωση.

Οι Μάβερικς ήταν πιο ψύχραιμοι, ακόμη και όταν κλήθηκαν να εκτελέσουν βολές, σε αντίθεση με τους Χιτ που είδαν τον πολυτιμότερο παίκτη τους στον αγώνα, Ντουέιν Γουέιντ να χάνει μία από τις δυο βολές του και να αφήνει την μπάλα να του γλιστρήσει στην τελευταία επίθεση του Μαϊάμι.

Το Ντάλας είδε τον Ντιρκ Νοβίτσκι να μην βρίσκει σταθερό ρυθμό, ωστόσο ακόμη και έτσι ο γερμανός ηγήθηκε του σκοραρίσματος των τεξανών με 21 πόντους και πέτυχε το καθοριστικό λέι απ στα 14,4 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Από κοντά ο Τζέισον Τέρι με 17 πόντους και ο Σον Μάριον με 16. Καθοριστική υπήρξε και η εμφάνιση του Τάισον Τσάντλερ που πέτυχε 13 πόντους και μάζεψε 16 ριμπάουντ.

Από την πλευρά των Χιτ, ο Λεμπρόν Τζέιμς τα βρήκε μπαστούνια κόντρα στην χαλύβδινη άμυνα των Μαβς, καθώς πέτυχε μόλις 8 πόντους. Αντίθετα ο Ντουέιν Γουέιντ πέτυχε 32 πόντους και έκανε γενικά ότι ήθελε μέσα στο παρκέ, μέχρι τα τελευταία λεπτά, όπου σιώπησε και αυτός. Ο τελευταίος των Big 3, Κρις Μπος πέτυχε 24 πόντους.

Δωδεκάλεπτα: 21-21, 24-26, 20-22, 21-14

Μάβερικς: Marion 16, Nowitzki 21, Chandler 13, Barea 8, Stevenson 11, Terry 17

Χιτ: James 8, Bosh 24, Anthony 4, Wade 32, Miller 6, Haslem 4, Chalmers 5

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags