Facebook Pixel Προπονησούλα, παραλίγο... 100άρα και τώρα Ρεάλ!
Μπάσκετ
| 2016-03-21 21:27:00

Προπονησούλα, παραλίγο... 100άρα και τώρα Ρεάλ!

Προπονησούλα, παραλίγο... 100άρα και τώρα Ρεάλ!

H Κηφισιά κατάφερε να μην σκοράρει σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο (!) και ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Παπαπέτρου συνέτριψε την ομάδα των βορείων προαστίων με 97-59 και πλέον βλέπει Ρεάλ

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Κηφισιά στο ΣΕΦ, με μόνο στοχο την νίκη που θα τον διατηρούσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά θα του έδινε και την ψυχολογική ώθηση για το μεσοβδόμαδο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσιάστηκε σοβαρή σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε την νίκη με σκορ 97-59.

Η Κηφισιά πάτησε το παρκέ του ΣΕΦ ανοίγοντας το σκορ με μεγάλο τρίποντο του Χατζηνικόλα. Oι πρώτοι πόντοι του Ολυμπιακού ήρθε από τον Μάντζαρη με γκολ-φάουλ. Οι “ερυθρόλευκοι” από το σημείο αυτό κατάφεραν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης και να προηγηθούν μέχρι και με 10 πόντους διαφορά (26-16), μετά από 1/2 βολές του Χάντερ. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 28-21.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο. Η Κηφισιά επεδίωκε να βρει έναν τρόπο να ξαναμπεί στο ματς, όμως ο Ολυμπιακός πάταγε γερά στα πόδια του. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +16 έξι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (39-23). Η κόρνα του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 12 πόντους και το σκορ στο 50-38.

Ο ρυθμός έπεσε κάπως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το 53-38 (γκολ-φάουλ), ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης διεύρυνε την διαφορά στο +17 (55-38). Το σκορ ξέφυγε στην πορεία, καθώς ο Ολυμπιακός έδειχνε ιδιαίτερα ορεξάτος, ενώ η Κηφισιά δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει. Ο “V-Span” συνέχισε το βιολί του και έκανε το 60-38, με σουτ από την περιφέρεια. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με την διαφορά στο +33, έπειτα από τρίποντο του Χάκετ (71-38) και την Κηφισιά να μην πετυχαίνει πόντο!

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μειώσουν, ενώ ο Ολυμπιακός πάταγε πάνω στην διαφορά και έκανε συντήρηση δυνάμεων. Οι Χογκ και Μάρσαλ πήραν κάποιες παραπάνω προσπάθειες, όμως το σκηνικό δεν άλλαξε. Αντί η διαφορά να μειώνεται, ανέβαινε. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε το 91-51 (+40), ευστοχώντας σε τρίποντο δυόμισι λεπτά πριν το τέλος. Τελικό σκορ 97-59.

Οι διαιτητές: Μάνος – Σκούτας – Μάλαμας
Τα δεκάλεπτα: 28-21, 50-38, 71-38, 97-59

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags