Facebook Pixel H Ευρωλίγκα δεν είναι πανάκεια, είναι το όχημα
| 2011-06-08 22:41:00

H Ευρωλίγκα δεν είναι πανάκεια, είναι το όχημα

H Ευρωλίγκα δεν είναι πανάκεια, είναι το όχημα

Ο Γιώργος Κουβεντίδης σχολιάζει την κατάκτηση της 3ης θέσης από τον ΠΑΟΚ και την επιστροφή του στην Ευρωλίγκα

Σαχλαμάρες να μην λέμε… Η γενιά των «30φεύγα προς 40έλα», μ΄ αυτές τις εικόνες και μ΄ αυτή την ομάδα μεγάλωσε. Στο γεμάτο Αλεξάνδρειο, με τον ΠΑΟΚ να παίζει επί μακρόν στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκείνος ο αλήτης ο Ραγκάτσι, που ότι έχει κάνει στη ζωή του, είναι εκείνο το καλάθι στο ΣΕΦ, έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ, που αν έπαιρνε εκείνο το Πρωταθλητριών, είχε έτοιμες συμφωνίες για να είναι για πολλά χρόνια στο ίδιο κορυφαίο επίπεδο.

Δε βαριέσαι, 18 χρόνια πέρασαν από τότε, ο ΠΑΟΚ με τις δυσκολίες του, στάθηκε σ΄ ένα υψηλό επίπεδο, μέχρι που τον πήρε στα χέρια του ο Μπατατούδης με την παρέα του, και του άλλαξαν τα φώτα.

Για μια δεκαετία, αυτή η ομάδα, που κράτησε συντροφιά τους ΠΑΟΚτσήδες σε πολύ δύσκολες εποχές, κολύμπησε στη μιζέρια και τώρα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει απ΄ αυτήν.

Ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι στην Ευρωλίγκα. Στα προκριματικά της Ευρωλίγκα, είναι η αλήθεια, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο Βασίλης Οικονομίδης, θα το παλέψει να πάρει η Ελλάδα ακόμη μια θέση στους ομίλους, έστω κι αν, εφόσον το δει κανείς ρεαλιστικά, θα ομολογήσει ότι αυτό είναι κάτι, που το ελληνικό μπάσκετ δεν το αξίζει.

Αυτό το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, είναι το εισιτήριο για να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στο επίπεδο, που αρμόζει στην μπασκετική του ιστορία. Η Ευρωλίγκα δεν είναι πανάκεια, αν τη χρησιμοποιήσει όλος ο ΠΑΟΚ με λογική και συνειδητοποιήσει, που πήγε το μπάσκετ, τι οικονομική κατάσταση βιώνουμε, και πως μπορεί να ανασυνταχθεί, είμαι βέβαιος ότι μπορεί να ξεφύγει οριστικά απ΄ αυτή τη δεκαετή μιζέρια.

Ο φετινός ΠΑΟΚ ήταν μια μέτρια ομάδα, ο βασικός του αντίπαλος, ήταν ακόμη πιο μέτριος, σε σημείο που ώρες – ώρες αυτοί οι μικροί τελικοί, να μου θυμίζουν All Star Game της Κυπριακής Λίγκας.

Ο φετινός ΠΑΟΚ ήταν μια ομάδα, με κάποιες πραγματικά καλές επιλογές παικτών, με έναν προπονητή, που είναι πραγματικά ευλογία που αυτή η ομάδα τον έχει και με έναν ορθολογιστή, άνθρωπο του μπάσκετ, δίπλα του. Με μία διοίκηση που προσωπικά δεν μου γέμισε ποτέ το μάτι, αλλά πάλεψε με τα προβλήματα και πήρε σωστές αποφάσεις στα μέσα της σεζόν, όταν μεταξύ άλλων αναγκάστηκε να θυσιάσει τον Λάζαρο.

Αυτή η ομάδα δεν έχει έσοδα, τα λιγοστά που είχε, τα αξιοποίησε πολύ καλά. Αυτή η ομάδα, με τις σημερινές συνθήκες, δεν μπορεί να παίξει στην Ευρωλίγκα και να είναι ανταγωνιστική.

Είμαι βέβαιος πως όλοι σας γουστάρατε μ΄ αυτό το ζήσατε στο 5ο παιχνίδι με τον Άρη, είτε στις κερκίδες του PAOK SPORTS ARENA, είτε από την τηλεόραση. Σκεφτήκατε ποτέ, τι θα μπορούσε να είναι ο ΠΑΟΚ, αν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι του επικρατούσε αυτή η εικόνα;

Στην επόμενη σεζόν, ο ΠΑΟΚ πρέπει να δημιουργήσει μία πιο ανταγωνιστική ομάδα για να είναι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα και παράλληλα και στην Ελλάδα και για να συμβεί αυτό, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να επιστρέψει ο κόσμος στο καλύτερο ιδιόκτητο κλειστό μπάσκετ που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ομάδα χωρίς έσοδα δεν μπορείς να κάνεις, χρήματα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, οι πηγές εσόδων συρρικνώνονται. Πως θα κάνεις ομάδα; Με 800-900 χιλιάδες μπάτζετ, δεν κάνεις ούτε τον καρπαζοεισπράκτορα στην Ευρωλίγκα.

Σ΄ αυτές τις στιγμές χαράς για τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι προκειμένου αυτή η ομάδα να ορθοποδήσει και να επιστρέψει εκεί που ανήκει ιστορικά, θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος, που αντιμετωπίζεται.

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ χρειάζεται να αποκτήσει ξανά τους δικούς οπαδούς, τον κόσμο, που θα αγαπήσει την ίδια την ομάδα κι όχι απλά τις νίκες και θα ξαναζεστάνει αυτό το καταπληκτικό γήπεδο. Αυτή είναι η βάση για να αλλάξει επίπεδο. Οι «οπαδοί της νίκης επί του Άρη», φέρνουν και γεύονται μόνο εφήμερες χαρές.

Η αλήθεια, είναι βέβαια, ότι για να ξαναβρεί ο μπασκετικός ΠΑΟΚ τους οπαδούς του, πρέπει κι αυτοί να δουν κάτι, πρέπει κάτι να τους… γαργαλίσει. Είναι μια σχέση αμφίδρομη κι αυτή ακριβώς είναι μία από τις προκλήσεις, που έχει μπροστά της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυτό είναι ένα καλοκαίρι αποφάσεων, η εποχή του «να χαμε να λέγαμε και να περνάει ο καιρός», είναι η χρυσή αφορμή για να φτάσει στο τέλος της. Από τα ψηλά μέχρι τα χαμηλά, πρέπει όλοι να αποφασίσουν τι ΠΑΟΚ θέλουν…

Πηγή: paok24.com
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags